Campanie de strangere de fonduri pentru a steriliza spitale cu noul robot de dezinfectie MUV. Kaulfand si BCR au achizitionat in avans roboti MUV SMART
Vineri, 10 Aprilie 2020

 

Credit: Modulab

Pana la finalul lunii aprilie, echipa isi propune sa stranga suma de 1.000.000 de lei pentru a produce 10 roboti inteligenti de dezinfectare fara contact (MUV Smart) si 50 de variante non-autonome ale acestuia (MUV Lite).

AdPlayers. Info

Spitalele din Romania vor beneficia de o solutie inteligenta de dezinfectare si sterilizare prin UV-C, personalizata pentru nevoile Romaniei, creata de laboratorul de cercetare Modulab din Bucuresti, anunta reprezentantii de comunicare ai campanie de strangere de fonduri pentru a steriliza eficient spitale cu noul robot de dezinfectie MUV.

Dupa ce a lansat primul prototip de robot de dezinfectie cu ajutorul radiatiei UV-C, laboratorul de cercetare si dezvoltare Modulab din Bucuresti a lansat o campanie de crowdfunding pentru a putea produce cat mai multe exemplare de roboti autonomi cu care sa ajute spitalele din Romania in lupta contra coronavirusului.

Pana la finalul lunii aprilie, echipa isi propune sa stranga suma de 1.000.000 de lei pentru a produce 10 roboti inteligenti de dezinfectare fara contact (MUV Smart) si 50 de variante non-autonome ale acestuia (MUV Lite). Fondurile vor fi stranse cu ajutorul asociatiilor Funky Citizens si Romanian United Fund, iar robotii vor ajunge in spitale datorita asociatiei Daruieste Viata. Totodata, exemplarele MUV Lite vor fi realizate la preturi de productie de fabrica Almalux.

„Dupa ce am anuntat prima versiune a prototipului, adaptand o platforma autonoma la care lucram deja de doi ani, am adus imbunatatiri considerabile dispozitivului. Am fost contactati de spitale care aveau nevoie urgenta de o astfel de solutie de sterilizare, am primit feedback pretios de la medici specialisti in achizitii care ne-au ajutat sa optimizam prototipul si am primit ajutor de la asociatii care au venit sa completeze efortul nostru”, spune Paul Popescu, fondator Modulab.

In prezent, spitalele din Romania se confrunta cu doua mari probleme: raspandirea noului coronavirus in spitalele care nu sunt desemnate pentru pacientii Covid19, afectand cadre medicale si bolnavi vulnerabili, si infectiile nosocomiale, ca urmare a suprainfectarii pacientilor cu bacterii si fungi multirezistente la antibiotice.

Doua exemplare din robotul autonom MUV Smart vor ajunge in saptamanile urmatoare in doua spitale din tara, unul dintre ele fiind Spitalul Judetean de Urgenta „Sfantul Ioan cel Nou", datorita achizitionarii in avans a companiilor Kaufland si BCR. Astfel, marile companii sunt invitate sa adopte un spital din tara, pentru care sa achizitioneze in avans un robot MUV.

Radiatia UV-C este cea mai eficienta metoda de neutralizare diferitelor tipuri de microorganisme patogene, fiind eficienta si impotriva virusului COVID-19. Robotul MUV Smart creat de Modulab are o putere mare de sterilizare, nu expune operatorii umani si poate naviga spatii complexe evitand coliziunile, poate detecta prezenta oamenilor pentru a-si dezactiva lampile si poate fi supravegheat si controlat de la distanta, cu ajutorul unei aplicatii Android.

Din punct de vedere tehnic, MUV este un sterilizator mobil care omoara bacterii si virusuri printr-o tehnologie folosita deja pe plan mondial - iradierea germicida prin ultraviolet. Poate acoperi 20m² in mai putin de 15-minute, actionand direct asupra acidului nucleic al microorganismelor patogene, anuland capacitatea lor de reproductie.

Laboratorul Modulab a dezvoltat si o varianta mai practica a robotului, modulara si mai putin costisitoare - MUV Lite, care nu este autonoma, ea necesita un operator uman pentru a o manevra.

Dincolo de fundraiser-ul non-profit anuntat, o miza pe termen lung a proiectului este aceea de a dezvolta, pe plan local, dispozitive robotice autonome ultra-performante, care sa vina in ajutorul institutiilor publice, punand mai putina presiune financiara pe dotarea acestora cu dispozitive de ultima generatie.

Kaulfand si BCR au achizitionat deja in avans roboti MUV SMART

„In aceasta perioada dificila pentru noi toti, ne bucura sa vedem solidaritate si acte exceptionale din partea multor oameni. Astfel, nu stam pe ganduri si ne implicam unde este nevoie de sustinere. Felicitam initiativa Modulab de a veni in sprijinul spitalelor si le uram mult succes!”, spune Katharina Scheidereiter, CSR Kaufland Romania.

„Romania are nevoie acum, mai mult ca oricand, ca toate resursele sale de creativitate sa fie puse la lucru pentru ajutorarea spitalelor. Suntem mandri ca putem contribui la sustinerea unei astfel de resurse, cum este Modulab, care poate salva vieti. Vom sprijini mai departe solutiile inovatoare, ca parte din strategia noastra de a stimula dezvoltarile in tehnologie. Le uram succes initiatorilor!”, a declarat Nicoleta Deliu, Head of Communication, Banca Comerciala Romana.

Robotii MUV de sterilizare, precum si celelalte platforme robotice pe care Modulab le are in pregatire, sunt dezvoltate in Romania si vor fi produse in tara.

Mai multe informatii si un amplu FAQ, pe www.modulab.com


PUBLICITATE: