Doua Gold EFFIE Awards pentru campania AQUA Scanner semnata de Cohn&Jansen JWT
Joi, 22 Iunie 2017

AQUA Scanner a avut peste 150.000 de download-uri, cu peste 4.500 de sesiuni pe zi in timpul campaniei si a reusit sa genereze vizibilitate problemei nitratilor din apele imbuteliate, generand un reach organic de 1.3 milioane de vizualizari. 

adplayers. info

Effie Awards 2017 a adus doua trofee Gold campaniei AQUA Scanner, dezvoltata de Cohn&Jansen JWT pentru AQUA Carpatica, la categoriile Non-Alcoholic Beverages si Brand Experience. Campania AQUA Scanner s-a aflat si printre finalistele pentru Grand Effie. 

Inca de la inceput, AQUA Carpatica, apa cu cel mai mic continut de nitrati din Romania, lupta pentru educarea si informarea consumatorilor despre beneficiile si importanta apei minerale naturale. Testul Puritatii, o mica bucata de hartie, le-a dat romanilor puterea de a testa apa pe care o beau: au fost verificate peste 1600 de ape de la robinet, 127 de rauri si 687 de fantani.

Potrivit autorilor campaniei, chiar si astazi, exista ape imbuteliate care contin peste limita maxima de nitrati recomandata pentru bebelusi si sugari. Desi legea in Uniunea Europeana permite o limita maxima de nitrati de 50mg/L, medicii din intreaga lume gasesc aceasta cifra mult prea permisiva. Ei considera valoarea mult prea ridicata, fiind un risc in special pentru sugari si copii mici. Recomandarea lor este de maximum 10 mg nitrati la 1 litru de apa. Cum legea nu obliga brandurile sa treaca concentratia de nitrati pe eticheta, parintii nu au de unde sa stie ce cumpara si nici nu isi pun problema ca o apa imbuteliata ar putea sa fie altfel decat potrivita.


Obiectiv: introducerea continutului de nitrati pe etichetele apelor minerale


In 2012, AQUA Carpatica si-a propus sa schimbe legea apei, pentru a impune introducerea continutului de nitrati pe etichetele tuturor apelor din Romania. In ciuda sustinerii publicului, autoritatile nu au dat curs initiativei.

Campania AQUA Scanner, propusa de Cohn&Jansen JWT, continua lupta pentru puritate si pune din nou in mana consumatorilor puterea de afla adevarul despre apele din Romania. Case study-ul campaniei poate fi urmarit aici:  https://www.youtube.com/watch?v=0GwgeoSeQzc

Consumatorilor li s-a oferit un instrument simplu de verificare a puritatii apei: AQUA Scanner – o aplicatie care iti spune informatii detaliate despre orice apa de pe raft, indiferent de cele trecute pe eticheta. Scanand eticheta, consumatorii primesc toata informatia necesara pentru a lua o decizie informata: concentratia de nitrati, dar si alti factori – PH-ul apei, concentratia de sodiu sau a altor minerale. Analiza tuturor apelor de pe piata de la acel moment a fost efectuata de catre un laborator certificat. In plus, aplicatia face compararea apelor foarte usoara.

Noua aplicatie a fost promovata printr-o campanie TV si digital. Spotul TV poate fi urmarit aici: https://www.youtube.com/watch?v=LZRSXs58UO8&feature=youtu.be

Pentru ca s-a dorit ca aplicatia sa ajunga la cat mai multi romani, au fost alese canalele cu reach mare, care sa ofere o vizibilitate importanta: canale TV nationale si digital, cu focus pe mobile, mediul cu cea mai mare crestere in Romania in 2016.

1,3 milioane vizualizari, 150.000 de download-uri, cu peste 4.500 de sesiuni pe zi,

AQUA Scanner a avut peste 150.000 de download-uri, cu peste 4.500 de sesiuni pe zi in timpul campaniei si a reusit sa genereze vizibilitate problemei nitratilor din apele imbuteliate, generand un reach organic de 1.3 milioane de vizualizari. Mai mult decat atat, Asociatia Apelor Minerale a pornit la scurt timp dupa lansarea campaniei AQUA Scanner o campanie de educare despre puritatea apelor imbuteliate, ceea ce a generat o expunere si mai mare a subiectului.

Potrivit reprezentantilor de comunicare, in ceea ce priveste intarirea pozitiei in top 3 categorie, AQUA Carpatica a reusit sa-si depaseasca ambii competitori (Borsec – un brand cu o traditie de peste 200 de ani; si Dorna Izvorul Alb – un brand foarte activ pe target-ul de parinti, ca si Aqua). In 2016 AQUA Carpatica a ajuns liderul pietei de apa plata imbuteliata, cu cresteri semnificative in vanzari si market share.

AQUA Carpatica se pozitioneaza brandul de apa ce isi doreste sa aduca inovatie in categorie prin toate mijloacele folosite (packaging, marketing, modalitati de comunicare), iar proiectul AQUA Scanner se aliniaza acestor obiective. Prin tot ceea ce intreprindem dorim sa fim mai aproape de consumatori si sa schimbam relatia dintre acestia si produsele noastre. Prin aceasta filozofie de comunicare si prin transpareta aratata chiar de la lansare, construim o relatie de incredere si loialitate cu consumatorii nostri si redefinim conceptul de apa sanatoasa si pura.

Mai mult despre Cohn & Jansen J. Walter Thompson

Fondata in 2002 ca un shop de creatie independent, parte din reteaua internationala JWT din 2010 si Young & Rubicam (WPP) din 2013, Cohn&Jansen JWT combina experienta internationala cu insight-urile locale. Agentia a construit de la zero branduri precum Cosmote sau AQUA Carpatica, iar astazi lucreaza pentru clienti precum BCR, Vodafone, Petrom, Mondelez si Bayer. Mai multe pe www.cohnandjansen.ro si pe Facebook.


Credite Campanie AQUA Scanner

Echipa Cohn & Jansen JWT:

Andrei Cohn, Creative Director

Alex Negoescu, Creative Director

Roxana Cristea, Copywriter

Daniel Moisa, Art Director

Adrian Marciu, Art Director

Diana Caracota, Strategic Planner

Arina Stoenica, Account Director

Oana McGingley, Account Manager

Raluca Diaconu, Digital Project Manager

Ilinca Dumitrescu, Production Manager

Ruxandra Savulescu, Client Service Director

Ionut Necula, Atelieru de Internet

Robert Capraru, Atelieru de Internet

Echipa Valvis Holding:

Jean Valvis - Presedinte Valvis Holding

Valentina Vesler - Director de PR&Comunicare

Claudia Tocila - Digital Manager

Menotty Tudosie - Special Project Manager

Andreea Badea - Art Director

Gabriel Saftescu - DTP Manager


Mai mult in Conturi, Festival


PUBLICITATE: