780,000 Euro pentru spitalul Marie Curie
Duminca, 25 Noiembrie 2007

(AdPlayers.ro, Irina Toma)

Peste 500 de invitati - oficialitati, reprezentanti de seama ai societatii civile si ai mediului de afaceri din Romania – au luat parte la gala de caritate organizata in beneficiul spitalului Marie Curie, de catre Fundatia Scheherazade impreuna cu Fundatia „Copii Sanatosi”. Fondurile obtinute in cadrul galei prin sponsorizari, donatii si licitatie se ridica la 575,000 Euro, suma totala stransa in beneficiul Spitalului Marie Curie fiind de 780,000 Euro.

Mihaela Radulescu si Dan Vardie au fost gazdele acestui eveniment umanitar care s-a bucurat de sustinerea echipei italiene Scuderia Playteam SaraFree, castigatoarea Campionatului Mondial FIA GT de la Bucuresti. Scuderia Playteam a donat obiectele care au fost licitate in timpul Galei Marie Curie cu sume importante. Peste 100,000 de Euro au fost oferiti pentru salopetele de concurs si castile pilotilor, pentru parti ale masinii Maserati, precum si pentru tabloul creat de designerul italian Davide Bodano in onoarea echipei italiene de formula 3.

Suma de 575,000 Euro cuprinde – pe langa fondurile obtinute prin licitatie – donatii ale unor companii precum CopperBeach Group – care a oferit Fundatiei Scheherazade 100,000 de Euro sau fundatia Vodafone – care a donat 40,000 de Euro. De asemenea, Ambasada Olandei sustine acest proiect prin programul sau intitulat MATRA- KAP.

In prezenta Ministrului Sanatatii si a reprezentantilor de top ai companiei, grupul Autoitalia a donat spitalului Marie Curie doua ambulante, care au fost expuse la Palatul Parlamentului pe perioada Galei. Alte companii si-au anuntat intentia de a dona obiecte necesare spitalului Marie Curie, cum ar fi compania Aston care a donat 20 de aparate de aer conditionat.

Acesta este cel mai mare proiect de renovare a unui spital din Romania, realizat cu fonduri private. Proiectul a fost initiat in iunie 2007 cu ajutorul companiilor Colgate-Palmolive, Petrom, Romstal, Philips, LG si Arctic, proiectul a continuat cu sustinerea companiilor Romtelecom, Philips si Porsche, in calitate de parteneri ai Galei, Orange - sponsor principal, iar Anchor Group, Apa Nova, Mega Image, Fortune Group, Avicola Buzau – Aaylex, Sof Medica, Rompetrol, Carrefour, Top Brands Distribution, Hyundai Auto Romania, in calitate de sponsori.

Suma totala necesara renovarii spitalului Marie Curie se ridica la 1,5 milioane Euro.

AdPlayers.ro/Info

/Spitalul Marie Curie:

Spitalul denumit astazi Marie Sklodowska Curie a fost oferit poporului roman ca un dar special din partea guvernului polonez dupa cutremurul din 1977. In 1984 si-a deschis portile ca unul dintre cele mai mari spitale de copii din Romania.

Cunoscut initial ca Spitalul Polonez si apoi ca Spitalul Budimex, institutia a reunit medici pediatri de renume de la diferite spitale din Bucuresti, care au transformat acest dar al poporului polonez intr-unul dintre cele mai bune centre medicale dedicate ingrijirii copiilor. In ultimii 23 de ani, generatii de copii au beneficiat de acest dar aparte.

/Fundatia Scheherazade:

Misiunea Fundatiei Scheherazade este sa vina in ajutorul copiilor, indiferent de mediul social din care provin, de rasa sau religie, prin construirea de parteneriate durabile cu guvernul, cu sectorul de business si cu societatea civila.

/Fundatia “Copii Sanatosi”:

Lansata in aprilie 2005, Fundatia “Copii Sanatosi” s-a constituit ca organizatie non-profit cu scopul de a contribui la reducerea numarului de malformatii congenitale la copiii nou-nascuti din Romania si la prevenirea abandonului de copii cu astfel de malformatii.

PUBLICITATE: