Carrefour dubleaza, cu Billa, la 63 magazinele in campania Banca de Alimente, alaturi de Crucea Rosie
Vineri, 21 Aprilie 2017

In ajutorul a peste 114 800 de familii nevoiase, cu aproximativ 650 000 kg de alimente greu perisabile colectate in ultimii 8 ani, campania Banca de Alimente 2017 se va derula in 63 de magazine ale Grupului Carrefour: 32 de hypermarketuri, 27 de supermarketuri Billa si 4 supermarekturi Market

adplayers. info

Grupul Carrefour dubleaza magazinele in campania Banca de alimente alaturi de Crucea Rosie cu Billa, anunta responsabilii de comunicare ai proiectului de responsabilitate sociala. Astfel, pentru al optulea an consecutiv, intre 10 Aprilie si 10 Mai, Carrefour Romania, in parteneriat cu Crucea Rosie Romana, organizeaza campania Banca de Alimente si o extinde in 63 de magazine ale grupului Carrefour: 32 de hipermarketuri, 27 de supermarketuri Billa si 4 supermarekturi Market, magazine Billa recent remodelate.

Proiectul Crucii Rosii Romane, Banca de Alimente, face parte din campania internationala de colectare de alimente, coordonata de Fundatia Carrefour, care se desfasoara simultan in 10 tari in care grupul Carrefour este prezent. Astfel, pe parcursul intregii luni, oamenii pot dona alimente greu perisabile sau bani pentru persoanele si familiile defavorizate, prin intermediul urnelor special amplasate la casele de marcat si la iesirea din magazine.

Proiectul umanitar Banca de Alimente a fost lansat de Crucea Rosie Romana in anul 2009 ca o solutie imediata de ajutorare a persoanelor fara venituri sau cu venituri foarte mici. Acesta consta in colectarea de alimente greu perisabile sub forma de donatie de la clientii magazinelor partenere si distriburea acestora sub forma de pachete la domiciliul beneficiarilor. Pachetele cu alimente cantaresc, fiecare, cate 12 kg si contin alimente de baza precum: ulei, zahar, faina, malai, orez, paste fainoase, conserve de carne sau peste, conserve de legume, biscuiti si alte produse alimentare. 

Potrivit autorilor campaniei, cu sprijinul Carrefour Romania, proiectul a reusit timp de 8 ani sa vina in ajutorul a peste 114 800 de familii nevoiase, cu aproximativ 650 000 kg de alimente greu perisabile colectate. Beneficiarii sunt batrani, familii cu multi copii si cu situatie materiala precara, familii monoparentale, copii cu dizabilitati proveniti din familii sarace. Aproximativ 2 500 de voluntari in fiecare an s-au dedicat acestui proiect prin activitati de promovare, colectare si distribuire de alimente la domiciliul beneficiarilor.

”In cadrul Carrefour, incercam de fiecare data sa oferim o mana de ajutor persoanelor defavorizate. Programul Banca de alimente, derulat in parteneriat cu Crucea Rosie, devine deja un proiect de traditie pentru noi, participand activ la realizarea sa inca din 2009” a declarat Andreea Mihai, Director de Marketing&Comunicare, PR&Solidaritate, Dinamica Comerciala&Pricing Carrefour Romania.

„Anul acesta ne-am propus sa ne mobilizam si mai mult, iar impreuna cu clientii nostri din peste 60 de magazine ale Grupului Carrefour, ne vom uni intr-un efort comun, ce-si propune sa vina in sprijinul celor ce nu au posibilitatile materiale de a se bucura de o masa calda”.

In cadrul campaniei desfasurate in perioada 10 Aprilie-10 Mai, oamenii pot dona alimente greu perisabile sau bani pentru persoanele si familiile defavorizate, prin intermediul urnelor special amplasate la casele de marcat si la iesirea din magazine, iar zeci de voluntari de Cruce Rosie din toata tara vor promova campania in randul clientii magazinelor si ii vor invita sa doneze un aliment pentru cei care sufera de foame

“Dezvoltarea proiectului Banca de alimente a devenit o necesitate ca urmare a cresterii continue a numarului solicitarilor venite din partea persoanelor vulnerabile. Ne bucura foarte mult decizia Grupului Carrefour de a dubla numarul de magazine in care campania sa poata fi implementata si avem incredere in generozitatea clientilor care prin donatiile lor vor contribui la cresterea numarului persoanelor nevoiase care vor beneficia de donatii”, a declarat Ioan Silviu Lefter, Director General Crucea Rosie Romana.

Campania de colectare de alimente se va desfasura timp de o luna si va avea loc in toate cele 63 de magazine (hipermarketurile Carrefour, supermarketurile Market si Billa) din: Bucuresti, Alba, Botosani, Braila, Brasov, Buzau, Bacau, Cluj, Constanta, Drobeta, Focsani, Galati, Giurgiu, Iasi, Oradea, Piatra Neamt, Pitesti, Ploiesti, Sibiu, Slatina, Sfantul Gheorghe, Suceava, Targu Jiu, Timisoara.

In Romania, Grupul Carrefour numara 290 de magazine dintre care 32 hipermarketuri 'Carrefour', 129 supermarketuri 'Market', 44 magazine de proximitate 'Express', 10 magazine de proximitate 'Contact', un magazin de comert online: www.carrefour-online.ro si 74 de magazine Billa.



Mai mult in Responsabilitate Sociala, CSR, 


PUBLICITATE: