Asociatia Red Panda a totalizat peste 10.000 de actiuni de ajutorare a animalelor de companie ale refugiatilor din Ucraina
Joi, 25 August 2022

De la inceputul razboiului din Ucraina, asociatia Red Panda a oferit ajutor gratuit cetatenilor ucraineni refugiati in Romania care au solicitat asistenta pentru animalele lor de companie. Prin proiectul ”Ajutor pentru animalele refugiate din Ucraina”, in perioada aprilie - august 2022, Red Panda a realizat peste 10.000 de actiuni de ajutorare a animalelor de companie detinute de refugiatii ucraineni.

AdPlayers. info

Prin proiectul ”Ajutor pentru animalele refugiate din Ucraina”, in perioada aprilie - august 2022, Red Panda a realizat peste 10.000 de actiuni de ajutorare a animalelor de companie detinute de refugiatii ucraineni.

De la inceputul razboiului din Ucraina, asociatia Red Panda a oferit ajutor gratuit cetatenilor ucraineni refugiati in Romania care au solicitat asistenta pentru animalele lor de companie. Prin proiectul ”Ajutor pentru animalele refugiate din Ucraina”, in perioada aprilie - august 2022, Red Panda a realizat peste 10.000 de actiuni de ajutorare a animalelor de companie detinute de refugiatii ucraineni.

”Suntem fericiti si recunoscatori pentru ca, printre atatea alte proiecte extraordinare, initiativa noastra a fost recunoscuta si apreciata. Selectarea proiectului nostru echivaleaza cu recunoasterea eforturilor facute de refugiatii ucraineni care, desi au trebuit sa parcurga zile intregi printre obuze si explozii, nu si-au abandonat animalele de companie. ”, a spus Delia Pirvu, unul dintre fondatorii Red Panda.

Voluntarii asociatiei Red Panda au fost prezenti zilnic in centrul de Romexpo si la Centrul de Adoptii Red Panda cu ajutoare pentru animalele de companie refugiate. In decursul a patru luni, asociatia a realizat urmatoarele:

- a consiliat si a indrumat peste 3200 de cetateni ucraineni detinatori de animale de companie;

- a oferit peste 6400 de portii de mancare pentru cateii, pisicile, hamsterii si iepurasii refugiati din Ucraina;

- a daruit peste 2500 de accesorii esentiale: hamuri, lese, custi de transport, nisip/talas igienic etc.;

- a asigurat sprijin medical variat pentru 300 de animale de companie, de la vaccinuri de baza pana la tratamente complexe, decisive pentru viata animalelor;

- a gazduit temporar 15 animale de companie pana la reunirea cu familiile lor ucrainene.

Acest efort a fost posibil datorita grantului castigat de Asociatia Red Panda in cadrul apelului #InStareSaAjut 2022, lansat de Kaufland Romania pentru a sprijini organizatiile neguvernamentale din Romania care au derulat initiative de ajutorare a migrantilor ucraineni. Asociatia Red Panda a fost unul din cele 10 ONG-uri selectate pentru finantare in cadrul apelului #InStareSaAjut, componenta Granturi Rapide, iar proiectul ”Ajutor pentru animalele refugiate din Romania” a fost singurul dedicat protejarii animalelor care a obtinut finantare.

,,Am cunoscut sute de astfel de oameni si animalutele lor. Pentru ei, animalele sunt membri ai familiei, iubiti si importanti. Nu si-au pus problema nicio secunda sa se desparta de ei, dar asta nu inseamna ca le-a fost usor, sau ca le este usor aici, in Romania. Astfel, prin proiectul nostru, eforturile supraomenesti facute de proprietarii animalelor, pentru a nu se desparti de animalele lor de companie, este onorat, recunoscut si aplaudat. Suntem atat de recunoscatori ca i-am putut ajuta, pe ei si pe animalutele lor”, a adaugat Delia Pirvu.

Initiativa a atras voluntari inclusiv printre refugiatii ucraineni 

Initiativa Asociatiei Red Panda a atras voluntari inclusiv printre refugiatii ucraineni care au fugit din calea razboiului. Ania a fost printre primii beneficiari ai proiectului atunci cand a ajuns in Romania si a vrut sa rasplateasca ajutorul primit prin actiuni de voluntariat. ”Sunt foarte recunoscatoare pentru Red Panda Romania si apreciez enorm oportunitatea de a-mi aduce contributia la acest proiect. Mi-a oferit sentimentul ca pot fi de ajutor intr-o perioada atat de dificila, si m-a ajutat sa depasesc circumstantele vietii legate de fuga mea de razboi.”

Proiectul "Ajutor pentru animalele refugiate din Ucraina" este initiativa Asociatiei Red Panda, realizat cu sprijinul Kaufland Romania, implementat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile  FDSC, in cadrul apelului #InStareSaAjut 2022, componenta Granturi Rapide. Desi proiectul a fost finalizat, asociatia Red Panda Romania continua sa faca toate eforturile pentru a putea continua sa ofere sprijin detinatorilor ucraineni de animale de companie refugiati in Romania.

Red Panda simbolizeaza puterea oamenilor de a ocroti orice forma de viata, prin respect si empatie fata de natura. Panda rosu este una dintre speciile amenintate cu disparitia la nivel global, din cauza distrugerii habitatului si a vanatorii, consecinte ale activitatilor umane nesabuite asupra mediului inconjurator. Misiunea asociatiei este de a educa si de a milita pentru crearea unei societati mai bune, in care nu trebuie sa mai producem suferinta noua si celorlalte specii.

Organizatia se ocupa de salvarea, reabilitarea si plasare in adoptie a animalelor fara stapan sau abandonate, organizeaza campanii de informare si responsabilizare privind bunastarea animalelor cu si fara stapan, dar si de programe de educatie pentru copii si adulti.

Programul In Stare de Bine

In Stare de Bine este un program anual de finantare ce ofera granturi nerambursabile in valoare totala de 1 milion de euro pe an organizatiilor neguvernamentale din Romania. Programul este implementat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, cu sustinerea financiara a Kaufland Romania.

Obiectivul programului este cresterea calitatii vietii locuitorilor din comunitatile rurale si urbane prin sprijinirea initiativelor care au un impact pozitiv in trei domenii esentiale – cultura, sportul si viata sanatoasa – si care se adreseaza grupurilor vulnerabile si comunitatilor din care acestea fac parte.

In acest an, in mod exceptional, criza umanitara din Ucraina a determinat reorientarea partiala a programului catre sprijinirea migrantilor si refugiatilor alungati de razboi din tara vecina.

Detalii despre program, pe pagina online www.instaredebine.ro .

Kaufland se numara printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.300 de magazine in 8 tari, 132.000 de angajati si o retea de 149 de magazine in Romania. Asumarea responsabilitatii ecologice si sociale este un aspect esential al politicii corporative Kaufland.

Mai mult in Responsabilitate Sociala, CSR, Retail


PUBLICITATE: