Habitat for Humanity construieste 10 case in cinci zile in cadrul BIG BUILD. Mai ajuta Kaufland, Dedeman, Bosch, Wienerberger, Tondach, Ursa.
Marti, 22 Mai 2018
 

Au raspuns apelului Habitat for Humanity Romania si au donat cu generozitate bani sau materiale de constructie: Kaufland Romania (partener strategic), Dedeman, (partener principal), Bosch, Wienerberger, Tondach, Ursa, A.C.E.E.A, Primaria Comunei Cumpana.

adplayers. info

In conditiile in care, aproape jumatate din populatia lumii, peste 3 miliarde de oameni, traiesc cu mai putin de 2,5 dolari pe zi si peste 1,3 miliarde traiesc in saracie extrema, cu mai putin de 1,25 dolari pe zi, locuirea precara reprezinta una dintre cele mai dure forme de excluziune sociala.

Un numar de  1,6 miliarde de oameni locuiesc in zone concentrate de saracie sau in asezari informale, in locuinte cu pereti crapati, fara usi si cu acoperisul deteriorat. In Romania, peste jumatate din populatia tarii locuieste in case supraaglomerate, fara acces la utilitati de baza, construite din materiale improprii sau aflate intr-un stadiu avansat de degradare.

52% dintre romani locuiesc in conditii dificile de trai

Habitat for Humanity Romania marcheaza Ziua Mondiala a Locuirii si atrage atentia asupra conditiilor dificile in care traiesc 52% dintre romani prin evenimentul de construire accelerata si voluntariat BIG BUILD, ajuns la a zecea editie.

Intre 1 si 5 octombrie, Habitat for Humanity Romania va construi 10 locuinte in doar 5 zile pentru 10 familii cu venituri mici din comuna Cumpana, judetul Constanta, cu sprijinul partenerului strategic Kaufland Romania. Peste 300 de voluntari vor promova misiunea Habitat for Humanity Romania si vor munci impreuna cu familiile partener la ridicarea caselor.

Pentru a maximiza impactul evenimentului, in septembrie organizatia gazduieste la Bucuresti a doua editie a conferintei de advocacy Housing Forum, prin care isi propune, alaturi de stakeholderii relevanti din domeniu, sa puna pe agenda publica teme precum locuirea sociala, locuirea informala, saracia energetica si eficienta energetica.

„La Habitat for Humanity credem cu tarie ca dreptul la o locuinta decenta ar trebui sa se numere printre drepturile fundamentale ale oamenilor. De aceea, prin BIG BUILD 2018 continuam sa aducem in prim plan statisticile ingrijoratoare referitoare la locuire si sa cautam solutii alaturi de partenerii nostri si stakeholderii in domeniu. In plus, anul acesta vom construi, in doar 5 zile, 10 locuinte pentru 10 familii din comuna Cumpana, care au nevoie urgenta de o casa decenta, alaturi de peste 300 de voluntari romani si internationali”, a declarat Roberto Patrascoiu, director national Habitat for Humanity Romania.

Noile locuinte vor fi amplasate langa alte 16 case in sistem cvadruplex pe care Habitat for Humanity Romania le construieste in Cumpana. Ridicarea primelor locuinte in comunitate a inceput in 2015, iar anul acesta patru familii se vor muta in primele lor case decente.

”Pentru Kaufland Romania implicarea in evenimentul de construire accelerata si voluntariat BIG BUILD a devenit un obiectiv strategic si suntem partenerul de incredere, ce isi ofera sustinerea pe termen lung” declara Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland Romania. „Ne preocupa situatia familiilor care nu au o locuinta decenta si vrem sa gasim solutii sustenabile impreuna. Astfel, suntem parte in acest proiect care se concretizeaza intr-un demers durabil si care lasa ceva bun in urma, in folosul comunitatii”.

Anul trecut, Habitat for Humanity a construit la Bacau, in sistem accelerat, 36 de locuinte, impreuna cu 700 de voluntari internationali si din companiile romanesti. In 2015, organizatia a ajutat 8 familii sa aiba o locuinta decenta. Familiile cu venituri mici din Cumpana, jud, Constanta, pot aplica pentru o locuinta pana pe 30 mai 2018:

Pentru cele 10 case din cadrul BIG BUILD sunt eligibile:

1. Familii care au nevoie urgenta de o locuinta decenta.

2. Familii cu venituri reduse si stabile. Familiile selectate vor plati locuinta la o valoare accesibila, subventionata cu 50%, in rate lunare, fara dobanda si fara profit, pe o perioada de 20 de ani. Fondurile astfel colectate sunt directionate catre un fond rotitor – Fondul pentru Umanitate – utilizat doar pentru construirea altor locuinte.

3. Familii dispuse sa voluntarieze 1.000 ore in proiectele Habitat for Humanity din Cumpana.

Detalii complete despre dosar si procesul de selectie sunt disponibile la biroul Habitat for Humanity Cumpana: Strada Alexandru Alimanisteanu, nr. 71, Cumpana, Constanta, persoana de contact: Mihaela Popa 0787.610.840, mihaela.popa@habitat.ro

Mai mult in CSR,


PUBLICITATE: