In cautarea fericirii, sezonul 5 din podcastul Cronicari Digitali a debutat pe primul loc in Romania in Apple Podcasts, Places&Travel
Vineri, 06 Mai 2022

Jurnalistul cultural Diana Popescu, la Cronicari Digitali 

Cronicari Digitali (
www.cronicaridigitali.ro ) este un podcast despre ce merita pastrat si dat mai departe, alaturi de Cristian Simonca, aka Blogu' lu' Otrava, jurnalistul cultural Diana Popescu si istoricul cultural Cosmin Dragomir.

AdPlayers. info

Cronicari Digitali, un podcast despre ce merita pastrat si dat mai departe, a inceput sezonul cu numarul 5 alaturi de Cristian Simonca, aka Blogu' lu' Otrava, jurnalistul cultural Diana Popescu si istoricul cultural Cosmin Dragomir.

In fiecare joi si vineri, pe www.cronicaridigitali.ro si pe principalele platforme de streaming va fi lansat un nou episod care concentreaza, in discutii cu personalitati din domenii variate, cultura romaneasca moderna.

In noul sezon, podcastul Cronicari Digitali indrazneste sa plece in cautarea fericirii. O notiune in plin shifting, trecuta prin sita pandemica si darmon razboinic, pe care o cautam in noi, in actul cultural si in farfurie.  Alaturi de invitatii podcastului, ii aflam pretul si re-evaluarile si ne bucuram de fiecare lucru care face macar break even.


Joia este rezervata intalnirilor culturale moderate de Cristian Simonca (foto), aka Blogu' lu' Otrava si Diana Popescu, jurnalist cultural, iar vinerea este dedicata Amintirilor Gustoase trezite in discutiile purtate de istoricul cultural Cosmin Dragomir.

Cat valoreaza pentru fiecare dintre noi fericirea?

Cat valoreaza pentru fiecare dintre noi fericirea si care e pretul pe care suntem dispusi sa-l platim, pentru a fi fericiti?

Vedete, experti si personalitati din cele mai diverse domenii ne ofera propria definitie a fericirii si ne dezvaluie parcursul spre “o stare care se cucereste”. Avem parte de un adevarat carusel: psihologie, sociologie, antropologie si, inevitabil, umor. Descoperim povesti de viata, punem deoparte experiente, cantarim emotii si stabilim "pretul corect".

In discutiile din fiecare joi, in podcast, creatorii culturii o "transfera", generos si relaxat, catre ascultatori. Personalitati si specialisti vorbesc despre filme, piese de teatru, arte vizuale, carti, festivaluri de muzica, fotografie, arhitectura si bun gust, proiecte culturale si (nu de putine ori) sociale. Pentru a trai cu adevarat, cultura trebuie sa circule

Marius Florea Vizante a fost rugat de jurnalista culturala Diana Popescu sa dea o definitie a fericirii sale, dupa doi ani pandemici, cu multe provocari.

„Nu cred ca poti sa fii fericit singur... e ca spectacolul, el nu are loc in tine, dar tu esti fericit pentru ceva, pentru cineva. Altminteri ai vedea multimi de oameni inchizandu-se undeva si asteptandu-si fericirea. Nu cred ca e asa, sau poate asa e doar la mine. Sunt dependent de ceilalti, de raspuns.”, a incercat  Marius Florea Vizante sa-i raspunda.

Intr-o discutie purtata cu bloggerul Cristian Simonca, solistul Vunk marturiseste, in podcastul Cronicari Digitali, ca ultima perioada a fost una potrivita pentru a ne redescoperi fiecare dintre noi si a ne intelege mai bine pasiunile, ceea ce ne face fericiti, dar si ce putem aduce bun fiecare dintre noi in aceasta lume.

” In industria muzicala, unii s-au mai si lasat - unii buni, unii rai - dar mai multi rai. Rai in sensul de neimplicati, netalentati, intamplatori, care erau acolo pentru ca le placea ideea de a fi in zona asta muzicala”, considera Cornel Ilie.

Invitatii nu ocolesc nici subiectele delicate si aduc fericirea in contextul unei perioade pline de nesiguranta.

Lumea ideala? „Ar putea fi una fara razboi! Arta mea apartine democratiilor, deci eu nu o sa pot sa fac arta in clipa de fata in Rusia clar, nu o sa pot sa o fac nici in Emiratele Arabe Unite. Sunt anumite zone, autocratii, in care tipul de arta pe care eu il fac, nu e posibil. Societatea mea ideala e democratica, pluripartidica, cu mai multe voci, chiar si cei care ne enerveaza acum – asta e semnul unei societati sanatoase care nu are un singur cor. Asta e societatea mea ideala!”, spune Dan Perjovschi in podcastul care aduce noi episode in fiecare joi si vineri pe toate platformele de streaming audio.

Cronicari Digitali este considerat de mai multe publicatii de specialitate drept unul dintre cele mai bune podcasturi culturale din Romania, aflat pe primele locuri in platformele de streaming la categoriile Places&Travel si Culture&Society. 

Sezonul 5 din podcastul Cronicari Digitali a debutat direct pe primul loc in Romania in Apple Podcasts in categoria Places&Travel. Dupa primele doua episoade, podcastul a intrat inclusiv in topurile din  Republica Moldova.

Vineri, Amintiri Gustoase, devenita rubrica independenta de podcastul principal Cronicari Digitali, propune o calatorie in timp si spatiu, in cautarea gustului perfect.

Nutritionistul si expertul in fitness Cristian Margarit a vorbit in Amintiri Gustoase despre cum alergam dupa iluzii in farfurie, fenomen alimentat de o intreaga industrie construita in jurul dorintei tuturor de a arata mai bine.

” Slabim ca sa mancam sau mancam ca sa slabim?”


Este intrebarea lui Cosmin Dragomir, gazda seriei de interviuri Amintiri Gustoase, din podcastul Cronicari Digitali.

„E obsesia asta de cand s-a transformat slabirea dintr-un proces intr-un produs, incerci sa o definesti si sa gasesti solutii cat mai rapide, cat mai simple. Acum au aparut solutii la modul: mananci cat vrei, stai degeaba si slabesti. Evident ca nu se intampla asta!”, atrage atentia Cristian Margarit, in primul podcast culinar romanesc.

Discutiile din fiecare vineri ajung si la cum educatia simpla de acasa ne poate modela obiceiurile culinare sanatoase. 

”Cred ca asta este problema parintilor, in primul rand, ca nu stiu sa reactioneze cu copiii (...) Am apucat sa vad copii de toate felurile, am ramas socat sa vad o intreaga scoala cu probleme mari de greutate, am apucat sa vad si copii care erau palizi, stravezii de vedeai prin ei, copii care refuzau broccoli si tot felul de alte tipologii care nu mancau carne. (...)Cred ca cea mai mare greseala este ca ii excludem pe copii din bucatarie, trebuie sa-i lasam sa se imprieteneasca cu mancarea.”, a subliniat Chef Cezar Munteanu, in podcastul Cronicari Digitali.

Printre invitatii din sezonul 5 al podcastului Cronicari Digitali se vor regasi Aurora Liiceanu, Alexandru Tomescu, Ioan T Morar, Raluca Aprodu, Omid Ghanadi, Adrian Nartea, Radu Umbres si Ada Condeescu. 

Podcastul „Cronicari Digitali”, un produs Zaga Brand si al Asociatiei Human Made Art (HUMART), este sustinut de companiile Raiffeisen Bank si Electrolux Romania. Partenerii proiectului sunt convinsi ca, prin educatie, cultura si acces facil la tehnologie putem deveni cea mai buna versiune a noastra.

Mai mult in Campanii, Digital 

PUBLICITATE: