AFI Europe Romania continua „Plan de Viata” alaturi de Asociatia The Social Incubator si McCann PR
Miercuri, 28 Iulie 2021

 

Credit. AFI Europe Romania / McCann PR.

In ultimii 2 ani, Plan de Viata a sprijinit 10 tineri proaspat iesiti din centre de plasament cu camin, job-uri si consiliere profesionala si personala, astfel incat sa le faciliteze acestora tranzitia catre independenta.

AdPlayers. info           

AFI Europe Romania continua programului social „Plan de Viata”, dezvoltat alaturi de Asociatia The Social Incubator, ONG-ul partener in proiect, cu sprijinul agentiei McCann PR, anunta partenerii proiectului. In ultimii 2 ani, Plan de Viata a sprijinit 10 tineri proaspat iesiti din centre de plasament cu camin, job-uri si consiliere profesionala si personala, astfel incat sa le faciliteze acestora tranzitia catre independenta.

Proiectul a intrat in a doua etapa de desfasurare, care are loc in perioada iunie 2021 -ianuarie 2022, si presupune continuarea atelierelor, a sesiunilor de consiliere dedicate dezvoltarii personale si profesionale a tinerilor din program si a interventiei individualizate in functie de nevoile fiecarui beneficiar.

Programul “Plan de Viata” si-a propus sa incurajeze si sa contribuie la integrarea sociala si profesionala a tinerilor care parasesc sistemul institutionalizat de protectie a copilului la varsta de 18 ani, cand cei mai multi dintre ei sunt nevoiti sa iasa de sub tutela statului si sa se descurce pe cont propriu. Adesea, ei nu au pregatirea necesara sa faca fata acestei provocari uriase.

„Proiectul Plan de viata mi-a schimbat cu siguranta parcursul in viata. Mi l-a schimbat in bine. De cand am intrat in proiect, simt ca m-am dezvoltat foarte mult pe partea profesionala, dar si la nivel personal. Am din ce in ce mai multa incredere in mine, am inceput sa ma descurc in diferite situatii, sa vad viata dintr-o alta perspectiva si sa fiu mai motivata. In plus, mi-am dat seama ca, daca vreau un lucru, chiar il pot face – sau cel putin pot incerca, iar acest lucru este ceva la care nu indrazneam sa visez in urma cu 2 ani!”, a declarat Iuliana Roman, participanta in proiect.

De-a lungul primei etape a programului, tinerii au beneficiat de o serie de ateliere, pe teme precum independenta si responsabilitate, ce au avut ca scop constientizarea nevoilor ce vor aparea la finalizarea proiectului si gasirea modalitatilor potrivite de dezvoltare a abilitatilor de viata independenta. De asemenea, ei au avut parte de consiliere psihologica individuala, consiliere educationala si mediere pe piata muncii.

 „Suntem cu adevarat mandri sa fim parte din acest proiect, care le ofera o voce tinerilor si recunoaste vointa lor ferma pentru un nou inceput. As vrea sa ii felicit pe toti, nu doar pentru evolutia lor, dar si pentru munca necontenita pe care au depus-o. Asteptam cu nerabdare urmatoarea etapa a proiectului si suntem recunoscatori pentru ca avem ocazia de a continua sa le oferim sprijin in construirea unui viitor mai bun celor care au cea mai mare nevoie. Alaturi de Asociatia The Social Incubator, vom completa eforturile depuse pana in prezent in indeplinirea obiectivului final, acela de a facilita integrarea sociala si profesionala a tinerilor mai putin norocosi. Acest program este parte din strategia AFI Europe de a forma o comunitate mai buna nu doar prin implementarea proiectelor de dezvoltare imobiliara, dar si prin aducerea unei contributii reale in societate”, a declarat Doron Klein, CEO AFI Europe Romania.

“Plan de viata reprezinta mai mult decat povestile celor 10 tineri si tranzitia lor catre viata de adult: este un proiect despre constientizare si intelegerea unui univers care a fost aproape necunoscut pana acum societatii noastre, universul tinerilor care parasesc sistemul de protectie a copilului. Suntem extrem de recunoscatori pentru increderea pe care partenerii nostri de la AFI Europe o au in noi, in proiect, dar mai ales in puterea tinerilor de a reusi”, a declarat Adriana Preda, Director Executiv The Social Incubator.

O alta componenta a proiectului este job portalul dedicat pentru companiile care doresc sa sprijine procesul de integrare sociala a tinerilor, prin oferirea locurilor de munca direct pe platforma www.plandeviata.ro

Mai mult in Responsabilitate Sociala, CSR,


PUBLICITATE: