7 din 10 romani vor sa-si imbunatateasca starea financiara in 2022, iar 1 din 2 spun ca cel mai mult vor sanatate. Studiu Reveal Marketing Research.
Joi, 13 Ianuarie 2022

 

Credit. Reveal Marketing Research.

AdPlayers. info

La finele anului 2021, practic al doilea an in pandemie, romanii denota rezilienta si putere de adaptare in fata greutatilor, potrivit celui mai recent studiu dezvoltat de Reveal Marketing Research. Cercetarean mai arata ca in cursul acestui an dificil, relatiile cu cei dragi si starea de spirit au adus satisfactii in randul romanilor, acestia declarandu-se multumiti si foarte multumiti.

Majoritatea romanilor se simt multumiti de starea lor de spirit

Multumirea apare in principal in randul parintilor (70%) si in randul tinerilor profesionisti (61%). La polul opus, cei care se declara nemultumiti de starea lor de spirit sunt persoanele de peste 55 de ani (13%).

Nu este surprinzator ca multumirea legata de sectorul profesional este direct proportionala cu multumirea fata de celelalte aspecte ale vietii: starea de spirit si relatiile sociale – cu familia, prietenii si partenerul/partenera de viata.   Ce ne arata studiul este faptul ca incep sa conteze din ce in ce mai mult aspectele care tin de starea noastra emotionala.

Multumiti de relatiile cu cei dragi si de echilibrul dintre viata personala si cea profesionala

La sfarsitul anului 2021, 7 din 10 romani la nivel national se declarau multumiti si foarte multumiti de relatiile cu persoanele apropiate (familie, prieteni sau partener), iar 5% se declara nemultumiti de aceste relatii.

Pe categorii socio-demografice, aprecierea relatiilor de cuplu si cu familia inregistreaza diferente semnificative statistic numai in functie de copii si venit, se arata in acest studiu. Persoanele cu varsta cuprinsa intre 35 si 44 de ani par sa fie mai multumite de relatiile cu familia si prietenii (80%), comparativ cu tinerii cu varsta cuprinsa intre 24 si 34 de ani (62%).

Potrivit cercetarii, activitatea profesionala si echilibrul dintre viata personala si cea profesionala sunt printre principalele motive de multumire pentru peste 50% din locuitorii din Romania.

Parintii se declara foarte multumiti de relatia de cuplu

Conform Barometrul Romanii Azi, in decursul anului 2021 satisfactia fata de relatia cu partenerul/partenera, desi pozitiva, a avut un nivel mai scazut pe fondul unei stari de spirit nu tocmai buna a romanilor, incepand cu luna februarie a anului trecut, a inregistrat un nivel constant ridicat, apogeul fiind atins pe final de an cu un procent de 65%.

Cel mai mare grad de satisfactie fata de relatia cu partenerul/partenera se intalneste la parinti (72%) si la persoanele cu varsta cuprinsa intre 24 si 34 de ani, cu un procent de 79%, mai arata raportul Reveal Marketing Research.

7 din 10 romani isi doresc ca 2022 sa fie un an mai bun din punct de vedere financiar

Ca urmare a perturbarilor provocate de cel de-al doilea an de pandemie, romanii dovedesc o dorinta de schimbare. Astfel ca, 7 din 10 romani isi doresc ca 2022 sa fie un an mai bun din punct de vedere financiar.

Semne de imbunatatire exista si in privinta starii de sanatate. Subiectul s-a mutat insa pe pozitia a doua a listei de prioritati unde 52% dintre persoanele intervievate declara ca au in vedere imbunatatirea starii de sanatate. Petrecerea timpului liber (49%), starea fizica (47%) dar si relatia de cuplu sunt vizate in acest an de romani.

Studiul s-a desfasurat online in perioada 6 decembrie – 12 decembrie 2021, in randul cetatenilor romani din mediul rural si mediul urban. Esantionul a inclus un numar total de 1.009 de adulti cu varste cuprinse intre 18 si +55 de ani din Romania.

Ai mult in Cercetare, Research


PUBLICITATE: