Buget de 1 – 1,5 Mil. EUR Philip Morris, la Wunderman si Saatchi & Saatchi X
Luni, 19 Aprilie 2010
 
(AdPlayers.ro, Iulian Toma)

Dupa un pitch la care au participat mai multe agentii de publicitate, Philip Morris va continua cu agentia Wunderman, cu care lucra din 2007, la care se adauga de curand si Saatchi & Saatchi X, administrarea serviciilor de catre cele doua companii depinzand de performanta pe conturile administrate anterior, si propunerile pe diverse proiecte.

Pentru anul 2010, contul este aproximat de AdPlayers la 1-1,5 Mil. EUR. Contactati de catre AdPlayers, oficialii celor dioua agentii nu au comentat bugetul.

Potrivit informatiilor AdPlayers, la licitatia care a pus la bataie serviciile de comunicare Marlboro, Virginia Slims si Parliament au participat agentii si divizii specializate de la McCann, Tempo, Leo Burnett, Mercury360.

ACTUALIZARE 27 APRILIE: 
Mercury 360 n-a fost la licitatia Philip Morris

Wunderman este „cea mai importanta agentie pentru serviciile de marketing si comunicare ale Philip Morris International, filiala din Romania, afirma Ileana Badiu (foto, ex Pescariu n.r), Managing Partner Wunderman Romania, dupa castigarea licitatiei. 

“Concurenta a fost acerba, insa am muncit mult si am dat dovada de multa creativitate, castigand astfel ceea ce ne-am propus, sa devenim cea mai importanta agentie pentru Philip Morris”.

Potrivit agentiei, in urma castigarii licitatiei, Wunderman va oferi cea mai mare parte a serviciilor de BTL pentru toate bradurile Philip Morris prezente pe piata din Romania, motiv pentru care compania fondata de triou-ul Tereza Muntean – Ileana Badiu si Joaquin Bonilla, si-a extins deja echipa care se va ocupa de client cu inca opt oameni.

Wunderman continua pentru urmatorii doi ani un contract cu Philip Morris inceput in decembrie 2007, odata cu debutul agentiei pe piata din Romania. Initial Wunderman a administrat servicii si activitati pe partea de BTL pentru brandurile Parliament, VSS, Marlboro si L&M, insa treptat si-a marit portofoliul. Printre proiectele coordonate in trecut de Wunderman se numara lansarea Virginia Super Slims Uno si Lansarea Parliament Reserve.

Aparuta pe piata romaneasca in decembrie 2007, atunci cand divizia Wunderman a grupului Y&R Brands a devenit activa pe piata din Romania, agentia Wunderman de la Bucuresti a fost infiintata de catre Ileana Badiu, Tereza Munteanu si Joaquin Bonilla. Compania ofera o gama larga de servicii: event marketing, consumer promotion, trade marketing si dezvoltare POSM, direct marketing, PR, interactive & New Media, digital thinking.

Lansata in urma cu 4 ani cu specializare in shopper marketing, Saatchi & Saatchi X este divizia specializata de servicii de marketing si comunicare din grupul Centrade Romania, condus de Radu Florescu.


PUBLICITATE: