Delikat revine la valorile romanesti cu Friends Advertising
Joi, 22 Noiembrie 2007

.

.

(AdPlayers.ro, Iulian Toma)

Friends Advertising si-a facut de curand intrarea pe piata de food cu o campanie de relansare pentru unul dintre cele mai mari branduri ale Unilever in Romania, anunta oficialii de comunicare ai agentiei.

Agentia de publicitate a creat noua campanie Delikat in urma unei licitatii locale organizate de catre Unilever in vara acestui an, pitch la care au mai participat alte doua agentii.

„Suntem foarte mandri ca am fost desemnati drept agentia de comunicare a unui brand atat de valoros si de special cum este Delikat", a afirmat Razvan Soare, Senior Copywriter Friends Advertising .  "Iar succesul proiectului s-a datorat in mare masura faptului ca am lucrat cu o echipa dedicata, care s-a implicat in cele mai mici detalii si – de ce sa nu o spunem – ne-au furnizat cel mai bun brief primit in ultima vreme”.

Delikat, de peste 3 decenii in Romania

Potrivit autorilor, dupa o perioada destul de lunga in care marca Delikat a fost plasata sub umbrela Knorr – cele doua branduri fiind comunicate impreuna prin formula „Knorr Delikat” – Delikat a revenit la valorile autentice romanesti, validate in cei peste 35 de ani de prezenta a brandului pe piata locala.

„Delikat a fost aliatul gospodinelor din Romania de peste trei decenii, le-a ajutat sa gateasca mancaruri gustoase pentru familiile lor, in fiecare zi si in ocaziile speciale din viata lor”, a declarat Marius Barbu – Category Manager Seasonings.

„Cu Delikat, gospodinele au creat retetele lor favorite, au petrecut timp alaturi de cei dragi. Intr-un cuvant – Delikat te ajuta sa recreezi «Gustul de acasa». Iata de ce aceasta repozitionare a fost o urmare fireasca si chiar inevitabila”, a mai spus responsabilul de marketing Unilever SCE. 

Lectia de 40”

Spotul de brand “Lectia” are o durata de 40”, a fost produs de Multimedia Est si poarta semnatura regizorului englez Jonty Toosey –un colaborator apropiat al companiei Unilever care a semnat si regia spoturilor Dero.

Razvan Soare spune ca „Este foarte probabil sa te regasesti in conceptul creativ al spotului “Lectia” pentru simplul motiv ca multi dintre noi au crescut alaturi de Delikat. Si pentru ca acest nume este sinonim cu bunatatile pe care ni le gatea mama acasa, ceea ce am urmarit a fost sa redam exact aceasta emotie”.

Conform autorilor campaniei, spotul „Lectia” este povestea-metafora a unei tinere femei, proaspat casatorita, care incearca sa-si rasfete sotul cu o mancare gustoasa «ca la mama acasa». Gatitul reinvie insa in tanara femeie nostalgia copilariei si asa incepe dialogul imaginar dintre mama si fiica, dialog surprins de catre sot. Echipa de creatie a ales sa comunice cu umor intr-o categorie in care se comunica foarte serios, mai degraba functional.    

Pasii revenirii Delikat

Revenirea brandului Delikat la valorile traditionale romanesti a insemnat un proces amplu, desfasurat pe parcursul mai multor luni, care a implicat mai multe agentii si a cuprins:

- reproiectarea ambalajelor, atat din punct de vedere al gramajului cat si al cromaticii, devenind astfel mai atractive vizual dar si mai convenabile

-lansarea noilor ambalaje la raft si amplasarea de POSM-uri la punctele de vanzare

-comunicarea pe tv a noii pozitionari printr-un teaser de 10”

-formularea conceptului pentru spotul de brand ca principala componenta de comunicare pe baza careia s-au dezvoltat ulterior executii si pentru celelalte medii: radio, presa, outdoor

-anuntarea promotiei nationale „Castiga cu Delikat casa la care ai visat” printr-un spot promotional de 15”

-anuntarea editiilor speciale de Sarbatori printr-un tag de 10”

Procesul este departe de a fi finalizat, atat producatorul cat si agentia pregatind mai multe proiecte-surpriza in perioada imediat urmatoare.

AdPlayers.ro/File

/Friends Advertising

Friends Advertising s-a afiliat recent la IMSG, reteaua internationala care activeaza pe piete emergente, si care isi propune ca pana la sfarsitul lui 2009 sa fie unul dintre primele 10 grupuri de comunicare din lume.

Printre clientii agentiei de publicitate se numara: Unilever (Sunsilk, Dero, Omo, Dove, Rexona, Delikat – dar si proiecte de Trade Marketing), Canon Photo-Video CEE (cont regional), TINA R, Medrom, Intersnack, Siemens, Fundatia Copii Sanatosi, Porsche Bucuresti Vest 2, Fan Courier, European Drinks, Tiriac Imobiliare, Adama, Libra Bank, Sensiblu, Agentia de Monitorizare a Presei Academia Catavencu, ITV Rusia.

/Unilever

Unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata bunurilor de larg consum din Romania UNILEVER are in portofoliul de marci pe care le comercializeaza pe piata romaneasca nume precum Delikat, Knorr, Delma, Rama, Becel, Dero, Omo, Coccolino, Cif, Domestos, Dove, Rexona, Axe, Sunsilk.

Unilever este reprezentat in Romania de compania regionala Unilever South-Central Europe, care coordoneaza din Bucuresti operatiunile in 7 tari din zona: Romania, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Albania, Macedonia si Moldova. Unilever produce in Romania condimentele Delikat si Knorr, supele si sosurile Knorr, detergentii Dero si Omo, margarinele Rama si Delma. Productia locala este concentrata pe platforma industriala a companiei de la Ploiesti.

AdPlayers.ro/Work

/Delikat - Lectia

Titlu: Lectia

Produs/ Serviciu: Delikat

Advertiser Unilever South-Central Europe

Agentie: Friends Advertising

Marius Barbu – Category Manager Seasonings si

Marilena Florea – Brand Executive

Razvan Soare – Senior Copywriter,

Adrian Iota – Senior Art Director,

Sorin Tranca – Creative Director,

Oana Lapadat – Account Manager,

Felicia Bolboceanu – Account Executive

PUBLICITATE: