Banca de Alimente a ajutat 18.000 de familii. Programul Carrefour si Crucea Rosie este reluat.
Miercuri, 09 Noiembrie 2016

adplayers. info

Ajutor pentru aproximativ 18.000 de familii pana in prezent, programul Banca de Alimente este reluat de lantul de magazine Carrefour si Crucea Rosie pe intreg parcursul lunii noiembrie, in toate hipermarketurile din tara. Pana in prezent, clientii  Carrefour Romania au donat aproximativ 210.000 kg de alimente, cu care au fost ajutate aproximativ 18.000 de familii, din toate judetele tarii.

Ajuns la al saptelea an consecutiv, proiectul Crucii Rosii Romane Banca de Alimente face parte din campania internationala de colectare de alimente, coordonata de Fundatia Carrefour, care se desfasoara simultan in 10 tari in care este prezent grupul Carrefour.

In cadrul campaniei, oamenii pot dona alimente greu perisabile sau bani pentru persoanele si familiile defavorizate, prin intermediul urnelor special amplasate la casele de marcat si la iesirea din magazine. Alimentele colectate in magazine vor fi preluate de catre voluntarii Crucii Rosii, care se vor ocupa de creearea de pachete si distribuirea lor.

Un pachet cu alimente are 12 kg si contine: ulei, zahar, faina, malai, orez, paste fainoase, conserve de carne sau peste, conserve de legume si alte produse sau alimente greu perisabile. De asemenea, in weekend-uri, voluntarii Crucii Rosii vor fi prezenti in magazine, atat pentru a-i indemna pe clientii magazinelor sa doneze alimente in containerele special amenajate dupa casele de marcat, cat si pentru a oferi mai multe detalii cu privire la aceasta initiativa.

” Programul Banca de alimente, derulat in parteneriat cu Crucea Rosie, devine deja un proiect de traditie pentru noi, participand activ la realizarea sa inca din 2009 a declarat Andreea Mihai, Director de Marketing&Comunicare, PR&Solidaritate, Dinamica Comerciala&Pricing Carrefour Romania.

Prin acesta ne-am propus sa ne mobilizam, impreuna cu clientii magazinului nostru intr-un efort comun ce-si propune sa vina in sprijinul celor ce nu au posibilitatile materiale de a se bucura de o masa calda, mai ales acum, in pragul sarbatorilor de iarna.”, a mai spus oficialul Carrefour.

La nivel national, programul ”Banca de Alimente” va avea loc in toate cele 18 orase in care sunt prezente hipermarketurile Carrefour: Bucuresti, Botosani, Braila, Brasov, Buzau, Cluj-Napoca, Constanta, Drobeta, Focsani, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Sibiu si Suceava, Tirgu-Jiu si Timisoara.

La nivel international, proiectul este coordonat de Fundatia Carrefour si va fi derulat simultan in 10 tari ale grupului Carrefour, precum Argentina, Belgia, Brazilia, Franta, Italia, Polonia, Spania, China, Taiwan si Romania.

“In urma cu sapte ani, Crucea Rosie Romana lansa programul Banca de Alimente pentru a veni in sprijinul persoanelor pentru care o masa luata in fiecare zi era un deziderat. Astazi obiectivul nostru este acelasi: ne dorim sa strangem cat mai multe alimente pentru a oferi o masa zilnica celor care nu-si pot procura singuri hrana. Multumim partenerului nostru Carrefour Romania care ne-a sustinut in mod constant de la inceputul acestui proiect”, a declarant Ioan Silviu Lefter, Director General Crucea Rosie.

Mai mult in Conturi, Responsabilitate Sociala, CSR


PUBLICITATE: