40.000 SMS-uri pentru parintii copiilor bolnavi de cancer si 102 oameni pe Scaunul Rezistentei
Marti, 07 Noiembrie 2017

Oamenii continua sa stea pe scaunul rezistentei initiat de magicHome, pana mai strang inca 60.000 SMS-uri necesare finalizarii proiectului, anunta reprezentantii initiativei de strangere de fonduri

adplayers.info

40.000 SMS-uri au fost trimise pentru parintii copiilor bolnavi de cancer din Romania, iar oamenii continua sa stea pe scaunul rezistentei initiat de magicHome, pana mai strang inca 60.000 SMS-uri necesare finalizarii proiectului, anunta reprezentantii initiativei de strangere de fonduri.

Nu mai putin de 102 persoane care au petrecut 90 de ore pe scaunul din Galeria Galateca, pentru a strange cele 100.000 SMS-uri  necesare - acesta este bilantul dupa primul weekend al campaniei de strangere de fonduri pentru MagicHOME, centrul care va gazdui gratuit familiile copiilor bolnavi de cancer din Romania.

„De emotie nici nu prea am dormit azi noapte. La 5 eram pe scaun. Nu stiu exact cand a trecut apoi timpul, stiu doar ca acolo nu poti sa te gandesti la altceva in afara de motivul adevarat pentru care stai pe scaun: parintii copiilor bolnavi de cancer. Si treci prin toate starile - tristete, durere, revolta, pana la usurarea ca nu esti cu adevarat in situatia lor. Si te bucuri, in final, ca poti sa faci alegeri! Alegeti, va rog, sa dati un SMS Magic la 8844. Multumesc!” incurajeaza potentialii donatori pe propriul canal facebook  Alina Damaschin (foto), partner la agentia de relatii publice si comunicare Rogalski Damaschin,  care s-a alaturat campaniei si a stat pe Scaunul Rezistentei de la Galateca.

Cu o creatie semnata de agentia Jazz, campania destinata strangerii de fonduri pentru centrul MagicHOME a generat o mobilizare masiva inca din primul weekend de la debut. Printre cei care au ocupat scaunul din centrul Bucurestiului pentru a atrage atentia asupra suferintei parintilor copiilor bolnavi de cancer, care locuiesc luni intregi pe un scaun in salonul de spital, s-au numarat actori, oameni de televiziune, cantareti, sportivi si alte personalitati publice.

„Valul de emotie si solidaritate din ultimele zile ne-a impresionat si bucurat peste masura. 40.000 dintre noi, ca noi, au sarit la nevoie. Mai avem de gasit alti 60.000 pentru a construi Refugiul Parintilor si suntem siguri ca impreuna vom reusi. Zilele acestea ne-ati dat energie suficienta si pentru alte cauze. Va multumim tuturor celor care ne-ati fost alaturi in aceste momente magice”, au declarat Melania Medeleanu si Vlad Voiculescu, fondatorii MagiCAMP si MagicHOME.


Oana Pellea pentru magicHome, spot Video.

Persoane publice precum Oana Pellea, Antonia, Marius Manole, Pavel Bartos, Inna, Horatiu Malaele, Andreea Esca, Amalia Enache, Anca Serea, Mihai Șora, gimnasta Monica Rosu, Ioana Macoveiciuc (Printesa Urbana), George Vintila sunt doar cativa dintre cei care s-au alaturat mesajului campaniei.

Proiect pentru acces la tratament

In prezent, 2.500 de copii din Romania sunt tratati pentru afectiuni oncologice. Anual, sunt diagnosticate cu cancer 550 de cazuri. Copiii care sufera de cancer necesita ingrijiri medicale in clinici oncologice specializate in pediatrie, care sunt, de obicei, departe de domiciliu. Peste 70% provin din familii cu o situatie financiara modesta, iar costurile cazarii reprezinta principala cauza pentru care multi copii sunt diagnosticati tarziu, amana sau intrerup tratamentul sau consultatiile, ceea ce le scade dramatic sansele de vindecare.

Centrul MagicHOME, localizat in Bucuresti in apropierea unitatilor de tratament (Institutul Oncologic Bucuresti si Institutul Clinic Fundeni), ofera gazduire gratuita, suport si alte facilitati familiilor cu copii diagnosticati cu cancer sau alte afectiuni grave, insa nu acopera nevoia reala de cazare si suport pentru copiii cu afectiuni grave si familiile acestora. In acest sens, MagicMakers a lansat o campanie de strangere de fonduri pentru finalizarea constructiei unui nou centru MagicHOME: Impreuna #PentruMagicHOME. Noul centru din Bucuresti va avea o suprafata de 700 de metri patrati si va putea gazdui intre 25 si 30 de persoane in fiecare zi, oferind aproape 10.000 de mese pe an.

Pentru a strange fondurile necesare finalizarii centrului, sunt necesare in total 100.000 de SMS-uri. Oricine doreste sa doneze in cadrul campaniei o poate face trimitand cuvantul „MAGIC” la numarul 8844 (valabil in retelele Digi, Orange si Vodafone). Fiecare SMS este echivalentul unei donatii de 2 euro/lunar pentru Refugiul Parintilor copiilor cu afectiuni grave.

Mai mult in Responsabilitate Sociala, CSR


PUBLICITATE: