Expozitie Mihai Sarbulescu la Galleria 28, Curatoriata de Maria Pasc
Vineri, 16 Decembrie 2022

 

Maria Pasc noteaza: „Mihai Sarbulescu, vorbitor fara cusur, lasa pictura sa glasuiasca in numele sau, pe limba ei. Ce este limbajul picturii? Mare, mic, mijlociu, cald, rece, un, doi, trei, pasaj!

AdPlayers. info

In perioada 17 decembrie, 2022  – 17 ianuarie, 2023, la Galleria 28, va putea fi vizitata expozitia „Orantes”, semnata Mihai Sarbulescu. Organizata de Galleria 28 si curatoriata de Maria Pasc, expozitia aduce in atentia publicului cele mai recente lucrari semnate de pictorul bucurestean.

Despre expozitie, curatorul, Maria Pasc noteaza: „Mihai Sarbulescu, vorbitor fara cusur, lasa pictura sa glasuiasca in numele sau, pe limba ei. Ce este limbajul picturii? Mare, mic, mijlociu, cald, rece, un, doi, trei, pasaj!

Este limpede ca vorbeste despre abstract pentru ca limbajul picturii este abstract. Dar, cand acest abstract se revarsa intr-o reprezentare pe suprafata panzei, avem de-a face cu o poveste. Splendid! Acolo, pe suprafata, se povesteste. Kandinsky spune ca este fals cand se socoteste ca subiectul in pictura nu conteaza:  un cal alb si o oaie alba nu inseamna acelasi lucru. Cal alb insemna cal plus alb, oaia inseamna oaie plus alb. Cuvant si pictura. A picta figurativ, a reprezenta figurativ este interdisciplinar, este poezie, poveste si pictura.

Mihai, in pictura, ne arata ceea ce vrea el sa arate, si este atat de incapatanat si voitor sa arate ce vrea sa arate, si anume ca ce nu se cuprinde in mistic nu exista. Totul este minune! Totul este tainic, taina pusa in fata. Orantes:

«Sa ninga peste noi cu miei doar astazi

Sa ninga inima in noi

Noi niciodata nu am fost noroi

O spun si mieii care ning pe noi

O, dulce, mult prea dulce tu, fecioara,

Care mi l-ai facut pe Iezus chiar din flori

Ce zici ca ninge mieii peste noi

Ce zici ca ninge mieii peste seara

Si pe zapada ca noi ningem amandoi» (Nichita Stanescu)”

 Expozitia „Orantes” poate fi vizitata in perioada  17 decembrie, 2022  – 17 ianuarie, 2023, de luni pana sambata, la Galleria 28, str. Constantin Brancoveanu nr. 28, Timisoara.

Programarea pentru vizitare se face la numarul de telefon 0040(0)722 503 028 sau pe e-mail galleria28@gmail.com.

Mai mult in Campanii

 


PUBLICITATE: