3 din 4 avem hemoroizi. Peste 75% dintre romani pana la 50 de ani sunt afectati.
Duminca, 13 Iulie 2014
 adplayers. info

Hemoroizii afecteaza peste 75% din populatia pana la 50 de ani, este concluzia cercetarilor efectuate de specialistii proctologi On Clinic, citati de oficialii de comunicare ai agentiei Plus Communication. Daca pana acum era stiut ca sunt afectate persoanele care stau mult pe scaun, medicina avansata sustine ca si persoanele care stau mult timp in picioare sufera de hemoroizi.

“Din pacate oamenii au devenit din ce in ce mai sedentari, iar acest fenomen reprezinta unul dintre factorii declansatori ai aparitiei hemoroizilor” spune Aura Manole, Manager Regional On Clinic.

„Soferii, persoanele care stau pe scaun la birou ore intregi, dar si alte categorii profesionale care implica sedentarismul sunt mai predispusi la hemoroizi si sfatul nostru este sa acorde cateva zeci de minute pe zi pentru a face miscare si sa renunte la alimentele care irita intestinele”.

Potrivit specialistilor, alte cauze pentru aparitia hemoroizilor sunt varsta inaintata (vasele hemoroidale se deterioreaza odata cu trecerea timpului si cu inaintarea in varsta), mostenirea genetica, constipatia si diareea, efortul exacerbat, regimul alimentar (consumul excesiv de carne, condimente, bauturi carbogazoase, ciocolata, cafeaua si alte bauturi energizante), bolile de ficat (hepatita sau ficatul gras), circulatia proasta a sangelui, chiar si unele medicamente, cum ar fi antidepresivele, suplimentele alimentare de fier si narcoticele.

Pentru a preveni aparitia hemoroizilor, medicii ne recomanda sa bem 8-10 pahare de apa pe zi, sa consumam cat mai multe alimente care contin fibre, sa scoatem din alimentatie cafeaua, alcoolul, mancarurile condimentate sau alte alimente care ne irita intestinele si, nu in ultimul rand, sa facem miscare cel putin 30 de minute in fiecare zi.

Metodele de tratament ale hemoroizilor sunt metode care nu presupun interventia chirurgicala, iar dintre cele mai eficiente amintim: ligaturarea hemoroizilor interni cu benzi elastice, fototermocoagularea hemoroizilor cu raze infra-rosii si excizia hemoroizilor externi cu radiofrecventa.

Mai mult in Cercetare, Research


PUBLICITATE: