Concursul de film „Doi pe un balansoar” este deschis pâna la 15 februarie
Vineri, 18 Ianuarie 2008

(AdPlayers.ro, Irina Toma)

 

Termenul limita de inscriere pentru concursul de film de scurt metraj pe tema discriminarii romilor, “Doi pe un balansoar”, se prelungeste pana la 15 februarie 2008. 

Potrivit unei informari remise AdPlayers, organizatorii - Secretariatul General al Guvernului si Agentia Nationala pentru Romi, vin astfel in intampinarea nevoilor candidatilor, in majoritate studenti, de a evita suprapunerea pregatirii filmelor pentru concurs cu sesiunile de examene.

 

 „Doi pe un balansoar” se adreseaza totodata studentilor la facultatile de profil si pasionatilor de film si lanseaza o provocare de a transpune intr-un context artistic tema complexa a discriminarii etniei rome si, in special, prejudecatile si stereotipurile la adresa romilor, existente in societate.

 

Juriul, alcatuit din Catalin Mitulescu (regizor), Catalin Cristutiu (editor montaj), Andrei Butica (director de imagine) si Claudiu Mitcu (producator), va selecta filmul castigator care va fi premiat cu o pelicula color in valoare de 3100 de Euro (taxe incluse).

 

Concursul „Doi pe un balansoar” face parte din campania “Discriminarea romilor se invata acasa. Cunoaste-i inainte sa-i judeci!”, care cuprinde si spotul TV „Prietenul din copilarie” in regia lui Catalin Mitulescu, un spot radio, campanie in presa, panotaj stradal si afisaj neconventional la metrou.

 

Campania sociala a fost lansata in cadrul platformei de comunicare S.P.E.R. (Stop Prejudecatilor despre Etnia Roma), o initiativa de constientizare si educare a cetatenilor cu privire la propriile stereotipuri si prejudecati fata de romi. Comunicarea este implementata de Secretariatul General al Guvernului (SGG) si de Agentia Nationala pentru Romi prin programul PHARE RO 2004/016-772.01.01.01 “Consolidarea capacitatii institutionale si dezvoltarea de parteneriate pentru imbunatatirea perceptiei si conditiilor romilor”.

Participare

Cei care doresc sa participe la concurs sunt asteptati sa filmeze un scurt metraj, prin orice fel de mijloace (camera digitala, telefon mobil, web-cam etc.) si sa il posteze pe website-ul campaniei (www.sper.org.ro). 

Filmul nu va depasi 10 minute si trebuie sa surprinda unul sau mai multe aspecte legate de discriminarea romilor. Scurt metrajele inscrise in concurs vor putea fi vizionate de catre public, pe website, inainte de jurizare. Preferintele personale vor putea fi exprimate prin stelute, iar filmele pot fi si comentate.

 

Daca din motive tehnice inscrierea nu se poate face pe internet, participantii pot trimite materialul filmat pe suport DVD, DVCam sau CD pe adresa TBWA\Merlin, la adresa str. Logofat Luca Stroici nr 3, Bucuresti cu mentiunea „pentru concursul de film SPER”.

 


PUBLICITATE: