Cazarile in regim hotelier au fost cele mai populare in 2023, atat vara cat si iarna, cu aproape 300.000 de cautari in platforma OLX
Marti, 06 Februarie 2024

“Tendintele de cautare pentru cazari in anul 2023 ne arata ca romanii continua sa isi extinda orizonturile si sa descopere destinatii noi, unitati de cazare inedite, dar si facilitati de care sa se bucure.” a spus Andreea Oancea, Brand Manager OLX Jobs & Services.

AdPlayers. info

Anul trecut, romanii au demonstrat un interes sporit pentru calatorii, alegand cu grija cele mai potrivite cazari pentru vacantele programate alaturi de familie si prieteni. Conform datelor OLX, cazarile in regim hotelier au fost cele mai populare atat in sezonul de vara, cat si cel de iarna, cu aproape 300.000 de cautari in platforma.

Turistii isi indreapta atentia catre destinatii noi, facilitati multiple si experiente inedite pentru a contura amintiri de neuitat in vacantele lor. Datele OLX dezvaluie o varietate de preferinte si comportamente ale utilizatorilor, ce au fost in cautarea unitatilor de cazare, in cadrul platformei, in anul 2023.

“Tendintele de cautare pentru cazari in anul 2023 ne arata ca romanii continua sa isi extinda orizonturile si sa descopere destinatii noi, unitati de cazare inedite, dar si facilitati de care sa se bucure.” a spus Andreea Oancea, Brand Manager OLX Jobs & Services.

,,Platforma OLX ofera o varietate de oferte de cazare, in diverse locatii din tara, prietenoase cu orice buzunar si fara comision de rezervare. De asemenea, utilizatorul poate intra in contact direct cu proprietarul pentru a afla detalii specifice despre locatie, inainte de vacanta sa.” a adaugat brand managerul OLX, Jobs & Services.

Destinatii populare:

Din punct de vedere al destinatiilor, utilizatorii OLX au avut preferinte specifice in functie de sezon. In sezonul de vara, locatiile de pe litoral au atras turistii pentru a petrece vacante relaxante, sub razele calde ale soarelui. Cele mai populare locatii au fost, in ordine: Costinesti, Eforie Nord, Mamaia, Mangalia, Navodari si Saturn.

Pentru turistii iubitori de munte, orasul Brasov a fost alegerea cea mai potrivita, fiind locatia preferata a romanilor pentru un weekend departe de oras. In ceea ce priveste sezonul toamna - iarna, romanii au inceput sa se pregateasca din timp pentru rezervarea cazarilor dorite pentru sarbatori, cele mai multe cautari fiind pentru perioada de Revelion cu peste 100.000 de cautari.

De asemenea, turistii s-au bucurat de perioada magica a Craciunului si au ales unitati de cazare in orasele ce gazduiesc cele mai frumoase targuri specifice de Craciun. Astfel, orasele cele mai populare pentru cazare in perioada Noiembrie – Decembrie 2023 au fost: Cluj Napoca cu peste 95.000 de cautari, Brasov cu peste 93.000 de cautari, Bucuresti cu 92.000 de cautari si Sibiu ce a insumat peste 50.000 de cautari.

Tipuri de cazare cautate:

In 2023, romanii au optat pentru locatii in regim hotelier, fiind potrivite atat pentru calatoriile scurte, de afaceri, cat si pentru vacantele alaturi de cei dragi. De asemenea, cabanele, ce au insumat aproximativ 200.000 de cautari, in perioada Decembrie – Ianuarie, au fost o alegere inspirata pentru multi turisti, ce au preferat acest tip de cazare pentru petrecerea de revelion sau un mic getaway la munte. In plus, cabanele de tip A frame au reprezentat un trend ascendent in cautarile turistilor, in perioada Octombrie – Ianuarie 2024.

Facilitati:

Facilitatile au constituit unul dintre cele mai importante criterii in alegerea unei unitati de cazare in 2023. Turistii au preferat cazari cu piscina - peste 50.000 de cautari, ciubar - peste 33.000 de cautari, jacuzzi - peste 18.000 de cautari, dar si optiunea de a organiza petreceri in cadrul locatiei – cu peste 12.000 de cautari. Mai mult de jumatate din aceste cautari au fost realizate in perioada Octombrie – Ianuarie 2024.

Tendinte:

Conform datelor OLX, s-a observat un interes crescut pentru cazarile din Cluj, in special in preajma festivalurilor locale, cat si pentru zonele axate pe turismul balnear: Baile Herculane, Baile Figa, Calimanesti, Caciulata. De asemenea, cazarile ce accepta plata prin tichete de vacanta au fost la mare cautare in platforma.

Parte a OLX Group, OLX Romania, este liderul pietei locale de anunturi generaliste, cu peste 4 milioane de anunturi active si o medie lunara de peste 12 milioane de vizitatori, potrivit SATI. Pe OLX se gaseste o gama larga de categorii printre care electronice si electrocasnice, masini, proprietati imobiliare, obiecte de vestimentatie sau pentru casa si gradina. Platforma se poate accesa atat de pe desktop, cat si din aplicatiile mobile pentru iOS, Android.

Mai mult in Retail, Cercetare, Research, Timp Liber, 


PUBLICITATE: