Campioana la inot Beatrice Caslaru si-a donat prima medalie europeana in programul MedLife de testare genetica gratuita pentru copiii cu cancer
Miercuri, 24 Aprilie 2024

Pana in prezent, 350 de copii cu afectiuni oncologice au fost inscrisi in programul #SperantaNuMoareDeCancer, ceea ce inseamna ca 1 din 2 copii recent diagnosticati cu cancer in Romania a beneficiat deja de program

AdPlayers. info

MedLife, cea mai mare retea de servicii medicale private din Romania, anunta ca o noua multipla campioana se alatura primului program de testare genetica gratuita pentru copiii recent diagnosticati cu cancer, #SperantaNuMoareDeCancer, in calitate de Ambasador al Sperantei. Beatrice Caslaru, al carei nume este reprezentativ in istoria inotului romanesc, si-a donat prima medalie europeana, in semn de speranta pentru copiii recent diagnosticati cu cancer.

Recunoscuta ca un simbol al perseverentei si excelentei sportive, Beatrice Caslaru a oferit medalia de bronz la 200 m liber pe care a obtinut-o la Campionatul European de juniori din 1989 pentru a fi topita si transformata in 50 de fundite aurii (simbol al luptei impotriva cancerului pediatric), urmand sa fie daruite copiilor care inving cancerul.

”Performanta sportiva a fost mereu un pilon central al vietii mele, dar cred ca adevarata victorie nu sta doar in stralucirea medaliilor, ci in puterea de a darui speranta celor care au cel mai mult nevoie de sustinerea noastra. Am obtinut prima medalie europeana la doar 14 ani, avand in minte incurajarea primita de la tatal meu si in inima o determinare de nezdruncinat”, a declarat Beatrice Caslaru, campioana la inot, medaliata la toate competitiile majore.

,,Ca sportiva de la o varsta frageda, ca sustinatoare a echipei de inot a Romaniei de juniori, dar si ca mama, cred cu toata fiinta mea in forta acestor copii de a castiga lupta vietii lor. Au insa nevoie de sustinerea noastra si aici intervine rolul nostru, al tuturor: al parintilor care le sunt aproape, al personalului medical care ii ingrijeste, al MedLife prin programul gratuit de testare genetica, dar si al tuturor celor care pot share-ui in reteaua lor acest beneficiu care poate contribui la o sansa in plus la viata pentru copiii diagnosticati recent cu cancer”, a mai afirmat Beatrice Caslaru.

Alaturi de ea, alte nume mari din sportul romanesc, precum David Popovici, Maria Olaru si Mihai Leu si-au donat medalii de suflet pentru a-si arata sustinerea pentru copiii care se confrunta cu boli grave, devenind astfel Ambasadori ai Sperantei in cadrul programului gratuit de testare genetica dezvoltat de MedLife.

In prezent, potrivit grupului medical, MedLife este operatorul care detine cea mai mare expertiza in sfera de secventiere genetica si una dintre cele mai mari retele de laboratoare si centre de recoltare la nivel national. Lansat oficial pe 15 februarie 2023, programul #SperantaNuMoareDeCancer a avut ca beneficiari 350 de copii, reprezentand peste jumatate din numarul celor diagnosticati recent cu afectiuni oncologice.

Analizeaza mutatiile a 523 de gene asociate cu multiple tipuri de cancer

In cadrul programului, pacientii pediatrici beneficiaza de unul dintre cele mai complexe teste de secventiere din lume pentru afectiuni oncologice, care analizeaza mutatiile a 523 de gene asociate cu multiple tipuri de cancer. Pe baza rezultatelor obtinute in urma testarii, medicii oncologi pot alege cele mai potrivite tratamente si terapii pentru fiecare pacient, in functie de profilul mutational al tumorii.

”Cu ajutorul tehnologiei avansate Illumina TruSight Oncology 500, identificam biomarkeri esentiali, de la cei frecventi la cei rari, descoperind astfel mutatii care stau la baza bolii. Acest nou pas in medicina personalizata poate fi cheia catre tratamente tintite, oferind speranta atat pacientilor, cat si familiilor”, a declarat Dumitru Jardan, biolog si seful Laboratorului de Genetica si Biologie Moleculara, MedLife.

Copiii recent diagnosticati cu cancer pot fi inscrisi in continuare in programul #SperantaNuMoareDeCancer de catre unul dintre parinti, tutorele legal sau medicul curant prin completarea unui formular si prin incarcarea dosarului medical pe pagina: https://www.medlife.ro/speranta-nu-moare-de-cancer .

#SperantaNuMoareDeCancer este un program cu acoperire nationala, finantat integral de catre MedLife. Testetele genetice sunt oferite gratuit copiilor recent diagnosticati cu cancer, conform conditiilor prezentate pe pagina dedicata programului.

Grupul MedLife

MedLife a incheiat 2023 cu o cifra de afaceri consolidata pro-forma in valoare de 453 milioane de euro, in crestere cu 25% fata de aceeasi perioada a anului precedent, inregistrand un avans de doua cifre pentru majoritatea segmentelor de business. Concomitent, compania a reusit sa isi recupereze gradual o mare parte din marginile pierdute ca urmare a investitiilor din ultimii ani.

In prezent, Grupul MedLiFe detine cea mai puternica retea de diagnostic si tratament din Romania, cu 700 locatii proprii si partenere la nivel national si peste 6,5 milioane de pacienti unici care au apelat la servicii de preventie, wellness, tratament si spitalizare. Totodata, peste 800.000 de angajati beneficiaza de abonamente de servicii medicale prin intermediul abonamentelor MedLife.

Povestea medaliei si motivul donarii sunt prezentate intr-un scurt video: https://www.youtube.com/watch?v=frtGx8WsHIE

Mai mult in Responsabilitate Sociala, CSR, Sanatate


PUBLICITATE: