Habitat for Humanity Romania si ENGIE eficientizeaza energetic cu 200.000 de euro centrul HOSPICE Casa Sperantei din Brasov
Miercuri, 17 Ianuarie 2018

adplayers.info

Habitat for Humanity Romania, in parteneriat cu ENGIE, demareaza un nou proiect de eficienta energetica prin care vor reabilita si vor eficientiza energetic cladirea centrului HOSPICE Casa Sperantei din Brasov, anunta responsabilii de relatii publice ai proiectului. Potrivit estimarilor Hospice Casa Sperantei, anual sunt oferite gratuit servicii de ingrijire paliativa pentru mai bine de 2.000 de adulti si copii care sufera de boli incurabile. Valoarea proiectului se ridica la peste 200.000 euro, suma finantata de ENGIE Romania. 

Cladirea HOSPICE Casa Sperantei din Brasov este prima unitate de ingrijire paliativa din Romania. In fiecare an, peste 2.000 de adulti si copii care traiesc cu o boala incurabila beneficiaza, gratuit, de serviciile paliative oferite de personalul medical HOSPICE. Centrul include sectii de internare pentru adulti si copii, centre de zi, sali pentru kinetoterapie, cabinet de consiliere psihologica si unitate pentru ingrijiri in regim ambulatoriu si ofera, de asemenea, servicii de ingrijire paliativa la domiciliul pacientilor.

„Ne bucuram sa sustinem acest proiect complex care raspunde celor trei directii de responsabilitate sociala ale companiei: protectia mediului inconjurator, sanatate si educatie”a spus Eric Stab, Presedinte Director General ENGIE Romania. „Prin reabilitarea Centrului HOSPICE Casa Sperantei, incercam sa propunem o alternativa viabila atat la problematica cresterii preturilor la energie, cat si la aceea a educarii cu privire la economia de energie prin valorificarea cat mai eficenta a resurselor”.

Potrivit presedintelui Engie, proiectul are, in egala masura, si o componenta sociala si de sanatate, beneficiarii directi fiind pacientii care recurg la ingrijirile medicale paliative oferite de centru. Initiativa nu este singulara, adauga seful Engie. El a mai spus ca este al patrulea proiect de amploare pe care compania pe care o conduce il  deruleaza in parteneriat cu Habitat for Humanity Romania, organizatie cu care Engie a reabilitat energetic complexul social SOS Satele Copiilor si institutii de invatamant ale unor comunitati locale.

Cladirea centrului HOSPICE Casa Sperantei Brasov, cu o suprafata de 1280 metri patrati, nu a mai fost renovata de la momentul constructiei sale, in 2002. Acum, exista zone unde apa se infiltreaza in interior, tencuiala este avariata, acoperisul trebuie reparat si izolatia termica a cladirii imbunatatita. In prezent, HOSPICE Casa Sperantei se confrunta cu costuri mari de intretinere si incalzire.

”Ne-am intalnit cu unii dintre pacientii care se trateaza aici si am aflat ca, pentru ei, centrul HOSPICE Casa Sperantei din Brasov este ca o a doua casa. Este locul care ii ajuta sa se bucure de fiecare clipa de viata. Datorita proiectului de eficienta energetica pe care il derulam impreuna cu ENGIE Romania, vom imbunatati conditiile in care pacientii se trateaza si vom ajuta HOSPICE sa faca economii importante la facturile lunare”, declara Roberto Patrascoiu, director national Habitat for Humanity Romania.

Credit: Hospice casa Sperantei / Youtube

Potrivit reprezentantilor de relatii publice, proiectul de reabilitare si eficientizare energetica a centrului HOSPICE Casa Sperantei din Brasov se va derula de-a lungul anului 2018. La finalul lucrarilor, cladirea va fi termoizolata complet si va dispune o centrala termica noua si de cazane pentru incalzire mai performante, acoperisul va reparat si vor fi montate panouri solare.

„HOSPICE Casa Sperantei nu este doar un centru in care copiii si adultii cu boli incurabile gasesc tratament, ci un camin in care facem ca fiecare clipa sa conteze pentru pacienti si familiile lor. Ne bucura acest parteneriat care ne va ajuta sa facem economii substantiale si sa folosim fondurile pentru a oferi alinare si timp de calitate in viata celor carora nu le-a ramas prea mult timp”, sustine Mirela Nemtanu, CEO HOSPICE Casa Sperantei.

Lucrarile de reabilitare si de eficientizare energetica a cladirii HOSPICE din Brasov va permite organizatiei sa faca economii considerabile in fiecare an, echivalentul a 140 zile de spitalizare sau a 395 de vizite de ingrijire la domiciliul pacientilor. Mai multe informatii puteti regasi in filmul de prezentare a proiectului: https://www.youtube.com/watch?v=ZHaDV0O7-IA&t=2s.

Mai mult in Responsabilitatea Sociala, CSR, 


PUBLICITATE: