Fundatia Orange anunta cele 10 scoli din mediul rural in care se va derula Digitaliada
Joi, 04 August 2016

adplayers. info

Fundatia Orange anunta alegerea scolilor din mediul rural in care se va desfasura ȋn anul scolar 2016-2017 Digitaliada, un proiect-pilot de educatie digitala pentru ciclul gimnazial.

Potrivit reprezentantilor Orange, programul are ca scop imbunatatirea perfor
mantei scolare a elevilor la materiile matematica si TIC prin utilizarea unor metode moderne de predare, ȋn completarea celor traditionale.

Școlile castigatoareau fost selectate prin concurs de o comisie formata din reprezentanti ai Fundatiei Orange si ai echipei de proiect. Peste 80 de scoli gimnaziale din mediul rural s-au inscris in competitie in perioada 1 martie – 25 mai 2016.

Dintre acestea, 30 de scoli au trecut in etapa a doua, in care au avut loc vizite de evaluare in teren si interviuri cu reprezentantii unitatilor de invatamant. Regulamentul concursului poate fi consultat aici.

Școlile alese au indeplinit in cea mai mare masura cerintele competitiei, prin cele mai bunedosare de aplicatie si demonstrand o preocupare semnificativa pentru utilizarea metodelor digitale in educatie.

Cele 10 scoli selectate sunt:

•             Școala gimnaziala Comuna Solont, judetul Bacau

•             Școala gimnaziala nr. 1,SatPoiana Marului, judetul Brasov

•             Școala gimnaziala „Tiberiu Morariu",SatSalva, judetul Bistrita-Nasaud

•             Școala gimnaziala „Vasile Voiculescu”, Sat Parscov, judetul Buzau

•             Școala gimnaziala Luna, ComunaLuna, judetul Cluj

•             Școala gimnaziala „Dimitrie Luchian”,Sat Piscu, judetul Galati

•             Școala gimnaziala SatBacia, judetul Hunedoara

•             Școala gimnaziala Muncelu de Sus, Comuna Mogosesti-Siret, judetul Iasi

•             Școala gimnaziala Comuna Oporelu, judetul Olt

•             Școala gimnaziala „Samson Bodnarescu”, Sat Galanesti, judetul Suceava

In perioada urmatoare, scolile castigatoare vor primi echipamente electronicesi materiale didactice digitale pentru clasele V – VIII, insotite de planuri de lectie. De asemenea, profesorii de matematicasi TIC din cele 10 scoli vor beneficia de training specializat, asistenta si consultanta din partea echipei de proiect, pe intreg parcursul acestuia.

Proiectul Digitaliada se desfasoara cu sprijinul Directiei Generale de Invatamant Preuniversitar din cadrul Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Știintifice si este implementat de Fundatia Orange cu sprijinul ONG-urilor Asociatia Actori Europeni, Asociatia Cartea Daliei, Asociatia Societatea Online si Fundatia Noi Orizonturi.

Organizatie non-profit care se implica in viata comunitatii prin realizarea de proiecte filantropice menite sa aduca schimbari pozitive in viata persoanelor dezavantajate, Fundatia Orange ( fundatiaorange.ro ) dezvolta proiecte de sanatate, educatie, cultura in beneficiul persoanelor cu deficiente de vedere si/sau de auz si de educatie digitala pentru copii din zone defavorizate, in scopul integrarii lor sociale.

Mai mult in CSR


PUBLICITATE: