Criteriile Environment, Social, Governance (ESG) la Atelierul de Slabit, sustinut de Clinica AS
Luni, 24 Aprilie 2023

 

,,Prin aceasta abordare, ne propunem sa tinem pasul cu noua paradigma ESG, bazata pe trei piloni esentiali – transparenta, responsabilitate si sustenabilitate, si doar prin implementarea acestor trei piloni in modul de functionare al business-ului vom putea satisface nevoile consumatorilor si mentine avantajele concurentiale.” a spus Carmen Roxana Todica, Director Executiv Atelierul de Slabit si Clinica AS.

AdPlayers. info

Sustenabilitatea nu mai este doar responsabilitatea departamentelor juridice, de public affairs sau de guvernanta, ea a devenit o prioritate a top managementului si un element central al strategiei de business pentru orice business responsabil.

In acest sens, pentru a veni in intampinarea obligatiilor suplimentare si recomandarilor atat in privinta factorului de mediu, cat si al celui social si de guvernanta (ESG – Environment, Social, Governance) si avand in vedere interesul crescut asupra acestui domeniu si intentiile clare de reglementare extinsa a normelor ESG, atat la nivel European, cat si national, asistam la o schimbare de mentalitate in modul de conducere al afacerilor.

”Este momentul sa ne pregatim pentru aceasta etapa de transformare a business-ului, sa acordam o atentie sporita factorilor de mediu, sociali si de guvernanta, sa analizam strategia, politicile si procedurile dupa care este condusa afacerea si sa ne stabilim anumite criterii ESG pentru business-ul nostru. Prin aceasta abordare, ne propunem sa tinem pasul cu noua paradigma ESG, bazata pe trei piloni esentiali – transparenta, responsabilitate si sustenabilitate, si doar prin implementarea acestor trei piloni in modul de functionare al business-ului vom putea satisface nevoile consumatorilor si mentine avantajele concurentiale.” a declarat Carmen Roxana Todica, Director Executiv Atelierul de Slabit si Clinica AS.

Aceasta abordare a aparut si pe fondul accesului tot mai limitat la resurse naturale si al provocarilor generate in intreaga lume de efectele schimbarilor climatice, iar aspectele legate de mediu si sustenabilitate fiind mereu in atentia managementului centrelor Atelierul de Slabit, alinierea la efortul global sustinut de marile companii pentru protectia mediului vine ca un pas firesc.

Astfel, Atelierul de Slabit, sustinut de Clinica AS isi stabileste un nou model de business pentru atingerea unor obiective de sustenabilitate, ce vor fi actualizate in conformitate cu strategia, policiticile si procedurile de functionare existente.

Concret, pe partea de protectie a mediului inconjurator la Atelierul de Slabit se iau urmatoarele masuri:

•            Reducerea consumului de energie prin utilizarea de echipamente noi, ecologice, cu consum energetic redus si durata de viata indelungata si utilizarea iluminatului de tip led, cu consum energetic scazut si emisii de gaze cu efect de sera reduse.

•            Gestionarea deseurilor prin colectarea lor separata: reciclarea hartiei, cartonului, sticlelor, cutiilor si colectarea separata a deseurilor periculoase (cum ar fi medicamentele expirate, bateriile uzate sau materialele bio-periculoase) pentru a fi eliminate in mod corespunzator. Imbunatatirea calitatii aerului prin utilizarea de filtre de aer pentru a reduce poluarea.

•            Utilizarea produselor organce/bio si materialelor biodegradabile: tacamurile si vesela din amidon de porumb, pungi si ambalaje din hartie, pungi si ambalaje din fibre naturale, produse de curatenie si de igiena personala fara substante chimice toxice, care nu au fost testate pe animale, produse de curatenie ecologice.

•            Reducerea consumului de hartie prin utilizarea tehnologiei digitale pentru a reduce necesitatea imprimarii documentelor si utilizarea folosirea hartiei reciclate atunci cand este necesar sa printam.

Din punct de vedere al politicii de personal, angajamentul puternic fata de personal se traduce prin formarea continua a angajatilor. Investitiile in dezvoltarea profesionala a angajatilor sunt o componenta importanta. Sanatatea lor si a clientilor este, de asemenea, o preocupare importanta pentru Atelierul de Slabit, in contextul angajamentelor ESG. Utilizarea de produse sustenabile si sigure contribuie la reducerea impactului asupra mediului inconjurator si ajuta la prevenirea problemelor de sanatate.

Egalitatea de sanse in adresabilitatea serviciilor este un alt aspect important al angajamentului social din ESG. Strategiile de marketing si vanzare ale companiei sunt dezvoltate astfel incat sa se adreseze diversitatii si incluziunii culturale si sociale a clientilor, conform art.21 din Carta drepturilor fundamentale care interzice discriminarea.

La capitolul guvernanta corporativa, orientarea a 20% din impozitul pe venit catre ONG-uri sociale este un alt exemplu de practica ESG (Environmental, Social and Governance) pozitiva prin care compania poate contribui la binele societatii. Aceasta reflecta angajamentul Atelierul de Slabit in a sustine proiecte sociale importante si a ajuta la imbunatatirea vietii oamenilor din comunitate.

In plus, implementarea politicilor de confidentialitate GDPR (General Data Protection Regulation) este un alt mod prin care Atelierul de Slabit isi demonstreaza angajamentul fata de angajatii si clientii sai.

Prin implementarea tuturor acestora, Atelierul de Slabit se alatura obiectivului asociat dezvoltarii durabile, respectiv conceptului economiei circulare, care este tot mai des privit ca o parghie de progres sustenabil si care devine dominant in segmentul de business si, totodata, in tiparele de consum catre care se indreapta consumatorii moderni, avand in vedere tendinta acestora de a achizitiona servicii/produse de la companii care aduc beneficii societatii si a faptului ca sunt dispusi sa plateasca mai mult pe servicii sau produse sustenabile. Economia circulara a devenit parte din definitia viitorului in business, iar Atelierul de Slabit nu poate ignora acest trend.

Mai mult in Campanii,


PUBLICITATE: