#5Rusia, file din natura. Expozitie temporara de fotografie despre biodiversitate la Antipa, in colaborare cu Societatea Geografica Rusa.
Vineri, 11 Iunie 2021

 

Credit. Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” 

„#5Rusia – file din natura” face parte din circuitul de vizitare al Muzeului National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” din 11 iunie, pana pe data de 15 august 2021.

AdPlayers. info

Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” deschide, in perioada 11-15 iunie 2021, expozitia temporara de fotografie #5Rusia – file din natura, organizata in colaborare cu Societatea Geografica Rusa (Russian Geographical Society), Centrul Rus de Stiinta si Cultura – ?????????? ????? ???????? ? ??????? din Romania si Ambasada Rusiei in Romania – ?????????? ?????? ? ???????.

Potrivit informarii muzeului, un numar de 81 de fotografii de o frumusete tulburatoare, nominalizate sau castigatoare ale concursului „Cea mai frumoasa tara” - un proiect al Societatii Geografice Ruse, dezvaluie biodiversitatea tarii cu cea mai mare suprafata de pe glob.

Aflata la a cincea editie, „#5Rusia – file din natura” gazduieste, pe langa lucrarile realizate de cei mai buni fotografi amatori sau profesionisti ai Rusiei, si trei sectiuni ale fotografiilor realizate de copii: „Lumea animalelor”, „Lumea macro” precum si „Peisaj”.

In lumea privita prin ochii copiilor, fotografiile reflecta fie emotia din versurile poetului Lermontov, transpusa in imaginea unei furtuni in Insula Iturup, sau culorile unui peisaj de toamna din Satul Duplevo, regiunea Moscova, ori fiorul de teama in fata unei lupte de zimbri surprinsa in regiunea Kaluga Vladivostok.

,,Cei care ne vor trece pragul in aceasta perioada vor avea ocazia sa admire o panorama a naturii Rusiei, din miezul iernii pana in inima zorilor de primavara. De la „Lumea subacvatica”, sectiunea care surprinde viata locuitorilor subacvatici, fie ei pradatori periculosi ori moluste inofensive,  pana la „Aceste animale amuzante”, fotografiile reflecta momente unice din viata animalelor salbatice surprinse in habitatul lor natural.” spun organizatorii.

Deschiderea expozitiei are loc in prezenta dr. Luis Ovidiu Popa - director general al Muzeului National de Istorie Naturala „Grigore Antipa”, precum si a mai multor oficialitati de la Ambasada Federatiei Ruse la Bucuresti si de la Centrul Rus de Stiinta si Cultura din Romania.

„#5Rusia – file din natura” va face parte din circuitul de vizitare al muzeului pana pe data de 15 august 2021.

Mai mult in Educatie, Entertainment, Media,


PUBLICITATE: