#InTerapie: peste 200 de discutii cu psihoterapeuti si mii de vizite la primul Punct de Prim Ajutor Emotional la un festival de muzica
Miercuri, 16 August 2023

Conversatia despre terapie a avut un ecou mai larg – pe parcursul zilelor de festival, Reteaua de Sanatate REGINA MARIA a oferit vizitatorilor peste 3000 de premii constand in sedinte gratuite de terapie, vouchere valorice si abonamente la terapie, dar si tricouri si tote bag-uri din colectia vestimentara #InTerapie, produsa in serie limitata cu designerul timisorean Ina Biebel (Tombabe).

AdPlayers. info

Timp de patru zile, in cadrul editiei UNTOLD 2023, Parcul Central din Cluj-Napoca a gazduit peste 200 de discutii cu psihoterapeuti in primul Punct de Prim Ajutor Emotional la un festival de muzica din Romania, organizat de Reteaua de Sanatate REGINA MARIA.

“Pe tot parcursul festivalului am incercat si – sper eu – reusit sa oferim sprijin real pentru tinerii care se confrunta cu explorarea propriului univers emotional, si cred ca le-am conturat o experienta buna care a schimbat ceva in interiorul lor, sa ii faca mai increzatori fata de terapie si impartasirea problemelor personale. Majoritatea celor cu care am discutat nu au mai fost la terapie, dar au fost interesati de ea si sper eu convinsi sa continue aceasta conversatie atat de importanta, in orice modalitate prefera.” declara Lidia Rusu, terapeut in cadrul Retelei de Sanatate REGINA MARIA

Temele abordate

Anxietate, probleme in relatii de cuplu, cu familia sau cu prietenii; pierdere si doliu, stres si burnout, stima de sine scazuta - acestea au fost cateva dintre temele abordate, oglindind de altfel probleme din cabinetele psihoterapeutilor. Multi dintre cei care au venit au fost curiosi si de procesul terapeutic: ce presupune, la ce ar putea sa se astepte in cabinet, despre ce pot vorbi, care e diferenta dintre psiholog, psihoterapeut si psihiatru.

“Psihoterapia este un proces de durata, rezultatele se construiesc in timp, si pentru a ajunge sa ceri ajutorul e nevoie sa fii informat si sa intelegi ca nu trebuie sa porti o stigma – in ziua de astazi, a merge la terapie e ceva firesc si necesar pentru sanatate”, declara psihologul Oana Nicolau, fondator al clinicii cu acelasi nume, parte din REGINA MARIA.

“Echipa noastra a oferit timp si spatiu oricui a dorit sa poarte o discutie cu un psihoterapeut si am fost impresionati sa vedem deschiderea si interesul cu care am fost abordati. Reactiile au fost incredibile! Colegii mei au primit nenumarate aprecieri, ceea ce ne demonstreaza cat de mare e nevoia de a aduce terapia mai aproape de tineri.” a continuat psihologul Oana Nicolau.

Desi majoritatea persoanelor care au venit au fost tineri cu varste intre 15 si 35 de ani, au existat si cupluri sau copii care si-au manifestat dorinta de a veni la discutii - ultimii sub supravegherea parintilor.

Ce urmeaza: #InTerapie, parte din viata de zi cu zi

Conversatia despre terapie a avut un ecou mai larg – pe parcursul zilelor de festival, Reteaua de Sanatate REGINA MARIA a oferit vizitatorilor peste 3000 de premii constand in sedinte gratuite de terapie, vouchere valorice si abonamente la terapie, dar si tricouri si tote bag-uri din colectia vestimentara #InTerapie, produsa in serie limitata cu designerul timisorean Ina Biebel (Tombabe).

In urma feedback-ului pozitiv si a numeroaselor mesaje primite, colectia va fi pusa si in vanzare de catre Tombabe in perioada 1 septembrie – 1 octombrie, iar REGINA MARIA va converti numarul de articole vandute in aceasta luna, in sedinte gratuite de terapie oferite tinerilor intre 16 si 24 de ani.

Schimbari la varsta adolescentei

“Varsta adolescentei este dificila, pentru ca au loc multe schimbari, atat pe plan biologic, cat si emotional: avem trecerea de la varsta de copil la cea de adult; este perioada in care se dezvolta identitatea personala; grupul de prieteni devine foarte important, uneori mai important decat familia; sunt multe presiuni sociale carora nu stii cum sa le faci fata.

Multi dintre cei care cu care am vorbit au povestit despre relatiile cu prietenii si au avut intrebari despre modul in care pot face fata presiunii sociale; tot la varsta aceasta avem prima iubire, sunt multe lucruri ce tin de relationare, de asteptari. E o varsta a descoperirii: e important sa se cunoasca pe ei insisi si sa se pregateasca pentru viata.” a continuat Lidia Rusu.

Reteaua de Sanatate REGINA MARIA nu este la prima initiativa de acest gen, implicandu-se recent in actiuni legate de sanatatea psihoemotionala a tinerilor in cadrul campaniei ING Unfollow Self:Hate.

Mai mult in Campanii, Eveniment, Responsabilitate Sociala


PUBLICITATE: