Comisia Europeana lanseaza concurs de design pentru Alimentele Ecologice cu premii de 15.500 EUR
Luni, 27 Aprilie 2009

( AdPlayers.ro, Irina Toma )

Directoratul General pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala din cadrul Comisiei Europene invita toti studentii la arta si design din cele 27 State Membre ale UE sa participe la concursul pan-european pentru crearea unui nou logo pentru „alimente ecologice”, conform unei comunicari remise AdPlayers de agentia de relatii publice Media Consulta International.

Potrivit responsabililor de comunicare, logo-ul castigator va fi introdus in luna iulie 2010 drept simbol oficial pentru produsele ecologice de pe intreg teritoriul Uniunii Europene si
 va fi obligatoriu pentru toate produsele ecologice pre-ambalate care provin din cele 27 State Membre si care respecta standardele de etichetare. In plus, toate produsele ecologice care nu sunt pre-ambalate si care provin din UE sau care sunt importate din tari terte pot utiliza logo-ul UE in mod voluntar.

In avampremiera competitiei, Comisarul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Mariann Fischer Boel a declarat: „Noul simbol al produselor ecologice va crea o identitate sectorului ecologic din UE. Va fi un suport pentru realizarea pietei unice a produselor ecologice, iar asta este o veste buna atat pentru producatori cat si pentru consumatori”

Premiile: 15.500 eur

Toti cetatenii UE, inscrisi la o institutie de invatamant superior in domeniul artei sau design-ului situata pe teritoriul UE, sunt incurajati sa participe la aceasta competitie internationala unica de design. Vor fi selectati trei castigatori, iar castigatorul locului intai va primi un premiu in bani in valoare de 6.000 euro. Urmatorii doi clasati vor primi cate 3.500 euro, iar al treilea un premiu de 2.500 euro. 

Competitia pentru noul logo ecologic UE va fi evaluata de un juriu prezidat de Rob Vermeulen, ex-presedinte al Asociatiei Paneuropene de Brand Design si format din experti din sectorul agriculturii si productiei ecologice, precum si din profesionisti in design, renumiti la nivel international. 

Lucrarile se pot incarca pana la data de 25 iunie 2009 pe pagina speciala a concursului pentru noul logo ecologic UE.   


PUBLICITATE: