Dentsu Romania lanseaza Consiliul pentru Diversitate, Echitate si Incluziune (Diversity, Equity, and Inclusion Council)
Luni, 05 Decembrie 2022

 

,,Prin angajamentul nostru fata de diversitate, echitate si incluziune, ne angajam sa cautam noi perspective, sa sarbatorim diferenta si sa construim o cultura incluziva in care toti membrii echipei isi pot aduce sinele autentic la locul de munca” spun initiatorii proiectului.

AdPlayers. Info

Diversitatea, echitatea si incluziunea (DEI) sunt desemnate prioritati ale strategiei dentsu Romania cu privire la impactul social, informeaza compania de marketing si comunicare. Deasemenea, dentsu anunta constituirea unui consiliu la nivelul operatiunilor locale ale grupului, care va ghida actiunile si politicile companiei cu privire la aceste aspecte.

Pentru a duce mai departe viziunea companiei de a fi o Forta a binelui si cel mai incluziv loc de munca, dentsu Romania adopta noi politici si actiuni in ceea ce priveste DEI. Desi dentsu actioneaza la nivel global si regional cu privire la temele de interes, supervizorul executiv al grupului, Radoslav Nedelchev, manager de tara pentru Romania, considera ca aspectele privind DEI sunt de asa natura incat au nevoie de o puternica implicare locala.

Potrivit companiei, fiecare tara are propriile traditii, puncte nevralgice si probleme stringente de abordat insa cei de la dentsu cred cu adevarat ca puterea acesteea, ca organizatie, consta in diversitate.

,,Prin angajamentul nostru fata de diversitate, echitate si incluziune, ne angajam sa cautam noi perspective, sa sarbatorim diferenta si sa construim o cultura incluziva in care toti membrii echipei isi pot aduce sinele autentic la locul de munca” spun initiatorii proiectului.

,,Asa cum ne indrumam clientii pentru a genera impact social ca factor-cheie in actiunile lor de brand, trebuie sa facem la fel si la dentsu Romania. Modelarea societatii este modul in care actioneaza brandurile modern”.

Lista problemelor ce vor trebui abordate va fi decisa de grupul de lucru al consiliului DEI. In mai multe tari, egalitatea de gen este unul dintre domeniile-cheie de preocupare pentru grupurile de actiune DEI, ca si angajarea mai multor femei in functii de conducere. In Romania, ambitia globala a dentsu ca pana in anul 2025 50% din pozitiile de conducere de top sa fie ocupate de femei a fost deja indeplinita: 57% dintre executivii din Romania si 80% dintre managerii de nivel senior sunt femei.

Consiliul DEI este co-prezidat de Alexandru Stan si Isabelle Dandoczi. Cei doi afirma ca grupul este foarte interesat de aspecte precum cresterea gradului de constientizare a problemelor care afecteaza persoanele cu dizabilitati, victimele violentei in familie, mentinerea pe agenda publica a subiectelor privind comunitatea LGTBQ+, nevoile varstnicilor, drepturile copiilor proveniti din medii defavorizate, precum si lupta impotriva rasismului.

Isabelle Dandoczi afirma: „Nu sunt interesata doar sa folosim puterea de a face bine a grupului dentsu pentru a creste gradul de constientizare cu privire la unele probleme, ci pentru a gasi cu adevarat modalitati de a ajuta oamenii si de a crea noi deschideri si oportunitati. Pe langa abordarea provocarilor pe care le ridica problemele societale, obiectivul meu este de a face din dentsu Romania un loc de munca si mai incluziv, care pune pret pe tratamentul echitabil al diferitelor generatii.”

Alexandru Stan adauga: „Daca vrem sa facem o schimbare, daca vrem sa traim intr-o lume mai buna, daca vrem sa cream un spatiu mai bun pentru generatiile viitoare, trebuie sa actionam. Cuvintele nu sunt de ajuns. Opiniile nu sunt suficiente. Faptele sunt singura modalitate de a produce schimbarea, iar pentru a actiona trebuie sa muncesti, sa gandesti, sa te exprimi si sa crezi.”

Ceilalti membri ai consiliului sunt Sandra Szombati, Marius Tianu, Daria Mateescu si Florina Varzariu. Managerul de tara Radoslav Nedelchev actioneaza in calitate de supervizor executiv al grupului.

Dentsu Romania este semnatara a Cartei diversitatii (Carta Diversitatii). In calitate de angajator responsabil, dentsu Romania acorda in fiecare an calendaristic doua zile libere intregii sale echipe de angajati pentru a participa la orice fel de activitati de voluntariat si proiecte care contribuie la obiectivele de impact social ale companiei. In plus, compania le acorda tuturor angajatilor trei zile libere pe an pentru a se concentra asupra starii lor de bine mentale.

Parte a grupului international de marketing si comunicare dentsu, dentsu Romania este o retea dezvoltata pentru ceea ce urmeaza, ajutandu-si clientii sa anticipeze si sa planifice valorificarea oportunitatilor disruptive ale viitorului si sa creeze noi cai de crestere in economia durabila. dentsu ofera solutii si servicii axate pe oameni pentru a conduce la rezultate mai bune de afaceri si pentru societate. Aceste obiective sunt duse la indeplinire prin intermediul a patru branduri globale de leadership - Carat, Dentsu Creative, Dentsu X si iProspect, fiecare puternic specializate.

Folosind in proportie de 100% energie regenerabila, dentsu opereaza in peste 145 de piete din intreaga lume, cu peste 46.000 de specialisti dedicati, avand parteneriate cu 95 dintre primii 100 de advertiseri la nivel mondial. In Europa de Sud-Est grupul lucreaza cu peste 300 de profesionisti din 10 piete: Albania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Kosovo, Macedonia de Nord, Muntenegru, Serbia, Slovenia si Romania.

Mai mult in Responsabilitate Sociala, CSR, 


PUBLICITATE: