“Fiecare partener este de mare ajutor in proiectele de educatie" Corina Elena Vint, Director "Tudor Vianu"
Joi, 25 Februarie 2016
 adplayers. Iulian Toma

“Fiecare partener este de mare ajutor in proiectele de educatie” a declarat pentru adplayers Corina Elena Vint (foto, dreapta), Director Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu”. Institutia de invatamant organizeaza in perioada 26-29 februarie a 8-a editie pentru Romanian Master of Mathematics si a 5-a editie pentru Romanian Master of Physics.

Reunind elevi selectati din loturile nationale ale olimpiadelor din mai multe tari ale lumii, in competitia Romanian Master of Physics s-au inscris elevi din 8 tari, in timp ce la intrecerea Romanian Master of Mathematics s-au inscris elevi din 17 tari.

Amplul proiect de educatie se deruleaza in parteneriat cu Primaria Sectorului 1, Societatea Romana de Matematica, Microsoft, Regio si Programul „Hai la Olimpiada!” -program implementat de Fundatia eMAG, avand ca partener BCR. In sprijinul organizarii celor doua competitii a venit si agentia de relatii publice si comunicare McCann PR.


“Fiecare partener ne este de mare folos, incepand de la o rola de scotch pe care nu o ai cand iti trebuie, pana la organizare echipamente complexe sau materiale didactice cu care ne desfasuram proiectele”, a continuat directoarea de la “Vianu”. Corina Elena Vint a mai spus ca nu atat valoarea parteneriatului este importanta, ci ajutorul, oricat de mic, oferit de fiecare dintre sponsori si parteneri.

“Toti partenerii nostri sunt importanti. Apreciem fiecare sprijin si ne dorim ca sponsorii proiectelor educationale sa se indrepte si spre zona de invatamant preuniversitara. Este nevoie de sprijin in toate ciclurile de invatamant. Am fost impresionati cand Regio a venit si ne-a propus sa isi “aboneze”  sprijinul in  mai multe proiecte educationale pe care le desfasuram de-a lungul unui an, daca acestea sunt importante”, spune directoarea colegiului Tudor Vianu.

„Ne bucuram ca am dezvoltat aceasta competitie la nivel international si ca reusim sa aducem in fiecare an, in cadrul Colegiului National de Informatica „Tudor Vianu”, minti stralucite din toata lumea, dornice sa coopereze pentru identificarea de solutii ingenioase in cele doua domenii. Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” promoveaza performanta si valorile fundamentale, care stau la baza demersului educational, a carui finalitate este dorinta de a invata pe tot parcursul vietii.” a declarat Corina Elena Vint.

„Ma bucur sa contribui si in acest an la organizarea acestei competitii. Simbol al excelentei, competitia, destinata initial matematicienilor, a fost extinsa si pentru fizicieni. Astfel, oferim ocazia tinerilor cu abilitati cu adevarat speciale nu doar sa concureze, ci sa si coopereze, pentru a descoperi frumusetea legaturilor intre idei, care apartin unor domenii stiintifice diferite si, nu in ultimul rand, de a se familiariza cu noi valori culturale. – a transmis Mirela Magdalena Marinescu, Director Adjunct Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu”.

Juriul competitiilor este format din profesori romani cu experienta in domeniu (profesori universitari, profesori care pregatesc lotul olimpic si cadru didactic din invatamantul preuniversitar care are rezultate de exceptie) si din liderii echipelor participante. 

Mai mult in CSR, Responsabilitate Sociala, PR


PUBLICITATE: