Ajutati Salvarea. Initiat de o asistenta la Serviciul de Ambulanta si un publicitar, proiectul doneaza echipamente pentru ambulantele din Bucuresti
Luni, 06 Aprilie 2020
 

Credit: Ajutati Salvarea. 

Ajutati Salvarea este un proiect infiintat de Cristina Munteanu, asistent la Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov, si Ștefan Mureseanu, producator video, publicitar si voluntar la acelasi serviciu de ambulanta.

AdPlayers. info

Ajutati Salvarea, proiect lansat la finalul lunii martie de 2 bucuresteni, ambii lucratori la Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov, strange, din donatii, fonduri, pe care apoi le foloseste pentru achizitionarea de echipamente de protectie si substante biocide pentru corpul medical din teren.

In conditiile in care majoritatea donatiilor din aceasta perioada de pandemie de coronavirus merg catre spitale, personalul de pe ambulante a ramas cu cota normala de echipament de protectie, acum depasita cu mult de excedentul de consum de echipament, declansat de cresterea apelurilor la 112.

In ultima perioada, cazurile care reclama afectiuni ale cailor respiratorii (fara ca acestea sa fie asociate neaparat cu virusul SARS-CoV-2) au crescut cu peste 175%. Ambulanta rezolva 80% din cazurile de Covid din regiunea Bucuresti – Ilfov, iar consumul de echipamente de protectie (combinezoane + masti) este de peste 100 de bucati/zi.

Fondurile stranse de proiectul Ajutati Salvarea, venite in special din donatii individuale de la persoane fizice, dar si de la un sponsor corporate, au acoperit, pana in acest moment, achizitionarea a 1200 de masti FFP2 si N95, 200 de combinezoane, 200 l dezinfectant de suprafete, 80 l dezinfectant de maini, 40 l solutie de nebulizare, 200 de viziere, dar si alimente. In plus, membrii Clubul Off-Road Adventure Romania au donat proiectului 149 de echipamente complete de protectie, adica 149 de combinezoane si 149 de perechi de ochelari de protectie si manusi.

Toate echipamentele de protectie, achizitionate la preturile normale, dinainte de declansarea pandemiei de la un furnizor care a ales sa ramana anonim, au fost deja livrate si sunt in utilizare. Pana acum, proiectul a strans peste 36.000 de lei, de la 163 de donatori individuali si o companie, suma medie donata de persoanele fizice fiind de 230 de lei.

„In aceasta perioada, se anunta foarte multe donatii in fiecare zi, de la cativa lei de la persoane fizice, pana la milioane de euro venite de la corporatii. Insa toate donatiile din aceasta perioada de criza merg exclusiv catre spitale. Ceea ce ne bucura, este nevoie de echipament si acolo, in mod evident. Insa echipajele din ambulanta sunt cele care merg pe teren, care iau, de multe ori, primul contact cu bolnavul – si care au, bineinteles, nevoie de aceeasi protectie ca si medicii din spitale”, spune Ștefan Mureseanu, unul dintre cei doi initiatori ai proiectului si voluntar la Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov.

Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov are in jur de 1500-1800 de solicitari intr-o zi, rezolvate cu aproximativ 60 de echipaje, pentru care lucreaza 800 de oameni in 4 ture.

La acest serviciu sunt inscrisi in jur de 300 de voluntari, care fac garzi de cate 12 ore, impreuna cu echipajele. Voluntarii nu sunt in serviciu in aceasta perioada, pentru a fi protejati.

Ajutati Salvarea este un proiect infiintat de Cristina Munteanu, asistent la Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov, si Ștefan Mureseanu, producator video, publicitar si voluntar la acelasi serviciu de ambulanta.

Cum puteti sprijini Ajutati Salvarea?

 

Persoanele juridice care vor sa se alature initiativei sunt rugate sa acceseze pagina de Facebook a proiectului sau sa apeleze contactele de mai jos:

 

Ștefan Mureseanu - stefanmureseanu@gmail.com

Toti cei care pot ajuta, sunt rugati sa doneze orice suma in conturile de mai jos:

CRISTINA MUNTEANU

IBAN: RO77RZBR0000060018290782

Moneda: RON

Nume banca: Raiffeisen Bank

Cod Swift: RZBRROBU

Detalii tranzactie: DONAȚIE AMBULANȚA

REVOLUT: Victor Lupescu 0727276378

Mai mult in CSR, Responsabilitate Sociala, Coronavirus


PUBLICITATE: