Apa Nova lanseaza programul educational online pentru copii „Manualul Apei”
Miercuri, 28 Octombrie 2020

 

Credit: Apa Nova / Manualul Apei

Platforma online contine o colectie digitala de informatii despre apa in general, prezentand utilitatea acesteia in viata unui oras.

AdPlayers. info

Apa Nova, furnizorul de apa potabila si servicii de canalizare al Municipiului Bucuresti, lanseaza programul educational online pentru copii „Manualul Apei”. Platforma online contine o colectie digitala de informatii despre apa in general , prezentand utilitatea acesteia in viata unui oras.

Dedicat elevilor cu varste cuprinse intre 8 si 12 ani programul ii invita pe cei mici, intr-o maniera ludica, sa invete despre traseul pe care il parcurge apa de la rau pana la robinet si despre procesele de captare, tratare si distributie a apei.

Potrivit autorilor programului, Manualul Apei este un instrument educativ, care vine in intampinarea curiozitatilor celor mici prin patru lectii video interactive, intr-un format tip manual, si are la baza o metodologie care face mult mai accesibil procesul de intelegere si acumulare a informatiilor referitoare la apa si prezenta acesteia in viata de zi-cu-zi. Astfel, in perioada 27 octombrie – 14 decembrie, elevii pot accesa site-ul www.apanovabucuresti.ro, unde vor gasi o serie de clipuri video animate, adaptate stilului lor de invatare, dar si nivelului lor de limbaj.

Proiectul a fost dezvoltat in baza principiilor conceptului revolutionar edutainment, care motiveaza elevii sa acumuleze cunostinte prin joc si materiale de invatare interactive, dar si in baza contextului actual in care scolile si-au transferat o parte dintre activitatile educative in mediul online. Aceasta forma de prezentare a informatiilor capteaza atentia celor mici si faciliteaza intelegerea si constientizarea importantei apei in viata de zi-cu-zi, urmarind mecanismele prin care aceasta se transforma, dar si traseele pe care le parcurge pana sa ajunga in casele lor.

Fiecare lectie este insotita de referinte din lumea reala, astfel incat exemplele sa fie nu doar simplu de inteles, ci si  aplicabile in cotidian. Pentru o experienta a invatarii cat mai usoara, „Manualul Apei” ia forma unei povesti, ce are ca punct de reper orasul Nova, o exemplificare a unui oras din lumea reala, insa cu similitudini apartinand lumii basmelor. Totodata, fiecare lectie are o tematica specifica, prezentata de un ghid, un personaj imaginar pe nume Tip, care le face cunostinta utilizatorilor cu universul apei.

Astfel, scopul celor patru video-uri este de a facilita accesul la informatiile cu privire la una dintre resursele vitale ale planetei, constientizarea importantei protejarii surselor de apa si folosirea corespunzatoare a resurselor existente. Dezvoltat avand la baza principii de gamification, proiectul urmareste educarea prin divertisment si premiere, tintind un numar cat mai mare de participanti.

„Contextul actual pe care il traversam a schimbat modul in care privim si accesam educatia, iar oamenii au inteles ca internetul este si un mijloc de invatare, nu doar de divertisment. Pandemia de coronavirus a impus o reorganizare a modului in care elevii acceseaza si folosesc instrumentele educationale, iar platformele digitale si materialele online de invatare au devenit suporturi principale de transmitere a cunostintelor” spune Madalin Mihailovici, Director General Apa Nova.

,,Manualul Apei vine in intampinarea parintilor, profesorilor, dar mai ales a elevilor si prezinta doua componente, ambele la fel de importante: una educativa, care ii invata pe micii utilizatori sa aprecieze si sa inteleaga mai bine cat de valoroasa este apa in viata noastra, si una interactiva, care ii incurajeaza sa participe la un concurs de testare si aprofundare a cunostintelor”, a mai adaugat directorul general Apa Nova.


Credit: Apa Nova / Manualul Apei

Clipurile video vor fi incarcate in platforma cu o frecventa de doua saptamani. La finalul fiecarei lectii, micii utilizatori isi pot testa cunostintele dobandite printr-un test online, calificandu-se astfel in tragerea la sorti, unde au sansa sa castige premii atractive. Totodata, dupa parcurgerea intregului Manual, elevii care au obtinut cele mai bune rezultate la teste vor intra in tombola finala pentru marele premiu pus in joc. Mai multe detalii despre conditiile de participare si premiile puse in joc pot fi accesate pe pagina special dedicate, https://www.apanovabucuresti.ro/manualul-apei.

Platforma online Manualul Apei nu este prima initiativa educationala a Apa Nova. Anul trecut, compania a lansat cu succes „Povesti cu final fericit”, o campanie de constientizare prin intermediul careia a adus in atentia bucurestenilor importanta sistemului de canalizare, precum si utilizarea corecta a acestuia. Mai multe detalii despre principalele categorii de deseuri aruncate in sistemul de canalizare, dar si care sunt solutiile pentru buna gestionare a fiecaruia dintre acestea se regasesc pe pagina www.povesticufinalfericit.ro.

Investitii de peste 500 milioane de euro in reabilitare si modernizare

Din 2000, Apa Nova si-a asumat responsabilitatea gestionarii resurselor de apa, tratarea si distributia apei catre consumatori, evacuarea apelor uzate si a apelor meteorice din Municipiului Bucuresti. In cei aproape 20 de ani,sistemul de alimentare cu apa si de canalizare a fost reabilitat, modernizat si dezvoltat conform celor mai bune practici industriale in domeniu, realizari care se traduc prin investitii care depasesc 500 de milioane de euro pana in prezent. Zi de zi, echipele Apa Nova lucreaza dedicat si depun eforturi sustinute pentru asigurarea functionalitatii sistemului de alimentare cu apa si canalizare in conditii de calitate si de siguranta.

Mai mult in Campanii, CSR, Responsabilitate Sociala, Educatie


PUBLICITATE: