Decidentii din alimentatie preocupati de risipa. Conferinta pe reducerea risipei la Pack Expo.
Miercuri, 07 Septembrie 2016

Presedintele PRO AGRO, pentru Pack Expo, pe tema Conferintei „Reducem risipa alimentara. Pretuim hrana!“

Interviu Euroexpo

adplayers. info

Presedintele Federatiei Nationale PRO AGRO vine la Conferinta „Reducem risipa alimentara. Pretuim hrana!“, pe 27 septembrie, in cadrul PACK EXPO, unde va vorbi despre provocarile privind reducerea risipei alimentare, in contextul in care, conform Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii rurale, 37% din pierderile de hrana raportate in tara noastra au loc in sectorul alimentar, iar 2% in cel agricol.

Emil Dumitru, presedinte PRO AGRO: „Noi credem ca trebuie sa debirocratizam printr-o legislatie mult mai flexibila masurile prin care produsele noastre aflate aproape de expirare sa poata fi utilizate, pentru ca e pacat sa facem birocratie si sa ne trezim ca ducem produse bune, care ar putea fi consumate de persoane defavorizate, sa le ducem sa se distruga si sa si platim -culmea - pentru distrugerea lor. Este un nonsens si Romania ar trebui sa inteleaga odata pentru totdeauna ca acest mecanism de reducere a risipei alimentare ne priveste pe toti, daca vrem cu adevarat sa avem o planeta mai curata, un mediu inconjurator mai bun si - de ce nu - sa fim si competitivi.”

Infiintata in 2012, Federatia Nationala PRO AGRO este o organizatie profesionala create de si pentru producatorii din agricultura, industria alimentara si servicii conexe din Romania. PRO AGRO raspunde provocarilor cu care se confrunta membrii sai din cele 17 organizatii profesionale sin interprofesionale affiliate, prin promovarea si sprijinirea unei economii rurale durabile in care agricultura este esentiala pentru viitorul tuturor. Organizatia reprezinta interesele si nevoile membrilor, coordonand si sprijinind organizatiile profesionale pe teme agricole, economice, juridice, fiscale, educationale si sociale.

Campania „Reducem risipa alimentara. Pretuim hrana!” isi propune sa va sensibilizeze in scopul protejarii resurselor naturale si viitorului planetei, prin constientizarea risipei de hrana si promovarea unei impachetari corecte, ca masura concreta de reducere a deseurilor.

Campania va culmina cu o dezbatere la care sunt invitati toti factorii responsabili, atat cei din lantul alimentar, cat si autoritati la nivel inalt. Conferinta se va desfasura in data de 27 Septembrie, incepand cu ora 10:00, in Sala Cupola a Pavilionului Central ROMEXPO.

Detalii despre desfasurarea Campaniei „Reducem risipa alimentara. Pretuim hrana!” gasiti pe facemromaniabine.ro, pack-expo.ro, precum si pe retelele de socializare facebook.com/AsociatiaFacemRomaniaBine, facebook.com/packexpo.romania.

Mai mult despre conferinta pe site-ul
Pack Expo

Mai mult in
Targuri si Expozitii, Eveniment


PUBLICITATE: