"Europa Libera, AICI" vrea 200.000 EUR pentru a aduce arhivele postului de radio in Romania
Vineri, 04 Decembrie 2009
 (AdPlayers.ro, Iulian Toma)

Campania „Europa Libera, AICI” vrea 200.000 EUR sa aduca arhivele postului in Romania. Avand ca scop dobandirea arhivei emisiunilor Europa Libera, campania de comunicare este un proiect initiat de Liviu Tofan, fost Director Adjunct la Radio Europa Libera si actual director al Institutului Roman de Istorie Recenta.

Potrivit autorilor campaniei, comunicarea are ca tinta colectarea a 200.000 EUR necesari aducerii arhivelor postyului de radio in tara. Publicul campaniei este invitat sa sprijine acest proiect prin trimiterea unui SMS la 8820, in valoare de 2 euro (nu se aplica TVA). Numarul este disponibil in retelele Vodafone, Orange si Cosmote pana la data de 30.01.2010.

“ Nu este un demers usor, insa credem cu tarie ca istoria nu are pret! Suntem singura tara din Europa Centrala si de Est, in afara de Bulgaria, care nu si-a recuperat aceste arhive”, a declarat Liviu Tofan, Director al Institutului Roman de Istorie Recenta (www.irir.ro).

Echipa care s-a ocupat de implementarea  campaniei a fost formata din Brandstalk - strategie, creatie si implementare proiect pe medii clasice si neconventionale -  si Nicola Porter Novelli – componenta de PR, gestionarea proiectelor de comunicare pe medii neconventionale, consultanta, relationare media -, ambele companii membre The Group.

Campania beneficiaza de sustinerea unor personalitati de renume, precum Andrei Plesu, Dorin Tudoran, Doina Cornea, Vasile Paraschiv, Petre Mihai Bacanu, Radu Filipescu, Ion Vianu, Nicolae Manolescu, László Tőkés, Gabriel Andreescu, Stelian Tanase, Mircea Dinescu, Liviu Antonesei, Teodor Baconsky, Silviu Purcarete, Tudor Giurgiu, Victor Rebengiuc, Oana Pellea, Andrei Serban, Ion Caramitru, Dumitru Tepeneag, Ioan Grosan, Serban Foarta, Cornel Nistorescu, Neagu Djuvara, Dan Grigore, Johnny Raducanu, Harry Tavitian, Dennis Deletant, Zoe Petre, Alexandru Barnea, Dan Voinea, Sever Voinescu, Ana Blandiana, Romulus Rusan, Cristian Topescu, Tudor Octavian, Doru Buscu, Liviu Mihaiu, Mircea Toma, Andrei Manolescu, Mircea Vasilescu, Gabriel Dimisianu, Adrian Cioroianu, Cristian Tabara, Lucian Mindruta, Robert Turcescu, si altii.

Mesajul in jurul caruia a fost gandit intreg proiectul este un indemn adresat romanilor, de a-si aduce istoria acasa. Campania de strangere de fonduri incepe de la 1 decembrie 2009 si va fi sustinuta pe TV, radio, print, online, dar si de platforma www.10000romani.ro .

 

 


PUBLICITATE: