Acces la educatie prin ,,Doneaza si rezolva o problema" cu Fundatia Globalworth
Joi, 05 Septembrie 2019

 

Credit: Fundatia Globalworth / Ogilvy Romania

AdPlayers. info

Acces la educatie prin Doneaza si rezolva o problema cu Fundatia Globalworth. O campanie de strangere de fonduri a Fundatiei Globalworth pentru sustinerea accesului la educatie a copiiilor defavorizatib este in plina derulare. Campania se desfasoara simultan, in perioada 2-30 Septembrie, in toate cladirile Globalworth

Aceasta este prima saptamana in care se poate dona in cadrul campaniei de strangere de fonduri “Doneaza si rezolva o problema”, desfasurata de Fundatia Globalworth. Campania se desfasoara in perioada 2-30 Septembrie iar fondurile vor fi donate beneficiarilor programului “Educatia, centrul schimbarii in comunitate”, desfasurat in parteneriat cu Fundatia United Way Romania. 

Campania Fundatiei Globalworth completeaza donatia de 1 milion de euro de la sfarsitul anului 2018 si este prima dintr-un numar mai mare de initiative ce au ca scop final sprijinirea a 3.500 de copii si a 2.800 de parinti, pana in anul 2021. 

“Doneaza si rezolva o problema“  este un indemn simplu in prag de inceput de an scolar: asa cum ne putem aseza in fata unei probleme de matematica, ca adulti, cautand solutii de rezolvare, tot asa ne putem mobiliza, metodic si cu rabdare, pentru a desfasura o serie de actiuni care sa duca la rezolvarea accesului copiilor la educatie.

Programul finantat de catre Fundatia Globalworth sustine cresterea accesului la educatie pentru copiii proveniti din familii dezavantajate. Toate actiunile sunt construite in jurul nevoilor copiilor, dar, in acelasi timp, sustin responsabilizarea parintilor si a profesorilor pentru buna dezvoltare a celor mici.  In acest fel, cresc sansele de rupere a barierelor impuse de saracie si de a se obtine un impact pozitiv in comunitate.

“Copiii din programele pe care le finantam sunt viitorul acestei tari. Cu totii ne amintim cu drag de prima zi de scoala si sunt convinsa ca toti copiii din Romania merita sa aiba sanse egale la educatie. Am ales sa ne alaturam eforturilor Fundatiei United Way Romania, pentru ca nu putem ramane indiferenti in fata unei statistici care ne arata 41,7% din copiii din Romania sunt in risc de saracie si excluziune social”, a declarat Georgiana Iliescu, Director Executiv al Fundatiei Globalworth.

Proiectul “Educatia, centrul schimbarii in comunitate” este finantat de catre Fundatia Globalworth si se desfasoara in 12 comunitati dezavantajate din Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara si zone rurale invecinate. Implementat pe o perioada de 3 ani, programul are ca obiectiv principal sprijinirea a 12 centre comunitare care vor functiona ca hub-uri, cu rolul de a consolida locul educatiei in dezvoltarea comunitatii.

Cei care doresc sa se implice in campanie pot face donatii sub forma de bani sau rechizite, in spatiile special amenajate din cladirile Globalworth sau pe pagina www.globalworth.com/backtoschool, pana pe 30 Septembrie.

Fundatia Globalworth a fost infiintata in 2018 de Globalworth, liderul pietei de cladiri de birouri din Romania si Polonia, si este o entitate non-profit, fiind independenta de activitatile comerciale ale grupului. Fundatia are ca misiune dezvoltarea de proiecte pe trei piloni principali:oameni, locuri si tehnologie.  

Pornind de la ideea ca viitorul oricarei societati este reprezentat de generatiile tinere, fundatia se concentreaza pe grija pentru oameni, care poate fi sustinuta prin programe de educatie si prin proiecte care le pot imbunatati acestora accesul la servicii medicale de calitate, indiferent de categoria sociala din care fac parte. 

La fel de importante sunt si initiativele care au ca scop construirea de locuri si dezvoltarea de comunitati urbane in care oamenii se pot intalni, pot interactiona si pot gasi impreuna solutii care ii ajuta pe cei cu nevoi speciale. In completarea acestora, Fundatia Globalworth crede in impactul pozitiv al proiectelor care integreaza tehnologia, precum incubatoarele dedicate tinerilor si sustine finantarea inovatiilor care, printre altele, pot aduce oamenii impreuna. 

Mai mult in Responsabilitate Sociala, CSR


PUBLICITATE: