5 medalii de aur pentru Romania la Olimpiada de robotica FIRST Global Challenge 2018, din Mexic
Marti, 21 August 2018
 

adplayers.info

Echipa de robotica RobotX Hunedoara a reusit o performanta extraordinara si o premiera pentru tara noastra, la Olimpiada FIRST Global Challenge 2018 din Mexic: 5 medalii de aur la categoriile „FIRST Global Winning Alliance”, „FIRST Global Challenge Award”, „FIRST Global Grand Challenge Award”, „Albert Einstein Award for FIRST Global International Excellence”, „Safety Award”, dar si locul I, cu cel mai mare punctaj din competitie.

Nicolae Virtan, Andrei Cuntan, Radu Cindea, Cristian Budiul, Andrei Lörinczi, Andrei Preda, profesorul mentor Mircea Nistor – care impreuna formeaza echipa RobotX Hunedoara de la Colegiul Traian Lalescu si Cristian Vlasceanu, mentor non-tehnic, din partea Asociatiei Natie Prin Educatie, au declarat ca: „experienta FIRST Global Challenge ne-a schimbat viata in modul cel mai fabulos! Suntem incredibil de fericiti si multumim tuturor pentru sustinere! Le dorim succes tuturor echipelor FIRST Global Challenge, echipe cu care am legat niste prietenii frumoase! Deja ne e dor de voi”.

Echipa de robotica care a reprezentat Romania in Mexic a obtinut distinctii si rezultate deosebite in cei doi ani in care a participat la programul de robotica BRD FIRST Tech Challenge Romania, adus si implementat aici de Asociatia Natie Prin Educatie, fondata de Dana Razboiu.

Dana a urmarit competitia din Mexic cu multe emotii si abia ii asteapta pe elevi si pe mentorii lor acasa, sa-i felicite pentru aceasta performanta. „Am ales copiii de la colegiul din Hunedoara sa reprezinte Romania pentru ca au fost foarte seriosi, harnici, uniti ca echipa si au un profesor excelent, care pune pret pe disciplina si vrea performanta. La concursul din Romania au fost mereu pozitivi, nu s-au plans de nimic, sunt inteligenti, modesti si optimisti. Asta-i cheia succesului. Sunt fericita ca i-am ales pe ei si recunosc ca au luat atat de multe premii, incat mi-au depasit asteptarile. Este pentru Romania o performanta greu de egalat”, declara Dana Razboiu.

Competitia FIRST Global Challenge din Mexic, care a avut loc intre 15 - 18 august la Arena Ciudad de Mexico, a reunit sub  tema „Energy Impact” participanti din peste 175 de tari din toata lumea, cu varste cuprinse intre 14 – 18 ani. Scopul participantilor a fost acela de a-si spori cunostintele despre stiinta, tehnologie, inginerie si matematica, astfel incat sa devina urmatoarea generatie de lideri stiintifici care va lucra la rezolvarea unora dintre cele mai presante probleme ale lumii. In tematica propusa in acest an, elevii au explorat impactul pe care il au diversele surse de energie, precum si felul in care acestea pot deveni mai sustenabile, de la combustibilii fosili utilizati in mod obisnuit, la resursele ecologice, cum ar fi energia solara si cea eoliana, prin robotii proiectati si construiti de ei.

FIRST Global Challenge este un concurs international organizat anual. In 2017, editia a avut loc in Washington DC, Statele Unite, iar Romania a fost prezenta cu o echipa. In anul 2018, competitia a fost organizata in Mexic, iar anul viitor ea se va desfasura in Canada.



Mai mult in PR, CSR, Responsabilitate Sociala


PUBLICITATE: