Comunicare Fonduri Europene: 245 mln. euro pentru modernizarea sistemului de apa din Vrancea
Luni, 11 Septembrie 2017

Fonduri Europene de 245 mln. euro pentru extindere si modernizarea sistemului de apa si canalizare a 38 comune din Vrancea

Finantat prin POIM, din actuala perioada de programare, proiectul „Extinderea si modernizarea sistemului de apa si canalizare in judetul Vrancea are o valoare de 245 milioane euro.

adplayers. info

Ministrul Rovana Plumb a semnat un contract de extindere si modernizare a sistemului de apa si canalizare in judetul Vrancea, datorita caruia 70 la suta din populatia totala a judetului va fi racordata la canalizare si va avea acces la apa potabila de calitate, anunta oficialii de comunicare ai Ministerului Fondurilor Europene.

Finantat prin POIM, din actuala perioada de programare, proiectul „Extinderea si modernizarea sistemului de apa si canalizare in judetul Vrancea are o valoare de 245 milioane euro.

Obiectivul acestuia este dezvoltarea unor retele la standarde europene de calitate de alimentare cu apa si canalizare pe teritoriul judetului Vrancea. Investitia va contribui la cresterea calitatii vietii oamenilor din zona dar si la protejarea mediului inconjurator.

Proiectul presupune urmatoarele investitii si activitati:

Pentru sistemul de alimentare cu apa:

-      77 km retea noua de distributie a apei potabile;

-      32 km retea reabilitata de distributie a apei potabile;

-      163 km aductiune noua;

-      46 rezervoare de inmagazinare;

-      15 statii de tratare a apei.

Pentru sistemul de colectare a apei uzate:

-      251 km retea de canalizare noua;

-      6 km retea de canalizare reabilitata;

-      o statie de epurare a apei uzate care deserveste aglomerari cu peste 10.000 locuitori;

-      doua statii de epurare a apei uzate care deserveste aglomerari cu sub 10.000 locuitori.

Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) este cel mai mare program operational al Romaniei si al doilea, ca marime, din Uniunea Europeana. POIM 2014-2020 este un program important prin valoarea alocarii nerambursabile (de peste 9, 4 miliarde euro) si, mai mult, un program strategic pentru tara noastra, avand in vedere faptul ca asigura finantarea principalelor prioritati de dezvoltare ale Romaniei in acord angajamentele asumate in Acordul de Parteneriat si cu obiectivele Strategiei Europa 2020.

Mai mult in Fonduri Europene, 


PUBLICITATE: