Dorna si Salvati Copiii Romania au lansat, alaturi de Simona Halep, proiectul ,,Strigat de viata'', in cadrul campaniei ,,Grija pentru copii''
Marti, 16 Aprilie 2019

 

Credit: Dorna / McCann PR

Proiectul „Strigat de viata” – un apel catre toti romanii de a sustine dreptul la viata al bebelusilor nascuti prematur este parte a campaniei Grija pentru copii, ajunsa deja la editia cu numarul 7, si a fost lansat printr-un concert extraordinar sustinut de Orchestra Nationala Radio la Sala Radio din Bucuresti.

AdPlayers. info

Dorna si Salvati Copiii Romania au lansat weekend-ul acesta, alaturi de jucatoarea profesionista de tenis Simona Halep, proiectul „Strigat de viata” – un apel catre toti romanii de a sustine dreptul la viata al bebelusilor nascuti prematur. Proiectul, parte a campaniei Grija pentru copii, ajunsa deja la editia cu numarul 7, a fost lansat printr-un concert extraordinar sustinut de Orchestra Nationala Radio la Sala Radio din Bucuresti.

Concertul Orchestrei Nationale Radio, dirijat de maestrul Vlad Conta, a inceput cu un moment surpriza pentru cei prezenti la eveniment: odata cu semnalul pe care dirijorul l-a dat pentru inceperea concertului, toti cei 80 de muzicieni ai Orchestrei au lasat instrumentele din maini si au tacut, pret de cateva minute.

Linistea din sala a crescut si mai mult asteptarea in randul spectatorilor care s-a incheiat in momentul in care, pe un ecran aflat in spatele orchestrei, au aparut mai multe imagini care dezvaluiau motivul acestei taceri: bebelusii nascuti prematur nu au putere sa planga la nastere, asa cum o fac copiii nascuti la termen. Ei vin pe lume in liniste, fara sa strige, fara sa poata scoate un sunet. 

Astfel, prin mesajul #strigatdeviata, Dorna si Salvati Copiii isi propun ca anul acesta sa informeze cat mai multi oameni cu privire la situatia bebelusilor nascuti prematur, care au nevoie de ajutor special pentru a supravietui.

„Totii stim, fie ca suntem sau nu parinti, ca exista un moment critic atunci cand un copil vine pe lume: plansul de la nastere. Acel prim strigat care ii anunta pe toti cei prezenti ca bebelusul s-a nascut si este pregatit pentru viata. Pentru unii parinti, acest sunet se lasa asteptat. Și cred ca linistea din acel moment marcheaza de fapt unul dintre cele mai durerose clipe din viata unei mame. Cu acest gand, ii invitam toti romanii sa dea share mesajelor #StrigatDeViata de pe site-ul Dorna.ro. Impreuna putem ajuta mai mult decat credem”, spune Miruna Smeureanu, Director de Marketing al Coca-Cola Romania.

Campania “Grija pentru copii” a ajuns anul acesta la cea de-a 7-a editie. In tot acest timp, Dorna si Salvati copiii au dotat 60 de maternitati din Romania cu 96 de echipamente medicale de specialitate pentru ingrijirea nou-nascutilor prematur, in valoare aproximativa de 700.000 de euro.

Lista completa a maternitatilor dotate in cadrul campaniei este disponibila pe site-ul dorna.ro: http://www.dorna.ro/ro/grija-pentru-copii/maternitati.

„O nastere prematura inseamna, de cele mai multe ori, o lupta intre viata si moarte. Din pacate, Romania este pe primele locuri in lume la acest capitol si, pe langa ajutorul pe care il oferim prin aparatura de specialitate, este nevoie ca aceasta campanie sa fie una de informare. Este important ca mamele sa stie ce trebuie sa faca in timpul sarcinii, astfel incat sa nu ajunga in situatia de a naste mai devreme de termen. De aceea, facem apel catre oameni sa duca mai departe mesajul nostru si sa atragem atentia asupra acestui fenomen", Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania.


Campania de anul acesta face apel catre toti romanii sa dea share mesajului #StrigatdeViata, de pe site-ul www.dorna.ro, aratand astfel ca sustin cauza copiilor nascuti prematur.

La finalul campaniei, Dorna, cu sprijinul Salvati Copiii Romania, va dona, ca si in anii precendenti, echipamente medicale specializate pentru copiii nascuti prematur, catre maternitatile care au nevoie de ele.

Simona Halep, prima jucatoare profesionista de tenis din Romania care a ajuns pe primul loc in clasamentul feminin de tenis - si a si ramas pe aceasta pozitie timp de 12 luni consecutive - s-a alaturat acestei cauze inca din 2015, indemnand la implicarea fiecaruia dintre noi.

„Ma bucur ca am sansa sa promovez o cauza atat de importanta, in care eu cred cu tarie. Copiii sunt o bucurie, iar eu iubesc in mod special copiii. Trebuie sa fim alaturi de cei mai mici dintre ei, pentru ca ei nu au putere sa lupte singuri” a spus Simona Halep, ambasadorul campaniei “Grija pentru copii.

„Și eu, ca sportiv de performanta, stiu cat de importanta este sustinerea oamenilor din jurul meu, fie ca vorbim despre un gand bun scris, fie despre strigatele de incurajare care vin din tribuna. Sper ca fiecare dintre voi sa contribuie la sustinerea copiilor nascuti inainte de termen, asa ca ii invit pe toti sa dea share cauzei noastre, #strigatdeviata, de pe site-ul www.dorna.ro”.

In Romania, conform datelor statistice oferite de Ministerul Sanatatii in 2011, prin Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului (IOMC) 'Alfred Rusescu', unul din zece copii se naste prematur, avand nevoie de atentie speciala chiar din prima ora de viata.

Nasterea inainte de termen ii lasa bebelusului mai putin timp pentru dezvoltarea si maturizarea intrauterina, printre consecinte numarandu-se greutatea scazuta la nastere si riscul crescut de aparitie a afectiunilor medicale, inclusiv respiratorii, digestive sau oftalmologice.

mai mult in Responsabilitate Sociala, CSR, 


PUBLICITATE: