Campania globala Metro #Uitadegatit sustine industria gastronomica. Indeamna sa comanzi meniul de Craciun de la restaurantele preferate
Miercuri, 09 Decembrie 2020

 

Credit. Metro #Uitadegatit 

Obiectivul campaniei: sa incurajeze cati mai multi oameni sa comande meniuri festive de Craciun de la restaurantele locale preferate pentru a evada din rutina impusa de carantina/distantarea sociala. Lansata in cele 18 tari in care lantul de magazine METRO este prezent, campania globala pune in lumina reflectoarelor situatia dificila cu care se confrunta domeniul HoReCa, in contextul COVID-19.

AdPlayers.info

METRO incurajeaza oamenii, prin lansarea campaniei globale ”Uita de gatit” (,,Give Your Kitchen A Break”), sa comande, de Craciun, de la restaurantul preferat. Potrivit reprezentantilor de comunicare, oamenii sunt invitati sa renunte la pregatirea unui meniu de sarbatori si astfel sa ia o pauza de la rutina de zi cu zi, in contextul actual care impune izolarea si pastrarea distantei sociale.

Dupa un an lung, solicitant si stresant, comandarea unui meniu special de Craciun nu numai ca va face viata oamenilor mai usoara, dar, la fel de important, va sprijini industria industria HoReCa, grav afectata de pandemie.

In contextul masurilor luate de autoritati, dar si a incertitudinii consumatorilor, prognoza urmatoarelor luni pentru peisajul afacerilor independente nu arata foarte promitator. Sectorul va inregistra, potrivit estimarilor Federatiei Industriei Hoteliere din Romania, pierderi de trei miliarde de euro, iar aproximativ 100.000 de angajati din industrie isi vor pierde locul de munca pana la finalul anului. Prin urmare, prin aceasta initiativa, METRO doreste sa isi sprijine partenerii din industria HoReCa.

”Anul acesta a adus multe incercari la nivelul mediului de afaceri, printre care si incertitudine, dar si noi reguli de interactiune in societate si multe alte noi provocari. In acest context global, METRO si-a propus ca pentru finalul de an sa vina cu o campanie curajoasa care aduce emotie in sufletele consumatorilor, dar si speranta pentru afacerile independentea declarat Marina Zara, Head of Marketing METRO Cash&Carry Romania.

,,Este o campanie care arata adevarul vietii de zi cu zi, cu copii, lucru de acasa, mancare arsa pe aragaz si umor al acestor situatii inedite cu care ne confruntam cu totii de luni bune. Campania de sarbatori „Uita de Gatit” este un apel la solidaritate, pentru ca alaturi de consumatori sa sustinem restaurantele care se lupta acum pentru supravietuire. Cu cat mai multi oameni aleg sa comande un meniu festiv de la acestea si se bucura de mai mult timp alaturi de cei dragi, cu atat afacerile independente vor capata mai multa speranta in ceea ce priveste vanzarile si revenirea la normal” a mai spus oficialul de marketing Metro.

Campanie Globala in 18 tari

Campania are la baza un videoclip plin de emotie, care evidentiaza provocarile care au aparut in ultimul an si restrictiile actuale ale vietii sociale. Campania va fi lansata in 18 tari prin intermediul diverselor canale media, TV, radio si digital.

 

Prin cadrele sale impresionante, spotul de 79 de secunde descrie experientele recente ale unei familii. Povestea ei arata situatia actuala a multora: in carantina, viata fiecarui membru al familiei se concentreaza intr-un singur loc, acasa: scoala de acasa, munca de acasa,  gatitul acasa si orice alte activitati individuale realizate de catre membrii familiei se petrec in interiorul casei.

 

Stilul de viata modern presupune sa fim tot timpul activi, sa jonglam cu o multitudine de sarcini si atunci pierdem din energia de a ne bucura de momentele frumoase de sarbatori (mancarea buna, pregatirile pentru sezonul festiv si timpul petrecut impreuna). De aici reiese si indemnul intregii campanii: Ia o pauza din bucatarie, acorda-ti tie si familiei tale timp, relaxeaza-te si comanda mancare de la restaurantul tau preferat.

#Uitadegatit

Campania globala ,,Uitadegatit” (”Give Your Kitchen A Break”), lansata oficial pe 17 noiembrie, se va derula concomitent in cele 18 tari in care este prezent lantul de magazine METRO.

#GiveYourKitchenABreak #Uitadegatit #SustinemAfacerileIndependente

METRO este lider in comertul cu ridicata la scara mondiala, cu sortimente alimentare si non-alimentare, specializata in deservirea nevoilor hotelurilor, restaurantelor si restaurantelor (HoReCa), precum si ale comerciantilor independenti. In intreaga lume, METRO are aproximativ 16 milioane de clienti care pot alege sa faca cumparaturi intr-unul dintre magazinele de format mare, sa comande online si sa ridice produsele din magazin sau sa le fie livrate.

De asemenea, METRO sustine competitivitatea antreprenorilor si a afacerilor proprii prin solutii digitale si contribuie astfel la diversitatea culturala in sectorul comertului cu amanuntul si al industriei hoteliere. Sustenabilitatea este un pilon esential al activitatii METRO, compania fiind lider la nivel european la capitolul durabilitate, conform Indicelui Sustenabilitatii Dow Jones.

Compania opereaza in 34 de tari si are peste 100.000 de angajati in intreaga lume. In exercitiul financiar 2018/19, METRO a generat vanzari de 27.1 miliarde EUR. In octombrie 2019, METRO AG a semnat un acord de vanzare a pachetului majoritar de actiuni al METRO China. In septembrie 2018, METRO a initiat procesul de cesionare a Real, lantul de vanzare cu amanuntul de produse alimentare, cu cei 34.000 de angajati ai sai. Mai multe informatii despre Metro, pe www.metroag.de

Mai mult in Campanii


PUBLICITATE: