EXCLUSIV: Margaritar a tras primul spot 3 D cu The AdStore. 1 - 1,3 Mil. EUR Agrana, la The Group.
Luni, 26 Aprilie 2010

 (AdPlayers, Iulian Toma)

Agrana a tras pentru Margaritar primul spot 3 D din Romania. Fara a nominaliza marca si investitorul in comunicare, stirea a ajuns si in stirile de la Pro Tv de ieri seara. Creatia Margaritar este realizata impreuna cu The AdStore in colaborare cu casa de productie Domino, dupa un concept apartinand atelierului de creatie Blau. Conform informatiilor AdPlayers, spotului Margaritar a fost realizat de The AdStore in urma unui pitch de creatie organizat de Agrana, la care au fost invitate mai multe agentii de publicitate.

Agrana: The AdStore, Bridge, Brandstalk si Media Investment 

Pe langa The AdStore, care se va ocupa de contul de creatie, strategie si productie pentru Margaritar, agentia Brandstalk (The Group) va administra creatia Margaritar brun de Mauritius, iar Bridge Communication se va ocupa de Coronita. Estimat de AdPlayers la aproximat 1-1,3 Milioane EUR pe an, contul de media Agrana este administrat de agentia Media Investment ( The Group). 

Spotul filmat in tehnologia 3 D va putea fi vizionat de publicul larg la sfarsitul lunii mai, atunci cand va fi difuzat atat de posturile de televiziune, cat si pe canale online. Potrivit unor surse din piata, productia 3D de la Margaritar se ridica la un buget cuprins intre 80.000 si 100.000 EUR. Intregul cont de creatie, strategie si productie este estimat de AdPlayers intre 300.000 EUR - 500.000 EUR.

Primul Spot 3D

Contactat de catre AdPlayers, Remus Frunza, Managing Director al agentiei de publicitate nu a comentat informatiile proivind bugetul campaniei si al productiei spotului, dar a subliniat ca este primul spot din Romania realizat cu ajutorul tehnologiei 3 D. „Agrana a venit cu ideea daca spotul poate fi realizat in tehnologia 3 D, iar agentia de publicitate, casa de productie si regizorul au confirmat ca se poate”, a subliniat pentru AdPlayers, seful agentiei The AdStore.

Spotul va putea fi vizibil in tehnologia 3 D cu ajutorul unor ochelari polarizati, cu lentile rosii si verzi. In exclusivitate pentru AdPlayers, Frunza a declarat ca, pe langa telespectatorii care vor putea urmari spotul in 2D, strategia campaniei va presupune o promotie in care clientii marcii vor putea sa vada spotul si in 3D cu ochelari primiti in cadrul unei promotii Margaritar.

„In strategia campaniei este inclusa si distributia a unui numar de aproximativ 1 Milion de perechi de ochelari speciali, care permit vizualizarea 3 D a creatiei pe posturile de televiziune. Pe langa posturile de televiziune din planul de media, campania se va desfasura in cinematografe, si in mediul online – unde deasemenea va fi disponibil in tehnologie 3D, cu aceeasi ochelari.”, afirma managerul agentiei de publicitate.

Dupa cum afirma Remus Frunza, filmarea unui spot in 3D  nu implica neaparat un buget mai mare cat mai multe ore de productie si doua camere cu filmare simultana, aduse in platoul special din Franta, impreuna cu operatorii. Potrivit autorilor campaniei, filmarile s-au incheiat chiar in noaptea dintre 25 si 26 aprilie. Regizorul Emanuel Kadosh a semnat si alte doua spoturi anterioare pentru Margaritar, creatiile in care actorul principal este Dan Chisu. 

The AdStore: aproape 1 Milion de eur in 2009

Infiintata in 2002, potrivit managerului sau, agentia de publicitate The AdStore a incheiat anul cu o cifra de afaceri de aproape 1 Milion EUR. Printre clientii agentiei se numara Kiabi -  servicii de creatie strategie, media), Ocean ( servicii de media), GSK (erurovita, vitamax, ascovit) – creatie strategie si productie, Centrofarm, Plafar, Romastru, Tender Group, Gold & Platin Group, Grand Arena. 

PUBLICITATE: