Fundatia Regala Margareta a Romaniei sustine Tinere Talente. Selectie de artisti vizuali si muzicieni debutanti din sectoarele creative si culturale
Joi, 23 Septembrie 2021

AdPlayers. info

Fundatia Regala Margareta a Romaniei, in calitate de Promotor al proiectului „Tinere Talente - Sustinerea artistilor si profesionistilor din sectoarele creative si culturale” lanseaza procesul de selectie pentru beneficiarii activitatilor de stimulare a aptitudinilor si dezvoltare a competentelor tinerilor artisti debutanti, anunta autorii proiectului.

In cadrul proiectului, tinerii talentati cu varsta intre 14 si 24 de ani care studiaza la liceele si universitatile de muzica si arte vizuale, si care provin din familii cu venituri reduse, pot aplica pana pe 20 octombrie. In urma procesului de selectie, 30 dintre acestia vor fi sprijiniti pentru a se afirma in domeniul creativ si cultural.

Pe perioada unui an calendaristic, tinerii muzicieni si artisti vizuali vor avea acces la informatii si cunostinte specializate de actualitate, ce ii vor ajuta in dezvoltarea competentelor si in evolutia profesionala in cadrul unui program de mobilitate in Norvegia: vizita de documentare si schimb de experienta, tabara de creatie, mentorat, 3 workshop-uri pentru dezvoltarea competentelor pentru antreprenoriat, management de proiect si marketing online sau consultanta individuala pentru realizarea unui plan de afacere in domeniul creativ si cultural.

Dosarul complet de candidatura trebuie sa contina formularul de inscriere, curriculum vitae, o scrisoare de recomandare din partea unui profesor de specialitate, adeverinta de elev/student sau copie dupa carnetul de elev/ student, copie act de identitate buletin/carte de identitate sau certificat de nastere si trebuie trimis pana la data de 20 octombrie 2021, la adresa de e-mail tineretalente@principesa.ro. Rezultatele selectiei vor fi anuntate in luna noiembrie 2021.

Detalii despre modalitatea de aplicare si selectie se regasesc pe pagina special dedicate frmr.ro

https://www.frmr.ro/selectie-beneficiari-tinere-talente-sustinerea-artistilor-si-profesionistilor-din-sectoarele-creative-si-culturale/

Pentru informatii suplimentare, cei interesati tineretalente@principesa.ro .

Proiectul „Tinere Talente - Sustinerea artistilor si profesionistilor din sectoarele creative si culturale” este un proiect finantat prin Granturile SEE 2014-2021, in cadrul Programului RO-CULTURA. Valoarea totala a proiectului este de 963.678 lei (195.809,81 EUR), dintre care valoarea nerambursabila este de 867.310,20 lei (176.228,83 EUR).

Proiectul se desfasoara in perioada septembrie 2021 - august 2022 si urmareste dezvoltarea sustenabila si inovativa a industriilor culturale si creative din Romania prin stimularea aptitudinilor si dezvoltarea competentelor tinerilor artisti debutanti. Obiectivul general vizeaza consolidarea sustenabila a dezvoltarii economice prin sprijinirea artistilor, profesionistilor si antreprenorilor din domeniile culturale si creative in dobandirea de cunostinte antreprenoriale si realizarea de planuri de afaceri.

Se vizeaza asigurarea unui transfer de cunostinte de la nivel european in plan local prin schimb de experienta, program de mobilitate si initiative de stagiuni de arta contemporana tip concert si expozitie prin cooperarea bilaterala cu P1 - Nedland Kultur din Norvegia.

Mai mult in Responsabilitate Sociala, CSR, 

PUBLICITATE: