Campania Peroni "Blue Ribbon", si in Romania
Joi, 12 Februarie 2009


 (AdPlayers.ro, Irina Toma)

Peroni Nastro Azzurro da startul si in Romania noii campanii de comunicare integrate,dupa lansarea internationala de la Londra, anunta responsabilii de comunicare de la Mercury360. Continuand seria de campanii, noua realizare este intitulata „Blue Ribbon” - echivalentul in limba engleza pentru “Nastro Azzurro”(panglica albastra).

Aflata in plina desfasurare, noua campanie de comunicare tematica “Blue Ribbon”, poate fi urmarita pe TV, si in print (reviste glossy pentru barbati, femei si life-style) si outdoor (in orase mari precum Bucuresti, Constanta, Iasi, Timisoara), axandu-se pe un spot TV de 30 sec si 6 executii de print.

Campania a fost lansata la Londra, in Marea Britanie, in septembrie 2008. La scurt timp a urmat pre - lansarea din Romania, prin intermediul  evenimentului Lirico Ambientalia, desfasurat pe 26 noiembrie,  in fata unei asistente selecte, compuse din leaderi de opinie din industria de beauty & fashion si din viata culturala romaneasca.

Spotul de 30 de secunde a fost filmat in Cape Town, fiind podus de The Bank, agentia de creatie internationala a Peroni Nastro Azzurro, si include simboluri ale designului si stilului Italian precum corpul de iluminat Arco  creat de fratii Castiglioni in 1962, aparatul manual pentru facut paste conceput de Marcato, un automobil Alfa Romeo Spider si un scuter original Piaggio Vespa, prezent in unele filme din anii 60 precum La Dolce Vita al lui Fellini si Vacanta la Roma, regizat de William Wylers. 

Elementul de branding Blue Ribbon -panglica albastra,  este un tribut adus celebrei competitii Blue Riband sau Blue Ribbon, al carei trofeu era un steag albastru arborat de catre cea mai rapida ambarcatiune ce traversa Atlanticul, competitie lansata la mijlocul secolului al XIX - lea, in aceeasi perioada in care a fost fondata si fabrica de bere Birra Peroni. Englezoaica Hannah Ware, comparata adesea cu super –modelul Helena Christensen,  a mai aparut in campanii pentru Polaroid, L’Oreal si Molton Brown.


PUBLICITATE: