ECO-BON recompenseaza consumatorii pentru PET-urile colectate separat. Proiect lansat de Sistemul Coca-Cola Romania, PENNY si GreenPoint Management
Miercuri, 02 Decembrie 2020

 

Credit. Coca-Cola Romania

Proiectul pilot face parte din platforma Dupa Noi Strangem tot Noi si se desfasoara in perioada 27 noiembrie 2020 – 10 ianuarie 2021, la Brasov

AdPlayers. info

Compania Coca-Cola HBC Romania, parte a Sistemului Coca-Cola in Romania si lider al industriei locale de bauturi, in parteneriat cu lantul de magazine PENNY si GreenPoint Management, companie ce activeaza in domeniul gestionarii deseurilor de ambalaje, lanseaza o campanie menita sa incurajeze colectarea separata in randul populatiei: ECO-BON-ul!

In cadrul acestei campanii pilot - si sub indemnul Colectam. Reciclam. RePETam, consumatorii care colecteaza separat ambalaje PET si le aduc la punctele de colectare din magazinele PENNY partenere sunt recompensati cu apa minerala naturala Dorna in ambalaj din 100% PET reciclat (rPET) si tichete pentru cumparaturi in plus la PENNY!

Campania face parte din platforma de protejare a mediului a Sistemului Coca-Cola Romania, Dupa noi, strangem tot noi si se desfasoara in intervalul 27 noiembrie 2020 – 10 ianuarie 2021, in 3 magazine PENNY din orasul Brasov: cel de pe strada Carpatilor 14, strada Aluminiului 6 si strada Prunului 3A. 

,,ECO-BON-UL este un proiect prin care incurajam consumatorii sa aiba un comportament responsabil fata de mediul inconjurator si le punem la dispozitie infrastructura dedicata pentru a usura colectarea separata.spune Alice Nichita, Public Affairs & Communication Manager Coca-Cola HBC Romania. ,,Un alt obiectiv al acestei campanii este sa demonstreze cat de importanta este colectarea separata a PET-urilor, pentru ca acestea sa poata fi folosite in producerea de noi ambalaje, cu scopul de a reduce consumul de resurse. Cu fiecare decizie pe care o luam, cu fiecare gest pe care-l facem, decidem cum va arata maine. Important este sa lasam o lume mai buna #DupaNoi”.

,,Suntem incantati sa ne alaturam platformei „Dupa noi, strangem tot noi”, care vorbeste despre o lume mai buna, protejarea mediului si responsabilitate sociala in Romania.” adauga Irina Butnaru, Corporate Communications Manager al lantului de magazine PENNY. ,,Noi, la PENNY, stim ca viitorul se face azi, asadar credem ca este important ca fiecare dintre noi sa realizeze care sunt efectele tuturor actiunilor noastre. Sa colectam si sa reciclam poate fi mai dificil la inceput, insa, daca intelegem motivul, cu siguranta vom repeta aceste actiuni zilnic. Pe langa partea de constientizare, odata cu programul ECO-BON, le oferim clientilor nostri si o solutie concreta, usor accesibila.”

„Proiectul Eco-Bon este un prim pas spre un sistem de colectare bazat pe principiile economiei circulare, atat de necesar in Romania si in intreaga lume. Prin acest proiect, dorim sa sustinem constientizarea faptului ca deseurile reciclabile au valoare. Vrem sa schimbam paradigma actuala din societate, deoarece deseurile nu sunt gunoaie, sunt resurse si trebuie tratate ca atare. Putem face acest lucru investind in cei doi piloni de baza ai economiei de maine, educatia si punerea la dispozitie a infrastructurii adecvate. Invitam cat mai multe persoane sa participe la acest proiect si, impreuna, sa facem parte din solutia problemelor de mediu pe care le avem de rezolvat,” spune Andrei Dinescu, Director Comercial, GreenPoint Management.

Cum functioneaza?

Consumatorii sunt asteptati la punctele de colectare instalate in parcarea magazinelor PENNY partenere cu 10 ambalaje din PET, in schimbul carora vor primi 2 tichete emise de aparatul colector, astfel:

-             In schimbul tichetului #1, consumatorii vor primi o apa minerala naturala Dorna plata sau carbogazificata la 500 ml, gratuita.

-             In schimbul tichetului #2, consumatorii vor beneficia de cumparaturi extra in magazinele PENNY partenere, astfel:

o            Daca aduna 3 astfel de tichete, ei le vor putea schimba cu un ECO-BON in valoare de 15 lei.

o            La 5 tichete adunate, vor beneficia de un ECO-BON in valoare de 25 lei, la care se adauga un bonus de 5 lei.

Platforma Dupa Noi

Dupa Noi #NuNeOprimAici este platforma care reuneste toate proiectele de responsabilitate sociala derulate de Sistemul Coca-Cola in Romania. Lansata in 2016, platforma de CSR reflecta filosofia sistemului Coca-Cola, aceea de a face tot ce este posibil pentru a lasa in urma o lume mai buna. Platforma isi propune sa inspire cat mai multi oameni sa constientizeze cat de important este ce lasa in urma lor si sa adopte un stil de viata cat mai responsabil, pe care sa-l transmita si generatiilor viitoare. Dupa Noi Strangem Tot Noi este pilonul dedicat protectiei mediului inconjurator si proiectelor ce incurajeaza colectarea separata.

Mai mult in Responsabilitate Sociala, CSR, Campanii


PUBLICITATE: