Fundatia Vodafone Romania duce Scoala verde din viitor in comunitatile CODE Kids din intreaga tara
Joi, 25 August 2022

 

600 de copii care participa la cluburile de programare CODE Kids organizate in bibliotecile publice din tara sunt, incepand din 25 august, elevi ai programului Scoala verde din viitor, in urma parteneriatului dintre Fundatia Vodafone Romania si Fundatia Progress, anunta initiatorii proiectului.

AdPlayers. info

600 de copii care participa la cluburile de programare CODE Kids organizate in bibliotecile publice din tara sunt, incepand din 25 august, elevi ai programului Scoala verde din viitor, in urma parteneriatului dintre Fundatia Vodafone Romania si Fundatia Progress, anunta initiatorii proiectului.

Programul este gandit pe grupe de varsta – 6 – 10 ani si 10 – 14 ani, si isi propune ca timp de sapte saptamani sa ii indrume pe copii sa isi formeze abilitati digitale prin parcurgerea activitatilor disponibile pe platforma de continut „Scoala din viitor”, participand la cursurile online organizate de Fundatia Progress pentru initierea copiilor in utilizarea aplicatiei Scratch, la dezbaterile pe teme de ecologie la care vor afla care sunt cele mai mari amenintari la adresa mediului, dar si cum putem gasi solutii pentru ele cu ajutorul tehnologiei.

„Ne bucuram sa ajungem cu «Scoala verde din viitor» la copiii si bibliotecarii din reteaua Code Kids. Va fi, si pentru noi, si pentru ei, un exercitiu de lucru in echipa si o pledoarie pentru implicarea activa in intelegerea si rezolvarea problemelor de mediu din comunitatile locale”, a declarat Angela Galeta, directorul Fundatiei Vodafone Romania.

Daca cei mai mici dintre cursanti isi vor exersa abilitatile, in principal, prin joc si activitati de tip „vanatoare de comori”, cei din grupa de varsta 10 - 14 ani vor intra intr-o competitie pe teme de durabilitate avand de ilustrat in aplicatia Scratch o solutie pentru o problema de mediu care ii preocupa. La finalul competitiilor, atat copiii, cat si bibliotecile pe care acestia le reprezinta vor primi premii cu o valoare totala de 42.500 de lei.

„Suntem entuziasmati sa aducem in comunitatile noastre de mici programatori din bibliotecile publice resurse suplimentare prin parteneriatul cu Fundatia Vodafone Romania. Este un exemplu foarte bun de colaborare intre entitati cu o misiune comuna – aceea de a ajuta copiii care au cea mai mare nevoie de informatie si de dezvoltarea de competente, vorbindu-le pe limba lor si facand lucrurile cat mai placute si distractive pentru ei”, a declarat Camelia Crisan, CEO Progress Foundation.



Metodologia care sta la baza programului „Scoala din viitor” a fost conceputa de Fundatia Vodafone Spania in colaborare cu Universitatea din Salamanca, in concordanta cu cele cinci domenii de competenta definite in cadrul DigComp.

Scoala verde din viitor este un parteneriat intre Fundatia Vodafone Romania si Fundatia Progress, prin intermediul caruia copiii din cluburile CODE Kids acceseaza resursele educationale de pe platforma Scoala din viitor si sunt angrenati in gasirea unor solutii verzi pentru comunitatile in care traiesc.

Scoala din viitor face parte din programul Skills Upload Jr. - o initiativa a Fundatiilor Vodafone din 11 tari, creata pentru a-i incuraja pe educatori si elevi sa isi dezvolte gandirea critica si sa utilizeze in mod creativ tehnologiile digitale.

Mai mult in Campanii, Telecom, Responsabilitate Sociala, CSR


PUBLICITATE: