Donatii de peste 2 milioane lei in campania 2021 de strangere de fonduri pentru Casele Ronald McDonald
Joi, 23 Decembrie 2021

McDonald’s Romania si Fundatia pentru Copii Ronald McDonald au incheiat editia 2021 a campaniei de strangere de fonduri prilejuita de McHappy Day cu peste 2 milioane de lei donati in restaurantele McDonald’s din toata tara, online, prin sms si de catre companii, in sprijinul familiilor aflate in situatii vulnerabile, anunta compania.

AdPlayers. info

McDonald’s Romania si Fundatia pentru Copii Ronald McDonald au incheiat editia 2021 a campaniei de strangere de fonduri prilejuita de McHappy Day cu peste 2 milioane de lei donati in restaurantele McDonald’s din toata tara, online, prin sms si de catre companii, in sprijinul familiilor aflate in situatii vulnerabile, anunta compania.

Potrivit informarii, suma colectata in cadrul campaniei reprezinta un nou record pentru fundatie si va permite finalizarea Casei Ronald McDonald din Iasi, un proiect unic in zona Moldovei. Totodata, va contribui la sustinerea activitatii celorlalte doua Case Ronald McDonald, deschise la Bucuresti si Timisoara.

„Am demarat aceasta editie a campaniei cu increderea ca vom reusi nu doar sa atingem din nou rezultatele obtinute in 2020, ci si sa le depasim – un optimism sanatos cu care privim fiecare proiect si care ne motiveaza sa realizam intotdeauna mai mult, chiar si atunci cand ne raportam la rezultate exceptionale. Faptul ca am reusit sa inregistram o crestere atat de mare intr-o perioada atat de dificila ne-a depasit asteptarile. Suntem impresionati de generozitatea clientilor McDonald’s, de implicarea colegilor din toate restaurantele noastre, de sprijinul partenerilor si de modul in care acestia au raspuns invitatiei noastre de a tine familiile impreuna”, a declarat Paul Dragan, director general Premier Restaurants Romania.


Un demers cu traditie pentru Fundatia pentru Copii Ronald McDonald, campania de donatii derulata cu ocazia McHappy Day a adunat, si in 2021, comunitatea McDonald’s in jurul sau. Clienti ai restaurantelor din toata tara au oferit donatii in perioada 15-21 noiembrie, cu scopul de a asigura o casa departe de casa parintilor copiilor spitalizati pentru tratament de lunga durata.

Pe langa acestea, sustinatorii fundatiei au avut la dispozitie mai multe mecanisme: SMS la numarul 8845*, activand o donatie lunara in valoare de doi euro, site-ul www.rmhc.ro/doneaza sau direct in restaurantele McDonald’s, la casele de marcat, cu cardul si in cutiile de donatii.

Contributiile individuale au reprezentat doar unul dintre pilonii strangerii de fonduri. La fel ca la editiile precedente, McDonald’s Romania – principalul sustinator al fundatiei – a venit in sprijinul campaniei prin propriul sau mecanism de donatii, oferind un leu din valoarea fiecarui Happy Meal vandut in perioada 15 – 21 noiembrie.

Implicarea partenerilor din mediul de business a fost o alta componenta importanta. Peste 70 de sponsori s-au alaturat campaniei, printre care: UniCredit Leasing, BorgWarner, Ket Construct Solutions, ACROM, DDB Romania & OMD & Tribal Worldwide, Reteaua de sanatate REGINA MARIA, Trutzi Suceava, Hamilton Central Europe, Havi Logistics, Smartree Romania, Up Romania, Civitas Systems, Familia Tetik, Lantmannen UniBake, M&D Cons Investitii, McCann PR, Asociatia Simte Romaneste, Royal Trans, Time International Trading, Lorion, multi dintre acestia avand deja colaborari de traditie cu Fundatia pentru Copii Ronald McDonald. Valoarea totala a donatiilor s-a ridicat la peste 2 milioane lei.

Donatiile obtinute in cadrul campaniei vor fi redirectionate de fundatie catre principalul sau obiectiv: finalizarea celei de-a treia Case Ronald McDonald, in Iasi, pentru parintii ai caror copii se afla sub tratament in Spitalul Clinic de Urgenta „Sfanta Maria”, dar si catre sustinerea activitatii Caselor din Bucuresti si Timisoara.

„Doar cateva luni ne mai despart de inauguarea celei de-a treia Case Ronald McDonald din Romania, la Iasi, prin care vom veni in sprijinul familiilor din intreaga regiune de Nord-Est– familii care au nevoie de tot ajutorul nostru pentru a face fata situatiei dificile pe care o traverseaza pe durata tratamentului pentru copiii lor. Campania din acest an ne-a oferit o noua lectie de solidaritate si generozitate, ne-a depasit asteptarile si ne-a daruit, dincolo de cifre, incredere in puterea comunitatii de a transforma un vis in realitate. Multumim fiecarui partener si donator pentru sustinere: doar prin implicarea voastra, ne putem continua misiunea si #TinemFamiliileImpreuna”, a declarat Amalia Nastase, presedintele Fundatiei pentru Copii Ronald McDonald.

Prezenta in Romania de 23 de ani, Fundatia pentru Copii Ronald McDonald sprijina familiile vulnerabile din Romania, oferind parintilor cazare gratuita in Casele Ronald McDonald pe durata spitalizarii copiilor. Prima Casa a fost inaugurata in anul 2003, in Bucuresti, si a gazduit de-a lungul timpului peste 11.100 de parinti si copii veniti din toate colturile tarii pentru tratament. Urmand modelul din Bucuresti, in anul 2008 a fost deschisa cea de-a doua Casa, in Timisoara, proiectul fiind remodelat complet si extins in cursul anului 2020. In prezent, fundatia prioritizeaza finalizarea celei de-a treia Case, in Iasi, aceasta urmand sa fie deschisa in primul trimestru al anului 2022.

Peste 21.000 de parinti si copii au fost primiti in aceste „Case departe de casa”. 

Fundatia pentru Copii Ronald McDonald a fost infiintata in 1998 si este principalul donator pentru cele doua Case Ronald McDonald din Timisoara si din Bucuresti care gazduiesc gratuit familiile copiilor spitalizati pe durata tratamentelor medicale indelungate. In total, peste 21.000 de parinti si copii au fost primiti in aceste „Case departe de casa”.

Incepand cu anul 2017 Fundatia este coordonata de un consiliu director, din care fac parte Amalia Nastase, Founder & CEO Amalia Nastase Communications, Stefan Iordache, Chief Operating Officer Publicis One Romania, Alin Popescu, Medic specialist de medicina sportive, Valentin Truta, General Counsel Hili Ventures, Martin Xuereb, Presedinte Ronald McDonald House Charities Malta.

Mai mult in Campanii, Responsabilitate Sociala


PUBLICITATE: