Canadian Down Syndrome Society inlocuieste parerile de rau ("Sorry") la nasterea unui copil cu Sindrom Down, cu Felicitari ("Congratulations")!
Miercuri, 21 Martie 2018
 

Credit: Canadian Down Syndrome Society / FCB Canada Youtube

Intr-o campanie semnata de FCB Canada, asociatia Canadian Down Syndrome Society inlocuieste parerile de rau ("Sorry") la nasterea unui copil cu Sindrom Down cu Felicitari (Congratulations)

adplayers. info

Sindromul Down se afla in aceste zile in centrul unei campanii internationale prilejuita de Ziua Mondiala a Sindromului Down.

Campania este semnata de FCB Canada pentru Canadian Down Syndrome Society – vocea canadiana a peste 50 de organizatii locale ce reprezinta peste 45.000 de persoane cu sindromul down. Mesajul campaniei este de eliminarea parerilor de rau ( „Sorry”) auzite cel mai adesea la nasterea unui copil cu Sindrom Down si inlocuirea acestora cu Felicitari („Congratulations” ) la adresa parintilor care au motive sa se bucure de noul nascut.

Emotionantul mesaj este rostit de mai multi actori si actrite care fac parte din comunitatea persoanelor cu Sindrom Down si cuprinde mai multe executii video.

Ziua Mondiala a Sindromului Down cuprinde si manifestari la Bucuresti unde va conferentia si un invitat special - Dr. Robert J. Doman Jr. – specialist american, de renume mondial - fondator si director al Asociatiei Nationale pentru Dezvoltarea Copilului (NACD) – SUA. Asociatia DOWN Bucuresti impreuna cu partenerii acesteia organizeaza, pe 21 martie 2018, pentru a 13-a oara, “Ziua Mondiala a Sindromului Down”.  Scopul acestui eveniment, este de a crea o punte intre societate si persoanele cu sindrom Down si familiile acestora.

Organizatorii estimeaza ca la seria de evenimente va avea peste 300 de participanti - persoane  cu sindrom Down si familiile acestora din toata tara, la care se adauga voluntari, invitati si oficialitati la curent cu problemele cu care se confrunta persoanele cu sindrom Down.

„In cadrul seriei de evenimente Ziua Mondiala a Sindromului Down pe care o organizam la Bucuresti ii invitam pe toti cei care doresc sa puna umarul la constientizarea si sprijinul promovarii problemelor cu care se confrunta persoanele afectate de sindromul Down – multe dintre aceste cu calitati deosebite recunoscute inclusiv prin performantele la nivel profesional sau sportiv in cadrul intrecerilor organizate la nivel mondial” a declarat pentru adplayers, Zelko Alexandru – director in cadrul Asociatiei Down Bucuresti, care conduce o astfel de echipa campioana la sporturi in sala.

Manifestarile din cadrul seriei de evenimente Ziua Mondiala a Sindromului Down la Bucuresti:

Miercuri, 21 martie 2018

ora 10:00, - Piata Unirii, Piata Universitatii -  “Imbratisari Gratuite” - Campanie de promovare a persoanei cu sindrom Down  unde persoane cu sindrom Down vor acorda “Imbratisari Gratuite” si vor imparti pliante  ce popularizeaza acest eveniment. (Locatii: Unirea Metrou 1 si Pasajul Universitatii)

ora 13:30, Vernisajul unei expozitii de arta (pictura, grafica, gravura fotografie si obiecte artistice) cu denumirea generica  “ZAMBET” – autori: Mircea Nechita si beneficiarii Asociatiei DOWN Bucuresti. Aceasta va putea fi admirata pe parcursul intregului eveniment. In cadrul expozitiei se va organiza o tombola in care vor fi castigate obiectele expuse. Beneficiile realizate vor finanta activitatile si terapiile Asociatiei DOWN Bucuresti. (Locatie: Sala Bucuresti – RIN Grand Hotel****)

ora 15:30,  Conferinta “Evaluarea si Recuperarea Retardului cauzat de Sindromul Down” unde  Dr. Robert J. Doman Jr. – specialist american, de renume mondial - fondator si director al Asociatiei Nationale pentru Dezvoltarea Copilului (NACD) – SUA, va dezvolta subiectul, va impartasi  si va raspunde la intrebari. In sala vor fi prezenti specialisti (psihologi, psihopedagogi, logopezi), parinti si apartinatori ai persoanelor cu sindrom Down. (Locatie: Sala Bucuresti – RIN Grand Hotel****)  Mai multe despre invitatul special - http://www.nacd.org/staff/bob_doman/ )

ora 17:00, Spectacol Clowns, sustinut de actorii Teatrului Ion Creanga cu ocazia Zilei Mondiale a Sindromului Down.  (Locatie: Sala Bucuresti – RIN Grand Hotel****)

ora 18:30, -  Carnaval, Masti, Costume, Cina Festiva – suita de programe artistice realizate de participanti. Bucurie, dans, muzica si culoare in ceas aniversar. MC: Jora Janusev, DJ LEO si Vasile Chiru (Locatie: Sala Retaurant Stars – RIN Grand Hotel****)                                                                         
Mai mult despre seria de manifestari prilejuita de Ziua Mondiala a Sondromului Down din 21 martie, pe paginile 
Asociatiei DOWN Bucuresti; www.asociatiadown.ro  
http://www.facebook.com/asociatia.down.bucuresti

Mai mult in Responsabilitatea Sociala, CSR,

PUBLICITATE: