Cat poate plati Sanoma Hearst pentru un site?
Luni, 05 Iulie 2010


( AdPlayers, Iulian Toma )

Divizia regionala a grupului de media Sanoma Hearst a cumparat de curand magazinuldecase.ro, care estimeaza ca ofera in continutul sau afaceri imobiliare evaluate la aproape 700 Milioane de euro. Cu un trafic de vizitatori unici cuprins intre 70.000 si 80.000 vizitatori unici si aproximativ 2 Miliaone pagini vizitate lunar, magazinul online a inregistrat in toamna anului 2009 chiar si in jur de 100.000 vizitatori unici pe luna.

Cat poate plati pe un site Sanoma Hearst?
Intrebata cati bani a dat pe recent achizitionatul magazin online, Adina Vasilescu, New Media Publisher la Sanoma Hearst Romania, nu a dezvaluit valoarea tranzactiei. Oficialul a precizat insa ca „Daca proiectele demonstreaza rentabilitate pe termen lung, la nivel de corporatie, pe fecare piata exista un buget accesibil de la sute de mii de euro la milioane de euro”.

„Daca in 2009 am muncit cumva „in zadar”, in 2010 nu ne mai intalnim cu atitudinea „asteptam sa treaca criza” a proprietarilor de site-uri. Editorii proiectelor vizate de noi pentru achizitie isi arata mai usor disponibilitatea de vanzare”, mai spune oficialul companiei de media.

Conform Adinei Vasilescu, Sanoma Hearst nu este o companie care face achizitii de conjuctura pe Internet, ci opereaza in urma unei strategii pe termen lung bine pusa la punct, iar acestea nu sunt singurele investitii pe Internet.

„In paralel cu achizitiile, investitiile noastre in digital se concretizeaza si prin exportarea unor modele de succes intre tari, in cadrul unui program inceput in 2009. In plus, am inceput sa gandim proiecte noi “language free” si care s-au concretizat pana acum in aplicatii pentru Iphone create pe o singura platforma pentru mai multe tari (exemplu: World Cup 2010 branduit de FHM in Romania si alte 5 versiuni locale in tari precum Ungaria, Cehia, Olanda). 

Magazinuldecase.ro - maxim 150 mii EUR

Contactat de catre AdPlayers si intrebat la cat s-ar putea ridica pretul unui astfel de magazin online, managerul unei divizii online al unui trust de media a declarat ca este foarte greu sa dai o valoare a tranzactiei, in absenta cifrei de afaceri si a profitului de pana in prezent.

„Totusi, imi este greu sa cred ca, fara sa aiba in spate si un business cum este emag, spre exemplu, valoarea unui astfel de site de servicii care poate trai din niste comisioane ar putea fi pe piata actuala din Romania mai mare de 100-150.000 euro”, este de parere specialistul pe Internet.

Mai mult Sanoma Hearst , Internet


PUBLICITATE: