Apa Nova si Primaria Capitalei au lansat la Fantanile Urbane din Piata Unirii noua editie a spectacolului de apa, muzica si lumini SIMFONIA APEI
Luni, 06 Mai 2019

 

Credit: Apa Nova si Primaria Capitalei 

Incepand de sambata, 4 mai, Fantanile Urbane din Piata Unirii- unul dintre cele mai importante puncte de atractie ale orasului, care plaseaza Bucurestiul pe harta destinatiilor turistice din Europa, readuce un nou sezon de spectacole in zilele de weekend (de vineri pana duminica) pana la finalul lunii octombrie.

AdPlayers. info

Show-ul care a incantat turistii si bucurestenii anul trecut a revenit si in acest an la Fantanile Urbane din Piata Unirii. Unul dintre cele mai importante puncte de atractie ale orasului, care plaseaza Bucurestiul pe harta destinatiilor turistice din Europa, readuce un nou sezon de spectacole care vor fascina publicul in zilele de weekend (de vineri pana duminica) pana la finalul lunii octombrie.

Fantanile bucurestene din piata Unirii, redeschise in anul 2018 dupa un amplu proces de reabilitare desfasurat de Apa Nova, in baza obligatiilor asumate prin contractul de concesiune cu Primaria Capitalei, sunt primele fantani din Europa care beneficiaza de echipamente de ultima generatie si ofera o noua perspectiva apei si orasului deopotriva.

Sistemul monitorizat complet digital permite controlul oricarei unitati individuale din cele 44 de fantani independente, dispuse pe o lungime totala de aproape 1,4 kilometri de-a lungul Bulevardului Unirii. Fantanile din Piata Unirii, construite la sfarsitul anilor ’80, reprezinta unul dintre cele mai lungi astfel de sisteme din lume (1.4 km), cu o suprafata a apei de 16.200 m², unic prin modul de dispunere in centrul Capitalei.

Tema care va sta la baza spectacolelor este cea a valorilor romanesti. Spectacolele de apa de la fantani sunt declinate pe patru tematici menite a aduce in prim plan: stelele sportului romanesc, pioneri ai inovatiei romanesti, Bucuresti - capitala europeana si genii ale culturii si literaturii romanesti. Fiecare tematica are un mix muzical si o paleta cromatica specifica. Spectacolele vor dura aproximativ 45 de minute, iar accesul este gratuit.

 “In piata Unirii din Capitala Romaniei se afla primele fantani din Europa care au o tehnologie de ultima generatie si ofera astfel o noua perspectiva de dezvoltare urbana, prin intermediul apei. De aceea, consideram ca spectacolele fantanilor sunt un prilej de mandrie pentru intreaga tara. Simfonia Apei din acest an va aduce in prim-plan valorile romanesti, care ne unesc pe noi, romanii, si care au facut cunoscuta Romania in lume.

Am selectat pentru show-urile din acest an un mix de melodii care vor pune in valoare dinamica si energia apei si vor transmite emotia pe care ne-o dorim pentru a cinsti si sarbatori valorile noastre romanesti”, au declarat organizatorii Primaria Capitalei si Apa Nova Bucuresti.

 

Fantanile urbane din Piata Unirii vor oferi in sezonul de anul acesta patru variante de spectacole care vor rula de vineri pana duminica, in fiecare weekend, pana la finalul lunii octombrie. Acestea au tematici diferite, melodiile selectate completand magia creata de jocul de apa si lumini. Noile spectacole vor fi prezentate publicului treptat, astfel incat, fiecare sfarsit de saptamana petrecut la fantani va fi diferit.

 

Pe cele patru „ecrane de apa” orientate spre cele patru puncte cardinale, de la fantana centrala din Piata Unirii se va creea o platforma multimedia imensa pe care se vor face proiectiile temei spectacolelor, onorandu-se astfel intr-un stil artistic valorile romanesti.

Fantanile din perimetrul Pietei Unirii ofera bucurestenilor spectacole de apa, lumini si muzica, in 4 regimuri de functionare: regim de zi, seara, respectiv noapte, de luni pana joi, iar in weekend (de vineri pana duminica) functioneaza seara in regim de spectacol stradal.

Mai mult in Conturi, PR, Entertainment, Timp Liber


PUBLICITATE: