Bergenbier a pompat in Ziua Barbatului intre 700.000 si 800.000 EUR
Joi, 06 Mai 2010


 (AdPlayers, Iulian Toma)

Bergenbier a pompat pe 5 mai in Ziua Barbatului din Capitala intre 90.000 si 100.000 EUR, in timp ce seria de evenimente din cele 15 orase din tara ar putea avea un buget total de 700.000 -800.000 EUR, conform unor surse AdPlayers din piata de organizare de evenimente. Oficialii de comunicare ai proiectului organizat de Bergenbier si grupul Leo Burnett nu au dezvaluit informatii privind bugetul.

Ziua Barbatului reprezinta doar o parte din bugetul de comunicare Bergenbier care se situeaza, potrivit informatiilor AdPlayers, la 2 – 2,5 Milioane EUR pe an. Agentiile responsabile de contul de comunicare Bergenbier 2010 sunt Leo Burnett (creatie si strategie), Starcom MediaVest Group (media), iLeo (servicii integrate pentru mediul online) si The Practice (PR) la care se adauga partenerii de organizare locali ai seriei de evenimente Ziua Barbatului, coordonate tot de grupul Leo Burnett.

Ziua Barbatului din Bucuresti a adus peste 25.000 de oameni la in parcul de langa Palatul Copiilor, unde Leo Burnett a lucrat in parteneriat cu infrastructura si echipamente de scena asigurate de Five's International. Contactat de catre AdPlayers, Andrei Popea, Technical & Operations Manager, Five's International nu a comentat nici el bugetul pentru care a lucrat la Ziua Bergenbier din Capitala, afirmand ca infrastructura tehnica a fost doar o parte din efortul organizatoric de eveniment, celelalte servicii fiind asigurate de alti colaboratori ai grupului Leo Burnett.

Intreaga serie de spectacole a avut loc in total in 15  orase din tara, cu mai multi parteneri locali Similar evenimentelor din Capitala, Ziua Barbatului a mai fost sarbatorita in Baia Mare, Braila, Cluj–Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Piatra Neamt, Ploiesti, Ramnicu Valcea, Resita, Slobozia, Timisoara si Tulcea. Site-ul ziuabarbatului.ro a inregistrat pe 5 mai un numar de 20,000 de vizite.

La Bucuresti, evenimentele de Ziua Barbatului au demarat in jurul orelor 17:00 si s-a incheiat dupa  23.00, cu un show special de artificii si laser. Printre cei care  au urcat pe scena de la Ziua Bergenbier din Bucuresti s-au numarat  Andreea Banica, Anda Adam, Zdob si Zdub, Parazitii si Iris.

Alte momente importante ale spectacolului au fost sustinute de Ion Oncescu, Titi Aur, Ciprian Sora, Leonard Doroftei, Emeric Ienei, George Vintila & DJ Sara si primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone. Cristi Chivu, care a sarbatorit Ziua Barbatului pe teren, jucand finala Cupei Italiei impotriva echipei AS Roma, a transmis un mesaj video de “La multi ani!” tuturor barbatilor prezenti la eveniment. 


PUBLICITATE: