BRAT trece SNA Focus de la hartie la computer. Rezultate, in toamna lui 2011.
Luni, 21 Iunie 2010


 (AdPlayers, Iulian Toma)

SNA trece de la hartie la computer. In urma unei Adunari Generale a membrilor din Departamenului pentru Studii de Audienta (DSA), BRAT a stabilit pentru SNA FOCUS (Studiul National de Audienta) schimbarea metodei de culegere a datelor pentru trecerea de la metoda PAPI (PAper&Pencil Interview) la metoda CAPI (Computer Assisted Personal Interview) de colectare a datelor.

Implementarea metodei va permite aplicarea unor tehnici avansate de cercetare si eliminarea confuziilor intre titlurile studiate. Metoda va fi implementata la inceputul anului urmator, primele rezultate obtinute prin aplicarea noii metode urmand sa fie furnizate cel mai probabil in toamna anului 2011.

Metoda CAPI (Computer Assisted Personal Interview) presupune realizarea chestionarului SNA cu ajutorul calculatorului, prin inregistrarea raspunsurilor direct in baze de date, prin prezentarea pe ecranul calculatorului a intrebarilor, variantelor de raspuns si materialelor ajutatoare. Aceasta metoda permite transferul zilnic, sau chiar instantaneu, al datelor colectate catre baza de date centrala si urmarirea parametrilor de calitate a activitatii de teren. 

Mai multe despre BRAT si SNA Focus.

PUBLICITATE: