August. Cea mai dificila luna pentru salvatorii montani. Salvamont Romania lanseaza impreuna cu Vodafone o noua versiune a aplicatiei de mobil
Luni, 02 August 2021

Asociatia Nationala a Salvatorilor Montani din Romania (Salvamont Romania), unicul serviciu de salvare montana din tara noastra, marcheaza 52 ani de activitate sub denumirea Salvamont si 117 ani de la atestarea primelor structuri organizate de salvare montana.

AdPlayers. info

Asociatia Nationala a Salvatorilor Montani din Romania (Salvamont Romania), unicul serviciu de salvare montana din tara noastra, marcheaza 52 ani de activitate sub denumirea Salvamont si 117 ani de la atestarea primelor structuri organizate de salvare montana,anunta asociatia.

Ziua aleasa pentru aceasta aniversare a fost stabilita pentru 1 august, inceputul celei mai dificile luni din an pentru salvatorii montani, cu cele mai multe incidente inregistrate pe parcursul unui an. Pentru a marca aceasta data, Salvamont anunta si o noua versiune a aplicatiei sale de mobil, dezvoltata impreuna cu partenerul sau de tehnologie, Vodafone Romania.

„Salvamont se mandreste cu peste 100.000 de interventii de succes si peste 250.000 de apeluri preluate doar in ultimii 10 ani, cu un serviciu de dispecerat disponibil 24/7, dar si cu o versiune noua, mai intuitiva si mai usor de folosit pusa la dispozitia iubitorilor de natura si de trasee montane.” a spus prof. Sabin Cornoiu, Presedintele Asociatiei Nationale a Salvatorilor Montani din Romania.

,,Faptul ca ne putem baza pe tehnologie pentru localizarea turistilor aflati in situatii critice, ca pot apela din aplicatie la ajutorul salvamontistilor si ca se pot informa cu privire la starea in timp real a traseelor pe care vor sa le parcurga contribuie la preventia incidentelor, dar si la mai buna gestionare a interventiilor, si, nu in putine cazuri, are rol decisiv in salvarea de vieti. Ne bucuram sa avem un partener precum Vodafone Romania, alaturi de care vom continua sa dezvoltam proiecte in beneficiul iubitorilor muntelui”, a adaugat presedintele asociatiei salvatorilor montani.

„La Vodafone, ne urmam misiunea de a construi o societate digitala si incluziva. Ne bucuram ca putem contribui cu tehnologia, reteaua si expertiza noastra la digitalizarea serviciului de salvare montana si ca suntem alaturi de Salvamont in calitate de parteneri de tehnologie in aceasta misiune de a salva vieti”, a declarat Cristina Staiculescu, Senior Manager Corporate Communications, Vodafone Romania.

Potrivit Asociatiei Nationale a Salvatorilor Montani din Romania, noua versiune a aplicatiei mobile Salvamont este disponibila in acest moment pentru terminalele mobile Android urmand sa fie lansata si versiunea pentru iOS si cuprinde o rubrica de Informatii cu sfaturi pentru turisti privind diferite activitati sportive sau de explorare, ghiduri de actiune pentru situatii neprevazute, dar si datele de contact ale structurilor Salvamont.

Accesand rubrica Intreaba, utilizatorii pot intra in contact direct cu un reprezentant local pentru a primi raspunsuri legate de conditiile montane, ghidare, starea versantilor sau riscul de avalansa sau practicabilitatea traseelor. In cazul unei situatii de urgenta, utilizatorii au la dispozitie butonul SOS prin care transmit un semnal de alarma unui dispecerat Salvamont din zona in care se afla. Pe baza acestui semnal se face localizarea si interventia. Sistemul este unul automat si, odata pornit, permite localizarea inclusiv a turistilor aflati in miscare, traseul parcurs si pozitia curenta fiind vizibile in dispeceratul de comanda Salvamont.

Mai mult in Responsabilitate Sociala, CSR, Digital,

 


PUBLICITATE: