In suflet cu tot verdele gradinii si tot albastrul cerului. Raluca Lupta de-acasa. Analize si pasi, dupa 15 iulie.
Joi, 25 Iunie 2015
Intoarsa de cateva zile in Romania de la spitalul din China, Raluca Tonciu (Pietroiu) lupta de-acasa. Am rugat-o sa ne scrie in adplayers cum se simte, cand mai merge la analize si ce urmeaza sa se mai intample in perioada viitoare.

"Cand am deschis poarta casei, mi-a intrat direct in suflet tot verdele gradinii si tot albastrul cerului. Am lasat tot ce aveam in maini si m-am intins pe iarba pentru cateva clipe. Mirosea senzational. Ce bucurie! Acasa. Este cel mai frumos loc de pe pamantul asta. Acasa sunt radacinile iar frica dispare. Acasa este iubire. Multumesc “acasa”!

Suntem acasa de o saptamana. M-am reconectat cu ce este in jurul meu, cu iarba si florile din gradina, cu cerul, cu pasarile care canta, cu ardeii copti si salata de vinete, cu vecinii, cu televizorul, cu tot ceea ce este aici si imi este atat de familiar. M-am regasit si cu familia, prietenii si colegii. Bineinteles l-am gasit pe Mauriss, motanul meu, mirat si confuz pana s-a reacomodat cu noi, dupa atata amar de absenta. Fizic si moral ma simt din ce in ce mai bine, m-am odihnit, sunt plina de speranta si ma bucur la maxim de vara.

Vara la noi este anotimpul meu preferat. Dimineata si seara este o mireasma aparte, vantul adie intr-un anume fel si poarta amintirile si inocenta vacantelor copilariei. Si acum vreau sa ma bucur din plin de vara, sa fiu in vacanta, in pauza de la scoala vietii.  Multi au inceput sa plece deja prin concedii, sa evadeze din rutina de zi cu zi, sa se odihneasca, sa se bucure de linistea pe care o regasesc departe de acasa.

Imi place acasa. N-as pleca nicaieri de aici. Simt ca aici mi se reincarca bateriile si imi este tare bine. Pentru mine este o placere sa conduc vara in Bucuresti. Mai ales ca, in curand, strazile vor incepe sa se goleasca de masini. Multi prieteni ne intreaba unde mergem si noi in concediu, daca am ales destinatia pentru mult amanatul voiaj de nunta. Sejurul de la spital in China nu iti vine sa il pui. Uneori, numai miere nu este. Totusi, sa petreci 40 de zile, non-stop impreuna cu celalat, este o ocazie pe care nu multi oameni o au in viata. Indiferent de cadru in care te afli, descoperi un nivel de intelegere cu totul special, o legatura greu de descris in cuvinte.

Mi-au scris multi oameni cu probleme sa ma intrebe despre spitalul la care am fost si ce tratamente ar putea face acolo. Le primesc cu bucurie si chiar va rog sa imi scrieti in continuare, cine are nevoie. Cu mare speranta, vreau sa ajut cum pot eu, cu informatii si recomandari din propria mea experienta acolo.

In ceea ce priveste tratamentul, trebuie sa fac din nou investigatii peste 3 saptamani, rezultatele sa le trimit in China. In functie de acele rezultate, medicii de acolo imi vor recomanda cand sa fac urmatoarea vizita. Din pacate nu am ceva mai concret de atat. Desi toata lumea este indreptatita sa ma intrebe daca au dat rezultate tratamentele, cand merg din nou, etc. Atat cat pot, o sa incerc sa va spun, fiecaruia dintre voi, ca nu se poate face o evaluare atat de devreme. Cel putin nu in cazul meu. Inca nu se poate spune daca sau cat au dat rezultate tratamentele urmate. Chair daca eu sunt sigura ca vor da rezultate.

Campania de strangere de fonduri este un succes. Va multumesc fiecaruia dintre voi! In acest moment nici nu mai stiu concret cat o sa coste tratamentele in lunile urmatoare. Clar vor fi mai mult decat am crezut, pentru ca situatia mea s-a complicat fata de acum 2 luni. Insa, datorita voua, cei care ma ajutati, stiu ca am posibilitatea sa merg la tratamente de mai multe ori de acum inainte. Si am speranta ca acestea vor da rezultate din ce in ce mai bune.

Treptat, probabil ca va fi nevoie de mai putini bani pentru a trai. Asa e viata. Unii dintre noi avem nevoie de toate resursele posibile doar pentru a trai si nimic altceva. Este un test, o lectie sau o binecuvantare. Nimeni nu stie de ce sau pentru ce. Sanatatea se pierde usor si o gasesti mai greu. Uneori poate prea greu, dar lupt pentru ca nu sunt singura. Ralucalupta, da. Dar nu lupta singura. Va am alaturi pe voi. Toti cei care ati luptat si luptati alaturi de mine. Si ma simt mult mai bine, cand nu sunt singura. Raluca lupta impreuna voi. Si n-am cuvinte sa va multumesc!"

Raluca

Mai mult despre povestea si lupta Ralucai pentru fiecare clipa de-acasa, pe RalucaLupta.ro


PUBLICITATE: