Casa de Monede lanseaza medalia comemorativa Alexandru Ioan Cuza in parteneriat cu Proud To Be Romanian
Marti, 04 Februarie 2020

 

Medalia dedicata celui ce a infaptuit Unirea Principatelor Romane este innobilata cu aur pur 999/1000 si batuta la cea mai inalta calitate numismatica PROOF si face parte dintr-o serie limitata de numai 10.000 de exemplare, distribuita exclusiv de Casa de Monede.

AdPlayers. Info

Casa de Monede, lider in Romania in materie de monede si medalii comemorative a lansat o medalie speciala, inclusa in colectia “Cele mai mari personalitati ale poporului roman” cu ocazia implinirii a 200 de ani de la nasterea domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Medalia dedicata celui ce a infaptuit Unirea Principatelor Romane este innobilata cu aur pur 999/1000 si batuta la cea mai inalta calitate numismatica PROOF si face parte dintr-o serie limitata de numai 10.000 de exemplare, distribuita exclusiv de Casa de Monede.

“Incursiunea in fascinanta istorie a romanilor ne aduce in prim-plan personalitati marcante, cu valente de simbol si care pot constitui repere pentru tanara generatie de astazi. Una dintre acestea este figura domnitorului Alexandru Ioan Cuza, care ne-a inspirat sa lansam medalia comemorativa in cinstea sa, la 200 ani de la nastere. Eforturile de a readuce in atentia publicului personalitati istorice cu rol de model pentru tineri reprezinta un obiectiv educational pe care Casa de Monede si l-a setat si care se traduce inclusiv prin parteneriatele de valoare pe care le facem cu diverse institutii culturale. In 2019 am incheiat un parteneriat cu Muzeul Municipiului Bucuresti cu prilejul comemorarii a 30 de ani de la Revolutia Romana, iar acum incepem anul cu acest parteneriat cu Proud To Be Romanian si Romfilatelia care ne bucura si ne onoreaza si cu planuri de a angrena in proiecte comune si alte institutii, muzee si organizatii.” a punctat reprezentantul Casa de Monede, Luboš Krcil.

Medaliile comemorative sunt speciale datorita valorii pe care o au pe termen lung, la care se adauga si design-ul artistic si original. In acest sens, in ultimii ani numismatica a starnit un interes major in randul oamenilor care sunt in cautare de a investi in diferite obiecte de colectie, iar in acest sens achizitionarea de monede de aur sau argint poate fi o investitie de valoare pe termen mediu si lung, intrucat pretul in crestere atat al aurului, cat si al argintului certifica  importanta acestora.

“Cu peste 10 editii ale volumului ce reuneste periodic personalitati marcante ale Romaniei de ieri si de azi, Proud to Be Romanian si-a consolidat deja pozitionarea de promotor al valorilor autentice romanesti, cu misiunea de a inspira noile generatii.” a declarat Ana Ionescu, reprezentantul Proud To Be Romanian.

,,Parteneriatul cu cei de la Casa de Monede este prilejul perfect de a aduce in prim-plan figura lui Al. Ioan Cuza, atat in mod plastic prin inconfundabila reproducere artistica a portretului sau sub penita lui Costin Craioveanu, cel ce semneaza portretele copertilor albumelor noastre, de la prima editie, cat si metaforic, prin reactivarea unui crampei din aura sa istorica. Vor urma o multime de actiuni prin care ne propunem sa celebram viata si meritele istorice ale lui Alexandru Ioan Cuza, asa ca ramaneti aproape de noi in lunile ce urmeaza.” a mai adaugat  reprezentantul Proud To Be Romanian.

In luna martie 2020, luna aniversarii celor 200 de ani de la nasterea sa, Casa de Monede, Proud To Be Romanian si Romfilatelia vor organiza o serie de evenimente omagiale pentru Alexandru Ioan Cuza. Intre timp, pentru pasionatii de istorie si colectionarii de simboluri istorice, Casa de Monede a pus in vanzare medalia omagiala. Aceasta poate fi comandata online, pe www.casademonede.ro si soseste la fiecare colectionar insotita de un certificat de autenticitate.

“In cadrul parteneriatului cu aceasta editie aniversara, Romfilatelia include o serie limitata de 10 colite dantelate, ce il reprezinta pe Alexandru Ioan Cuza, in 10 exemplare ale cartii. Romfilatelia, institutia desemnata sa emita TIMBRELE SI EFECTELE POSTALE ROMANESTI, promoveaza in permanenta marca postala romaneasca ca veritabil AMBASADOR al tarii noastre. Timbrul, simbol de stat alaturi de imn, steag, emblema si moneda, este un instrument de diplomatie publica, folosit atat la nivel national, cat si in plan international, oferind o viziune in miniatura a patrimoniului cultural, artistic si istoric al unei tari.” a declarat Cristina Popescu, Director General Romfilatelia.

,,Am mostenit o istorie frumoasa, de care suntem mandri, pe care am promovat-o constant pe marcile postale cu ajutorul echipei Romfilatelia, colegi care ne-au impartasit din experienta lor profesionala si carora le multumim pentru pasiune si dedicare. Am fost onorati sa reproducem pe timbre imaginea personalitatilor marcante ale Romaniei si mandri de a obtine dreptul de a le imortaliza pe marca postala, promovandu-le in acelasi timp la nivel national si international, prin corespondenta externa si valorizandu-i in colectii transmisibile generatiilor viitoare. De 15 ani, Romfilatelia confera timbrului noi valente precum eleganta, rafinament, arta si va continua misiunea sa de promotor al valorilor nationale, al marilor evenimente.” a mai spus Cristina Popescu.

Casa de Monede este principalul distribuitor al monedelor si medaliilor comemorative emise de cele mai renumite monetarii din lume, fiind furnizor inregistrat de Autoritatea de Marcare din Republica Ceha pentru vanzarea de monede si medalii comemorative din metale pretioase.

Proud To Be Romanian reprezinta un concept romanesc, unic ce inglobeaza valorile autentice ale romanilor de azi, scopul acestui demers fiind acela de a inspira generatiile de maine. In cadrul fiecarei editii si in cadrul fiecarui eveniment, personalitati, marci, precum si povestile de succes din toate domeniile se reunesc pentru a prezenta publicului Romania contemporana. Comunitatea Proud To Be Romanian este alcatuita din personalitati si antreprenori profesionisti care isi prezinta in paginile cartilor povestile si parcursul profesional.

Mai mult in PR, Eveniment


PUBLICITATE: