Donatie Profi, impreuna cu Rotary Club Timisoara, pentru mai multe sanse de vindecare ale pacientilor coronavirus din vestul tarii
Miercuri, 09 Decembrie 2020

Pana acum, plasma prelevata la Centrul de Transfuzii din Timisoara era trimisa la Institutul National de Hematologie Transfuzionala din Bucuresti pentru a se stabili daca poate fi folosita sau nu. Ultraperformant, aparatul donat poate sa analizeze 100 de probe simultan si ofera rezultatul in 40 de minute chiar in laboratorul de la “Victor Babes”, cel mai mare spital anti-COVID din zona.

AdPlayers. info

Profi, impreuna cu Rotary Club Timisoara, a donat zilele trecute Spitalului de Boli Infectioase “Victor Babes” din localitate un analizor automat de imunologie, oferind astfel mai multe sanse de vindecare pacientilor coronavirus din vestul tarii.

“Ne bucura faptul ca, impreuna cu Rotary Club Timisoara, contribuim la insanatosirea semenilor nostri,” declara Calin Costinas, director general adjunct al magazinelor Profi. “Unic in aceasta parte de tara, echipamentul poate stabili daca plasma prelevata de la un donator care a avut coronavirus indeplineste criteriile necesare donarii si poate fi folosita pentru administrare in tratamentul unor pacienti internati,”

Asa cum se stie, plasma provenita de la unii dintre pacientii vindecati de aceasta maladie poate salva vietile altor suferinzi dar, din pacate, nu toti cei care au avut COVID-19 au suficient de multi anticorpi neutralizanti, care sa faciliteze vindecarea si, in consecinta, nu orice plasma poate fi utilizata in acest scop.

Pana acum, plasma prelevata la Centrul de Transfuzii din Timisoara era trimisa la Institutul National de Hematologie Transfuzionala din Bucuresti pentru a se stabili daca poate fi folosita sau nu. Se pierdea timp pretios cu trimiterea, analiza acesteia si obtinerea raspunsului. Ultraperformant, aparatul donat poate sa analizeze 100 de probe simultan si ofera rezultatul in 40 de minute chiar in laboratorul de la “Victor Babes”, cel mai mare spital anti-COVID din zona.

“Acum, medicii pot da imediat unda verde utilizarii cantitatilor de plasma la care sunt indeplinite criteriile necesare, sporind sansele de vindecare ale pacientilor internati,” afirma Petru Grigorof, Presedintele Rotary Club Timisoara.

Achizitionarea echipamentului medical, Liaison SARS CoV-2 S1/S2 IgG, a beneficiat de suportul financiar de 62.000 de euro, venit din partea Profi. Pentru a se asigura functionarea in urmatoarele luni s-au achizitionat trei kituri de consumabile si reactivi in valoare de 4.270 euro, din care 3.400 euro au fost sustinuti de Profi, iar diferenta, de Rotary Club Timisoara.

Profi este reteaua de retail modern cu cea mai mare acoperire geografica din Rominia avand in prezent aproape 1400 de magazine si peste 21000 de angajati in mai bine de 600 de localitati.

Infiintat in anul 1929 si re-infiintat in anul 1994, cu activitati diverse in sprijinul comunitatii, Clubul Rotary Timisoara este cel mai vechi club din vestul Romaniei cu aproximativ 70 de membri.

Mai mult in Responsabilitate Sociala, CSR


PUBLICITATE: